| E-obveščanje

Aktualno

23.09.2019

Novo v Centru zdravja in dobrega počutja

V prenovljenem Centru zdravja in dobrega počutja v Zdravilišču Laško na voljo:
 
  • sodobni prostori za medicinske in wellness masaže,
  • kondicijsko plavanje ob protitočni šobi (nov mali terapevtski bazen),
  • solna soba (solne terapije),
  • termalne, zeliščne, medene in solne kopeli,
  • termoterapija za parafango obloge in parafin,
  • hidroterapija,
  • vodni fitnes,
  • nege obraza in telesa, 
  • individualni in skupinski tečaji plavanja za otroke in odrasle.
 

Več o novih kopelih

Video o malem terapevtskem bazenu

O ostali wellness ponudbi v Zdravilišču Laško


VEČ O NOVEM MALEM TERAPEVTSKEM BAZENU

V prenovljenem Centru zdravja in dobrega počutja vabimo  k preizkusu novih storitev, kot je nabor skupinskih vadb, ki potekajo v malem terapevtskem bazenu.
Preverite urnik in pravočasno rezervirajte svoj termin …
 
SKUPINSKA VADBA V VODI: je strokovno vodena vadba, ki zaradi učinkov vode na telo deluje razbremenilno (teža telesa se v vodi zmanjša vse do 85%) in tako lahko vaje izvajamo brez nepotrebne obremenitve hrbtenice ali sklepov. S premagovanjem upora vode pa telo krepimo in oblikujemo.
Vadba je strokovno vodena s strani naših dipl. fizioterapevtov. Izvajamo štiri oblike vaj – vaje za zdravo hrbtenico, vaje proti osteoporozi, vaje za hujšanje in vaje za ravnotežje.  Posamezna vadba traja do 30 minut in je primerna za vse, tudi kot oblika rehabilitacije po poškodbi ali bolezni.
 
VAJE ZA ZDRAVO HRBTENICO: so vaje s katerimi si boste z aktivnim premikanjem v vodi olajšali bolečine v hrbtenici, ramenskem obroču in nogah, obenem pa izboljšali tudi svojo držo. Med vadbo boste s pripomočki ali brez izvajali vaje za gibljivost hrbtenice, vaje za krepitev hrbtnih mišic, vaje za ravnotežje in stabilizacijo, vaje proti uporu vode ter vaje za korekcijo drže.
 
VAJE PROTI OSTEOPOROZI: so vaje, katerih namen je zmanjšati posledice bolezni, okrepiti mišice ter predvsem razgibati in povečati gibljivost sklepov. Primerna fizična aktivnost pomaga preprečevati in nadomeščati izgubo kostne mase, večja gibljivost pa zmanjšuje pogostost padcev (manj zlomov). Med vadbo boste s pripomočki ali brez izvajali vaje z obremenitvijo lastne teže, vaje proti uporu vode, vaje za korekcijo drže in vaje za ravnotežje.
 
VAJE ZA HUJŠANJE: Pri vadbi v vodi, je poraba energije večja, kot pri katerikoli vadbi na suhem, zato se tudi odvečni kilogrami hitreje izgubljajo. Med vadbo boste z vodnimi pripomočki ali brez združili kardio vadbo z vadbo za krepitev mišic, zaradi razbremenilnega učinka vode, pa vaje izvajali varno tudi za vaše sklepe.
 
VAJE  ZA RAVNOTEŽJE: so vaje, s katerimi boste izboljšali svoje ravnotežje in koordinacijo, kar je ključnega pomena kot preventiva padcem in posledično poškodbam na gibalnem aparatu. Z vajami se bo izboljšala tudi vaša drža in s tem olajšale vse tegobe, katerih izvor je v neprimernem položaju hrbtenice.
 
 
URA PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK
10:00-11:00 VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES
11:00-12:00 VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES
12:00-13:00 VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES
13:00-14:00 VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES VODNI FITNES
14:00-15:00
15:00-16:00
16:00-17:00
17:00-17:30
18:00-18:30 VAJE ZA RAVNOTEŽJE VAJE PROTI OSTEOPOROZI VAJE ZA ZDRAVO HRBTENICO VAJE ZA HUJŠANJE VODNI FITNES                z Danico
18:30-19:00 VODNI FITNES                z Danico
 
 
Dodatne informacije in rezervacije na recepciji kopališča/wellness, 03/ 734 5771 ali .
Zdravje-Fizioterapija-Medicina-Zdravilisce_Lasko 940.jpg