| E-obveščanje

Dogodki

27.05.2020

Poletje v Laškem

Občutek brezskrbnosti in ležernosti je tisti, s katerim navadno opisujemo poletne mesece. Dolge poletne dneve, ki kličejo po raznovrstnih užitkih, preživite v Thermani Laško – svetu neskončnih vodnih užitkov, ki se razprostirajo na več kot 2200 kvadratnih metrov vodnih površin. Od bazena z  valovi do uživaških whirpoolov, napolnjenih z blagodejno termalno vodo Laško, do hitre reke in toboganov – to je nedvomno raj za celotno družino, ki na prvo mesto dopustniških želja postavi aktivne počitnice.


poletne počitnice in raziskovanje
Foto: Kopanje na zunanjih kopalnih površinah Termalnega Centra Thermane

Vodne vragolije čez dan, uživaško plavanje pod kuliso izjemne steklene kupole ponoči. Da o tematskih savnah, ki govorijo zgodbo Laškega kot pivovarskega mesteca z močno čebelarsko dediščino, sploh ne govorimo. Željni aktivnosti boste vsak dan znova odkrivali lepote Laškega in okolice na številnih pohodniških poteh, kjer boste ob pohajkovanju po gozdovih napolnili pljuča s kisikom, razrvano dušo pa s prepotrebnim mirom. Z družino boste zavrteli pedala in s kolesom raziskovali bisere neokrnjene narave, ki jih zeleni Sloveniji ne primanjkuje. Mladi raziskovalci se boste podali na pot čebel in pod okriljem čebelarke najprej obiskali čebelnjak, nato pa si okrasili še svoj spominski  medenjak, medtem ko bodo starši uživali v čebeljih aerosolih, ki pomirjajo duha in stres odženejo za deveto goro. Tukaj je še Perkamandeljc, rudarski škrat, ki živi v Polhovi jami. Tam, v čisto pravem rudarskem rovu, vam bo privoščil pravo rudarsko malico. Ste ljubitelji zgodovine? Rimsko cesarstvo je svoj pečat pustilo v bližnjem Celju, kjer med drugim najdete največjo srednjeveško trdnjavo na slovenskih tleh – mogočni Stari grad Celje.
 
Razlogov, zakaj se podati v Laško, ni malo.  Je odlično izhodišče za odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije. Je kraj, kjer na svoj račun pridejo tudi gurmani. Kot na dlani se ponuja grad Tabor Laško, v katerem domuje »graščak« – eden najboljših slovenskih chefov, ki svoje kulinarično zakladnico gradi na dveh stebrih – pivu in divji hrani. Ko smo že pri hrani, ne odidite domov, ne da bi pokusili kulinariko iz piva, medu, zelišč in edinstvene pregrete smetane, ki domuje prav v tem predelu Slovenije. Z največjo mero spoštovanja do te z ljubeznijo pridelane sestavine jo dodajamo tudi destinacijski slaščici, ki nastaja v slaščičarskih prostorih Thermane Laško – Laški medenki.


Video: Moje Laško, Moja Slovenija (Stik Laško)
 
Dopust naj bo užitek. Tega se zagotovo zavedamo v Laškem, kjer najdete edinstvene wellness tretmaje, ki izhajajo iz tradicije lokalnega okolja. Takšen je na primer pivovski wellness v obliki kopeli ali masaž. Ali pa hišni tretmaji – kar 120 minut razvajanja, ki so ga v skrbi za popoln oddih gostov razvili Thermanini wellness terapevti.


 medeno razvajanje masaža - laško
Foto: Tretma z medom v Thermani Laško

Knjiga doživetij v Thermani Laško in njeni okolici je še zelo dolga. A bolj kot črke na papirju štejejo doživetja z vašimi najbližjimi. Zato iskreno dobrodošli pri nas.

Preverite naš poletni program z bivanjem ... 

Odpri paket Thermanino poletje

Odprta vrata Laškega