| E-obveščanje

Aktualno

14.05.2018

Projekt: Prakse delitvene ekonomije v logistiki in turizmu - izzivi implementacije v Thermani Laško

14. 5. 2018, so študenti Fakultete za logistiko in Fakultete za turizem Univerze v Mariboru skupaj s pedagoškima mentoricama doc. dr. Sonja Mlaker Kač in doc. dr. Andrejo Trdina ter delovno mentorico Nino Pader Topole iz Thermane Laško opravili v okviru projektu Po kreativni poti terensko delo v obliki ogleda Thermane Laško in Laškega kot zanimive turistične destinacije.

V okviru projekta Prakse delitvene ekonomije v logistiki in turizmu: izzivi implementacije v Thermani Laško, ki je financiran v okviru javnega razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020«,  smo do sedaj pogledali teoretične okvirje družbene odgovornosti in delitvene ekonomije, pregledali smo nekatere dobre prakse na področju logistike in poiskali teoretične povezave z aktivnim, dostopnim in zelenim turizmom.

Včerajšnje terensko delo pa je bilo namenjeno predvsem spoznavanju Thermane Laško ter Laškega. Pogledali smo prakse družbene odgovornosti in delitvene ekonomije, ki jih v Thermani in v Laškem že izvajajo, tiste, ki jih trenutno pripravljajo ter predebatirali, kakšne so možnosti za razširitev teh praks v prihodnosti.

Terensko delo je potekalo v sproščenem vzdušju, vsi sodelujoči pa so izmenjali veliko koristnih informacij.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.