080 81 19 | | E-obveščanje

Aktualno

14.05.2018

Projekt: Prakse delitvene ekonomije v logistiki in turizmu - izzivi implementacije v Thermani Laško

14. 5. 2018, so študenti Fakultete za logistiko in Fakultete za turizem Univerze v Mariboru skupaj s pedagoškima mentoricama doc. dr. Sonja Mlaker Kač in doc. dr. Andrejo Trdina ter delovno mentorico Nino Pader Topole iz Thermane Laško opravili v okviru projektu Po kreativni poti terensko delo v obliki ogleda Thermane Laško in Laškega kot zanimive turistične destinacije.

V okviru projekta Prakse delitvene ekonomije v logistiki in turizmu: izzivi implementacije v Thermani Laško, ki je financiran v okviru javnega razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020«,  smo do sedaj pogledali teoretične okvirje družbene odgovornosti in delitvene ekonomije, pregledali smo nekatere dobre prakse na področju logistike in poiskali teoretične povezave z aktivnim, dostopnim in zelenim turizmom.

Včerajšnje terensko delo pa je bilo namenjeno predvsem spoznavanju Thermane Laško ter Laškega. Pogledali smo prakse družbene odgovornosti in delitvene ekonomije, ki jih v Thermani in v Laškem že izvajajo, tiste, ki jih trenutno pripravljajo ter predebatirali, kakšne so možnosti za razširitev teh praks v prihodnosti.

Terensko delo je potekalo v sproščenem vzdušju, vsi sodelujoči pa so izmenjali veliko koristnih informacij.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Arhiv aktualnosti

19.11.2019 Objavljamo vabilo za skupščino ter dokumente vezane na sklic skupščine družbe Thermana.

14.11.2019 S ponosom poročamo o uspehih zaposlenih v Thermani, ki so se udeležili tekmovanj v sklopu 66. Gostinsko-turističnega zbora v Ljubljani. Izstopali smo na več področjih hotelirstva in inovativnosti. 

05.11.2019 Izkoristite posebno akcijo darilnih bonov za prednovoletna obdarovanja. Celodnevne kopalne karte samo 9,90 € in izbrane wellness storitve kar 40% ugodneje (velja za nakupe 5 ali več kuponov).

10.10.2019 Meni »Okusi Laško« temelji na pestrosti in raznovrstnosti pridelkov in živil, ki so nam na voljo v lokalnem okolju. Vanj smo vtkali živila, ki se uvrščajo v prehransko piramido Laškega, kot so Laško pivo, med in pregreta smetana.

23.09.2019 Preizkusite 2 novost v ponudbi - solno terapijo v solni sobi ter nov mali terapevtski bazen s protitočnimi šobami.