Dostopni turizem v Laškem

Dostopni turizem

Deli

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične in psihične ovire ter zdravstvene omejitve omogočimo udobje, brezskrben oddih in nemoten dostop do infrastrukture.

Že leta 2013 je destinacija Laško s strani evropske komisije prejela naziv evropske destinacije odličnosti – EDEN ter tako omogočila ljudem z različnimi fizičnimi in psihičnimi omejitvami ter posebnimi potrebami enake možnosti za udejstvovanje, doživljanje in uživanje v turizmu, kulturi in športu.

Destinacija Laško je sčasoma postala sinonim za dostopen turizem, saj smo skupaj z njo razvili številna lokalna doživetja za ovirane skupine, možnost zdravstvene rehabilitacije, možnosti sproščanja v wellnessu ter športni turizem za gibalno ovirane osebe.

Infrastrukturo v hotelu Zdravilišče Laško smo zasnovali tako, da je brez arhitektonskih ovir ter v celoti prilagojena gibalno oviranim osebam z invalidskimi vozički ter tistim, ki imajo težave pri gibanju. Tako lahko vsi gostje nemoteno dostopajo do sob, restavracije, kavarne, bazenov, wellnessa, medicinskega centra in fizioterapije. Vsem, ki potrebujejo zdravstveno nego ter pomoč pri vsakodnevnih opravilih nudimo 24-urno zdravstveno oskrbo na negovalnem oddelku hotela.

V obeh hotelih so na voljo invalidske sobe, ki so popolnoma prilagojene invalidom, katerim omogočajo nemoteno gibanje po sobi.  

Pomembno vlogo igra tudi posebna prilagoditev za slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne goste. Tem so v hotelu Zdravilišče Laško na voljo prilagojene usmerjevalne table, mobilne indukcijske zanke, ojačevalci zvoka, v Zdraviliškem parku pa tudi tablice z Brailovo pisavo.

Vsem gostom, ki imajo posebne prehranske zahteve ali sledijo specifičnim prehranjevalnim navadam, zagotavljamo prilagojene jedilnike. Obenem skrbimo za tiste z različnimi zdravstvenimi izzivi, saj nam je skrb za zdravje in dobro počutje gostov izjemno pomembna.

Dopustovanje za družine z dojenčki ni bilo še nikoli tako enostavno! Zaradi odsotnosti arhitektonskih ovir v hotelskem kompleksu jim je namreč omogočen preprost dostop z vozički.

Večkrat letno izvedemo številna tekmovanja in priprave za vse športnike invalide, saj  je pri nas na voljo invalidom prijazen hotel ter dobri pogoji za tekmovanja in priprave v športni dvorani Tri Lilije.

Zaradi kakovostnih pogojev se športniki invalidi redno vračajo k nam, kar pripomore k širjenju zavedanja, da je dostopni turizem - turizem prihodnosti!

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund