Pivovska zgodba

Deli

Bogata tradicija in pivovarska dediščina Laškega, ki sega že v leto 1825, je botrovala temu, da smo v Thermani Laško na pivo pogledali iz drugačnega zornega kota. Tradicijo pivovarstva smo prepletli z izjemno pivovsko kulinariko in wellness razvajanji. Za popolno kombinacijo pa so se v Laškem skozi leta oblikovala tudi številna doživetja s pridihom pivovarske zgodovine kraja.

V Thermani Laško smo razvili svojo zgodbo o pivu. Takšno, ki nahrani in razvaja kožo, jo napolni z vitamini in ohranja njeno vitalnost, obenem pa jo sprošča ter pomirja.

V našem Wellness Spa Centru smo skupaj s Thermaninimi strokovnjaki združili moči ter razvili edinstvena pivovska razvajanja, ki so prilagojena različnim tipom kože. Tako nekateri tretmaji kožo intenzivneje vlažijo, drugi nahranijo, primerni pa so tako za mlajšo kot zrelo kožo, za moške kot tudi za ženske.

Pri nas so na voljo pivovske kopeli ter pivovske masaže, pri katerih se uporablja negovalno masažno olje z dodatkom hmelja in narejeno iz sestavin, ki odlikujejo tudi odlično Laško pivo.

Poleg pivskih užitkov in pivovskih wellness storitev v Thermani Laško nudimo tudi izjemna gurmanska doživetja s pivovskimi okusi. Za razvajanje brbončic poskrbi naša kulinarika v A la carte restavraciji hotela Thermana Park Laško, kjer poskrbimo za popolno harmonijo okusov s pivovskim menijem.

Slednji vključuje jedi, katerih glavna sestavina je pivo, pripravljeno in v jed vključeno na najrazličnejše domiselne načine. Ste že poskusili pivovsko tortico? Vsekakor priporočamo.

V kavarnah Thermane Laško pa vas čakajo raznoliki prigrizki, ki se odlično ujemajo z našim butičnim "craft" pivom, ki je na voljo v dveh različicah - svetli in temni.

Destinacija Laško je razvila številna doživetja, ki temeljijo na izjemni pivovarski tradiciji. Že ob prihodu v Laško boste ob reki ugledali kralja piva Gambrinusa, ki bdi nad celotnim pivovarstvu predanim mestecem.

Vse od meseca maja do oktobra je v Laškem na voljo voden Pivocvetni potep, ki je odlična ideja za ogled Laškega, saj vodi vse od izvirske termalne vode do legendarnih laških piv. Odlično doživetje za gurmane in kulinarične navdušence, kjer ob slastnih prigrizkih in različnih pivih spoznavate pivovarsko zgodbo Laškega.

V središču Laškega stoji tudi soba pobega na temo pivovarstva, Escape room Enigmarium Laško, ki je edina soba pobega na svetu, ki vključuje vsa čutila. Tudi okus!

Prav na mestu sobe pobega je bil nekoč zvarjen prvi vrček piva. Izvirna in zabavna preizkušnja temelji na resničnih zgodovinskih dogajanjih. Pobeg uspe le ekipam, ki sodelujejo in ki uporabijo vse čute!

Vsako leto v mesecu juliju laške ulice postanejo najbolj zabaven kraj v Sloveniji, saj se tu že vrsto let odvija tradicionalen Festival Pivo in Cvetje. Dogodek spremljajo številni glasbeni nastopi ter odlični pivski okusi. Festival je odlična priložnost za druženje, zabavo in spoznavanje slovenske kulture.

Thermana Laško nudi popolno kombinacijo raziskovanja pivovarske dediščine, razvajanja telesa in uživanja v odlični hrani. Če iščete nekaj drugačnega in edinstvenega, je to izkušnja, ki vas popelje na pravo pivovarsko potovanje in se nedvomno vtisne v vaš spomin. 

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund