Poslovni dogodki in kongresi

Thermana Laško je popolna izbira za organizacijo kongresov, poslovnih in družabnih srečanj, sestankov in seminarjev. Nudi oddih prepleten z moderno namestitvijo, vrhunskimi kongresnimi kapacitetami, izjemno kulinariko ter številnimi možnostmi za sprostitev. Za organizacijo dogodka poskrbi izkušena ekipa, ki pripravi edinstveno ponudbo glede na vaše želje in potrebe, naš glavni cilj pa je dobro počutje vseh udeležencev.

Prednosti:

 • dogodki do 1100 udeležencev 
 • dostopna lokacija z odličnimi prometnimi povezavami 
 • certifikat kongresni hotel 
 • 7 sodobno opremljenih kongresnih dvoran in 3 sejne sobe 
 • najsodobnejša avdio/video oprema 
 • zanesljiva brezplačna Wi-Fi povezava 
 • namestitev v sodobnem hotelu s pestro ponudbo  
Kongresi in seje

Kaj nudimo? 

 • 3.700 m2 moderno opremljenih prostorov 
 • Različne kongresne dvorane (od 20 do 490 oseb) 
 • Sejne sobe
 • 170 parkirnih mest na zunanjih parkiriščih in 277 v podzemni parkirni hiši 
 • Povezava Kongresnega Centra s sodobnim hotelom, Termalnim in Wellness Spa Centrom 
 • Najsodobnejša avdio/video oprema 
 • Možnost dnevne svetlobe in popolne zatemnitve 
 • Zanesljiva brezplačna Wi-Fi povezava 
 • Možnost kulinaričnih razvajanj v hotelski A La carte restavraciji 
 • Možnost bogatega bifeja v Veliki dvorani 
 • Coffee break 
 • Veliko preddverje idealno za pogostitve med odmori 
 • Dnevno-nočni bar 
Velika sejna soba

Oprema:  

 • prezentacijska oprema 
 • profesionalni sistem ozvočenja 
 • videokonferenčni sistem 
 • digitalni avdio konferenčni sistem z digitalnim snemanjem 
 • možnost neposrednih TV-prenosov 
 • kabine za prevajanje 
 • snemanje dogodka in zapisa na elektronski medij 
 • sistem induktivne zanke 
 • krmilni sistem za upravljanje celotne multimedijske opreme 
 • info sistem s podatki o dogajanju 
 • žični in brezžični mikrofoni 
 • računalnik za prikaz predstavitev z internetno povezavo  
 • neposredni prikaz dogodka iz Velike v Gala in Modro dvorano. 
Konferencna dvorana

Kongresni center v hotelu Thermana Park Laško****superior 

Velika dvorana min 1

Velika dvorana

Je večnamenska dvorana, namenjena plenarnim zasedanjem, gala večerjam in plesnim prireditvam. V kino postavitvi lahko sprejme do 500 udeležencev, v šolski pa 280. Lahko se pregradi na dva dela (290 + 210 oseb), kot celota ima dve veliki platni, na katerih poteka sinhrono predvajanje projekcije. Dvorana omogoča tudi video konference. Nahaja se v pritlični etaži kongresnega centra. Kot celota ali kot manjša polovica ima dnevno svetlobo. Dvorana je visoka 6,8 m, na stropu ima dve rampi z možnostjo namestitve svetlobnih efektov, dekoracije in zastav. 

Gala dvorana min

Gala dvorana

Nahaja se v pritličju, v kino postavitvi lahko sprejme 120, v šolski pa 64 oseb. Ena stena je steklena in ima izhod na teraso in prijeten pogled na Savinjo in naravo.

Modra dvorana min 2

Modra dvorana

Je seminarska dvorana, namenjena plenarnim predavanjem, seminarjem in izobraževanjem. V kino postavitvi lahko sprejme 180–200 oseb, v šolski pa 120. Ima dve platni, dnevno svetlobo in se lahko pregradi na dva dela. V modro dvorano je možno predvajati neposredni prenos dogajanja iz Velike dvorane. Modra dvorana se nahaja v zgornji etaži kongresnega centra.

