| E-obveščanje

Dogodki

29.04.2021

Prihaja košarkarski kamp Gorana Dragića

Gostili bomo košarkarski kamp Gorana Dragića!

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance, prvi Slovenec, ki je nastopil na tekmi NBA All Star, najboljši igralec zadnjega EuroBasketa, z moštvom Miami Heat pa aktualni finalist Lige NBA bo s prenovljeno in izkušeno organizacijsko ekipo v Laškem izvedel košarkarski kamp.

Košarkarski kamp Goran Dragić, namenjen mladim od 10 do 15 let, bo letos od 19. do 25. julija potekal v Laškem. Organizatorji so namreč z Občino Laško in Thermano Laško sklenili triletno partnerstvo. Udeleženci bodo bivali v prenovljenem hotelu Thermana Park****Superior, trenirali pa v nekaj 100 metrov oddaljeni večnamenski dvorani Tri lilije. In to na treh ločenih košarkarskih igriščih.
 
Prijave na kamp bodo na spletni strani www.goran-dragic.com mogoče od četrtka, 6. maja, naprej. Ta datum ni bil izbran naključno. Prav tega dne namreč Gogi praznuje rojstni dan. Na kamp se bo mogoče prijaviti vse do 20. maja, ob čemer bo prvih 60 prijav obravnavano prednostno, za preostala mesta pa bo ob preveč prijavljenih opravljen žreb.

Poleg Gorana Dragića, ki bo z nadobudnimi košarkarji in košarkaricami preživel vseh sedem dni kampa, bo za mlade skrbela številčna strokovno usposobljena ekipa organizatorjev, trenerjev in vzgojiteljev. Mladi bodo razdeljeni v sedem skupin, v vsaki od le-teh pa do 15 otrok. Za vsako skupino bodo skrbeli po dva trenerja ter en vzgojitelj.

V Laškem udeleženci ne bodo samo trenirali. V programu bo namreč vsaj sedem nekošarkarskih aktivnosti, povezanih z zabavo, živalmi, cirkusom, glasbo in številnimi presenečenji, ki naj za zdaj ostanejo skrivnost. Poleg tega bodo »Gogija« in njegovo košarkarsko druščino obiskali mnogi sedanji in nekdanji košarkarji, znani športniki in drugi gostje. Vse z željo, da bi mladci po sedmih dneh bivanja Laško zapustili nasmejani, s kopico lepih spominov, sklenjenih prijateljstev in zavezništev. A tudi prijetno utrujeni.

Dodajmo še, da so organizatorji poskrbeli tudi za to, da bo kamp ob morebitnih nadaljnjih ukrepih, povezanih s pandemijo virusa Covid-19, lahko potekal v »mehurčku«. V vsakem primeru bodo namreč udeleženci bivali v ločenem »krilu« hotela Thermana Park, imeli lastno jedilnico, recepcijo in posebno veliko dvorano za prostočasne dejavnosti.

»Projekt lastnega kampa sem si želel dodatno izboljšati, razviti in nadgraditi zaradi treh dejavnikov. Menim, da je treba v težkih časih, ki smo jim priča dobro leto, mladim omogočiti zares kakovostne pogoje za preživljanje prostega časa. Še bolj pomembno je, da ima kamp skupaj z mojo fundacijo dobrodelno noto. Najbolj važno pa je, da vzporedno nadaljujemo številne dejavnosti in aktivnosti z vse več partnerji, ki so v moji blagovni znamki prepoznali iskreno željo po ustvarjanju lepšega vsakdana za slovenske otroke na vseh ravneh. Na košarkarskem kampu se bom potrudil, da vsi udeleženci postanejo boljši košarkarji in košarkarice, še bolj pa, da dodam kanček k temu, da bodo boljši ljudje, prijaznejši in bolj spoštljivi. Pomagal jim bom stkati pristnejše vezi, omogočiti nova prijateljstva. Če bom hkrati s tem prek naših zvestih partnerjev in sponzorstev zbral še sredstva za nadaljnjo obnovo igrišč ter druge humanitarne dejavnosti, pa bom najsrečnejši človek na svetu,« je tik pred začetkom prijav na njegov kamp povedal Goran Dragić, eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov.

Zato, da bo kamp potekal v Laškem, pa sta ob marljivi »Gogijevi« ekipi nedvomno zaslužna tudi predsednica uprave Thermane Laško, gospa Mojca Leskovar, in župan Občine Laško, gospod Franc Zdolšek.

»Na to, da smo z Goranom Dragićem, njegovo fundacijo in organizacijsko ekipo podpisali triletno pogodbo o sodelovanju, smo upravičeno izjemno ponosni. Prepričani smo, da bomo v Thermani Laško s tem projektom dokazali, da sodimo med najboljše destinacije za športne priprave, obenem pa Thermano Laško predstavili tudi kot odlično izbiro za počitniška, wellness in ostala doživetja. Kamp Gorana Dragića bo zagotovo prispeval k večji prepoznavnosti tako Thermane Laško kot tudi destinacije Laško, ki je nedolgo nazaj postala bogatejša za naziv najlepšega in najgostoljubnejšega zdraviliškega kraja v Sloveniji. Veselimo se, da se bodo o vseh naših odlikah in vrhunskih uslugah na lastne oči prepričali Goran Dragić, vsi mladi košarkarji, ki se bodo udeležili kampa, kot tudi njegovo spremljevalno osebje,« je pred začetkom sodelovanja povedala Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermane Laško, župan Občine Laško Franc Zdolšek pa je izpostavil naslednje: »Laško je občina, v kateri se večkrat pišejo pomembne in velike zgodbe. Čeprav ne sodimo med največje občine, imamo velik turistični in športni potencial, kar smo že večkrat pokazali in dokazali. Da bo kamp Gorana Dragiča v Laškem, me veseli, saj se bo v kraju, ki ima bogato košarkarsko zgodovino, družilo veliko mladih športnikov, ki si želijo postati še boljši košarkarji. Laščani z veseljem pristopamo k projektu, ki ima tudi humanitarno noto.« 
KošarkarskiKamp_GoranDragic 940.jpg