080 81 19 | | E-obveščanje

Aktualno

14.05.2019

165 let

V Thermani Laško, družbi dobrega počutja, v maju obeležujemo 165. obletnico. 165 let mineva od takrat, ko je nadzornik gradnje železniške proge Dunaj – Trst v  Laškem po naključju naletel na termalne vrelce in v njih nemudoma zaznal veliko zgodbo.
 
Iz izvirkov tople vode, ki so jih poprej poznali le domačini, je ustvaril letovišče premožnih Dunajčanov. Ponašalo se je s cesarjevim imenom – Kaiser Franc Josephs Bad. O obdobju svetovnih vojn je zdravilišče dobilo nov pomen. Začel se je strm vzpon medicinske rehabilitacije, ki je vrsto let veljala za gonilno področje zdravilišča.  
 
Danes predstavljamo sodoben center medicinske rehabilitacije, specializirani za obolenja kot so: stanja po poškodbah in operacijah  gibalnega sistema, nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni centralnega in perifernega živčnega sistema, vključno s cerebrovaskularnimi inzulti ter živčno-mišičnimi boleznimi; stanja po možganski kapi … Danes se z  individualnim in strokovnim pristopom rehabilitacijske ekipe trudimo doseči ali pa se vsaj čim bolj približati stopnji zdravja, kakršna je bila pred boleznijo ali poškodbo.  Osnovna usmeritev je zdravljenje bolezni motorno-gibalnega aparata, zato smo pripravili ustrezne zdravstvene programe, ki jih je možno prilagoditi vsakemu posamezniku glede na njegovo zdravstveno stanje.
 
Poleg rehabilitacijske usmeritve je zdravilišče v zadnjih desetletjih razširilo svojo ponudbo tudi na zunanje goste, ki  v Laško prihajajo na wellness oddih, športne priprave, poslovna srečanja ... Slednjemu segmentu gostov je bila med drugim namenjena gradnja objekta Thermana Park z edinstveno stekleno kupolo, hotelom, kongresnim centrom in novim imenom Thermana d. d., ki je združevalo raznolik in širok spekter ponudbe ter  v minulem letu obeležil prvih 10 let.
 
Družba Thermana, d. d., nekdaj Zdravilišče Laško, je danes s svojo bogato tradicijo eno pomembnejših slovenskih zdravilišč in turistični center, ki v svoji ponudbi uveljavlja kakovost bivanja in kulturo zdravega načina življenja za vse generacije.

Prav tako predstavljamo hotelsko-turistično podjetje, uveljavljeno tako na domačih kot tudi tujih trgih, ki nenehno išče nove priložnosti za rast in širitev programov.
165let - web banner_940x500px.png

Arhiv aktualnosti

14.05.2019 V Thermani Laško, družbi dobrega počutja, v maju obeležujemo 165. obletnico.

06.05.2019 Za nami že 16. tradicionalni turnir v namiznem tenisu za športnike invalide Thermana Open.

03.05.2019 Znani so nagrajenci nagradne križanke, objavljene v reviji Moja Thermana 2018.

25.04.2019 Na tekmovanju za Naj Wellness 2018/2019 smo ponovno dosegli odlično uvrstitev. Hvala vsem, ki ste glasovali!

14.03.2019 Obiščite novo atrakcijo - sobo VR doživetij v hotelu Thermana Park Laško in odslej tudi na Starem gradu Celje. Si upate vstopiti?