Zelena dvorana min 1

Zelena dvorana

Je seminarska dvorana, namenjena seminarjem in izobraževanjem. V kino postavitvi lahko sprejme 65 oseb, v šolski pa 40. Ima eno platno in dnevno svetlobo. Nahaja se v zgornji etaži kongresnega centra.

Capture min

Oranžna in rdeča dvorana

Obe dvorani sta namenjeni seminarjem in izobraževanjem. V kino postavitvi lahko sprejmeta vsaka po 55 oseb, v šolski pa 32. Imata po eno platno in dnevno svetlobo. Nahaja se v zgornji etaži kongresnega centra. 

Zlata Dvorana

Zlata dvorana

Zlata dvorana je seminarska dvorana, namenjena za predavanja, seminarje, izobraževanja.. V kino postavitvi lahko sprejme 66 oseb, v šolski do 32.  Ima eno platno, projektor, dnevno svetlobo. Nahaja se v pritličju hotela Zdravilišče Laško.

Capture min

Velika sejna soba

Velika sejna soba je namenjena sestankom in ima fiksno omizje v I postavitvi.  Velika sejna soba ima posredno dnevno svetlobo. Nahaja se v prvem nadstropju hotela Thermana Park Laško. Opremljena je s projektorjem, platnom, ozvočenjem, brezžičnim in kabelskim internetom.

Vijolična dvorana je seminarska dvorana, namenjena za seminarje, izobraževanja.. Omogoča kino postavitev za 20 oseb oziroma šolsko postavitev za 14. oseb. Ima eno platno, dnevno svetlobo. Nahaja se v zgornji etaži kongresnega centra.

V obeh etažah kongresnega centra je veliko preddverje, ki vsako lahko sprejme do 20 razstavljalcev in je hkrati namenjeno za registracijo udeležencev ter pogostitve med odmori.

Mala sejna soba  je prav tako namenjena sestankom, tečajem… Sprejme do 18 ljudi. Nahaja se v prvem nadstropju hotela Thermana Park Laško.

Rumena sejna soba je prav tako namenjena sestankom, tečajem… Sprejme do 12 ljudi. Nahaja se v medetaži Kongresnega Centra. Nahajata se v prvem nadstropju hotela Thermana Park.

Vse dvorane imajo dnevno svetlobo in možnost popolne zatemnitve. Opremljene so s projektorji, platni, ozvočenjem, brezžičnim in kabelskim internetom.

360° ogled prostorov

Velika dvorana

Gala dvorana

Modra dvorana

Oranžna dvorana

Velika sejna soba

Kongresno predverje

Naše dvorane 

Dvorana Površina m2 Širina  Dolžina DvoranaDvorana 2Dvorana 3Dvorana 4Dvorana 5Dvorana 6
Velika dvorana 538,2 27,6 m 19,5 m 490  280   280
Velika dvorana I 302,25 15,5 m 19,5 m 280  160    160
Velika dvorana II 234 12 m 19,5 m 210  120    120
Gala dvorana 138,3 9 m 15,37 m 120 32 64 40 48 80 
Modra dvorana 206,2 15 m 13,67 m 200 96 116 36 56  
Modra dvorana I 105,4 7,71 m 13,67 m 96 24 56 28 32  
Modra dvorana II 100,8 7,36 m 13,70 m 105 28 60 30 36  
Zelena dvorana 78 7,41 m 10,53 m 66 20 40 18 24  
Rdeča dvorana 72,6 7,63 m 9,52 m 55 16 32 18 24  
Oranžna dvorana 72,4 7,59 m 9,54 m 55 16 32 18 24  
Tloris kongresnega centra pritličje

Tloris kongresnega centra

PRITLIČJE

 1. Velika dvorana do 490 oseb
 2. Gala dvorana
 3. Nastopajoči
 4. Servisni prostor
 5. Black&White Bar
 6. Garderoba
 7. Catering
 8. Recepcija
 9. Stopnišče in dvigalo: - garažna hiša, - 2. etaža
 10. Terasa
Tloris kongresnega centra 1. etaža

Tloris kongresnega centra

1. ETAŽA

 1. Zelena dvorana
 2. Modra dvorana
 3. Stopnišče in dvigalo: -garažna hiša, -1. etaža
 4. Vijolična dvorana
 5. Rdeča dvorana
 6. Oranžna dvorana
 7. Terasa
 8. Terasa
 9. Rumena soba

Certifikati

Kongresna zvezda Meetingstar
Varno in zdravo na dogodke

Reference

Desetletje je že, kar naravoslovke/-ci Zavoda RS za šolstvo zelo dobro sodelujemo s konferenčnim centrom Laško. V njem smo izpeljali že 5 bienalnih, dvodnevnih konferenc za učitelj/-ce naravoslovnih predmetov NAK (začenši z letom 2011), ki so postale že tradicionalne in imele tudi že 600 udeleženk/-cev. Naše izkušnje in sodelovanje z vodstvom in organizacijsko ekipo konferenčnega centra Laško so odlične. Odlikuje jih visoka profesionalnost ter velika fleksibilnost pri pripravi konferenčnih in drugih dogodkov ter pri upoštevanju želja in potreb izvajalcev. Ob tem pa so prav tako pomembne zelo dobre, velike in raznolike prostorske ter nastanitvene kapacitete Laškega. Konference NAK si drugje, kot v Laškem, težko predstavljamo. 

Mag. Andreja Bačnik
Zavod RS za šolstvo 

We are organising conference RISK for 15 years and after each year, we have a bigger challenge about what to prepare next that would be fresh, new and crazy enough, so RISK would not be “just another conference.” Luckily, we have a lot of creative minds in our team, so ideas keep running. However, many of those ideas are so crazy that at first we do not dare to think about really doing them, especially, as they need to be accepted and allowed by the event venue. Next year, in 2020, it would be 7th year since we are holding this event in Thermana Laško and each and every year we are repeatedly surprised not only that they are willing to accept our crazy ideas, but they are really happy to take the challenge and help us carry them out in the best possible way. But, the most magical part of this is, that they, with this meaning each and every member of their staff, does this with a big smile on their face! Priceless experience!

David Ivačič, Sales Director
REAL security d.o.o. 

KGZS je ponovno organizirala mednarodni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja v Thermani Laško. Na posvetu je sodelovalo preko tristo udeležencev, ki so pripravljen strokovni program lahko uspešno spremljali. Prostori, osebje ter oprema, ki je na voljo za organizacijo tovrstnih konferenc večjega obsega z možnostjo organizacije delavnic nam ustreza in se radi vračamo. Udeleženci so zadovoljni tudi z raznolikostjo prehrane in inovativnih oblik ostale ponudbe. 

Anton Jagodic, vodja Sektorja za kmetijsko svetovanje pri KGZS
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

Z velikim zadovoljstvom se obračamo na vas, da izrazim iskreno zahvalo za izjemno gostoljubje in profesionalnost, ki ste jo pokazali med našim dogodkom v Thermani  Laško, Akademiji poslovne mreže NLB 2024. Vaša predanost in trud sta bila eden izmed ključev za uspeh našega srečanja. Posebna zahvala gre Metki, vodji kongresnega področja, za njeno vodstvo in organizacijske sposobnosti, ki so omogočile, da je vse potekalo brezhibno. Gregorju se zahvaljujemo za njegov nenehen tehnični support in strokovnost, ki je presegel naša pričakovanja in zadovoljil naše kompleksne želje. Prav tako bi se radi zahvalili celotni ekipi gostinskega dela, ki je s svojo pozornostjo in odlično postrežbo poskrbela, da smo se počutili dobrodošle in cenjene. Posebna pohvala gre vodji gostinstva, Kristjanu in Martinu, za njihovo izjemno delo. Vaše okolje je resnično odlično za delo in druženje, in prepričani smo, da bo naše sodelovanje še naprej plodno in uspešno.

Zorica Fele, Sodelavka za razvoj poslovanja

NLB d.d.

Pošljite povpraševanje

Če želite izpolniti ta obrazec, omogočite JavaScript v svojem brskalniku.
Uporaba osebnih podatkov
S klikom v okence se strinjate s prejemanjem e-sporočil.

i

Strinjam se s prejemanjem personaliziranih e-novic.
S klikom v okence se strinjate s prejemanjem personaliziranih e-sporočil.

i

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund