080 81 19 | | E-obveščanje

Vitalnica

Thermanin izziv "40 dni dobrega počutja"

Kdaj si nazadnje kakšno stvar naredil/-la prvič?
 
Ste si zgoraj zastavljeno vprašanje že kdaj postavili? Ker smo prepričani v to, da je treba našim dnem vdahniti čimveč življenja, ga napolniti z dobrimi vibracijami ter pozitivo, ker šteje le življenje, v katerem se dobro počutimo, vas spodbujamo, da naslednjih 40 dni namenite tudi temu, da svoje življenje izboljšate. V mislih imamo drobne spremembe, ki spodbujajo boljše počutje in širijo obzorja, kako bolje poskrbeti zase. Dnevne izzive in nasvete bo v 40-dnevni "misiji" z nami delila Danica Pinter, osebne trenerka v Thermani, družbi dobrega počutja.
 
Na Instagramu profilu Thermana Laško naslednjih 40 dni (od 6. 3. dalje) spremljajte dnevne namige in opravljate dnevne naloge.

Vabimo pa vas tudi, da z nami delite svojo angažiranost in napredek.Pri tem uporabite #40dnidobregapocutja in @thermanalasko


Dodatna gradiva:

V nadaljevanju povzemamo komunikacijo na Instagram profilu Thermane...

NAPOVEDNIK


1. TEDEN

Dan 1:
☑️ Kaj je deska ali plank, zakaj je ta vaja res odlična ter kako se izvaja...

Dan 2:⁣
☑️ V položaju DESKA vztrajamo 20 sekund. ⁣
☑️ Danes ozavestimo, kakšen je naš »stresni barometer« in se umirimo: dihamo zavestno, naredimo globok vdih (6 sekund), zadržimo dih (3 sekunde), počasen izdih (6 sekund). Zakaj? Globoko, enakomerno dihanje poskrbi za odpravo stresnih hormonov, sprosti celoten organizem in pomiri bitje srca.

Dan 3: ⁣
☑️ DESKA – danes v njej zdržimo 30 sekund. ⁣
☑️ Nasvet dneva: Popijte vsaj 8 kozarcev mlačne vode dnevno*. Ne zanašajte se na občutek žeje – ta se namreč pojavi, ko smo že dehidrirani! Dan obvezno začnite in zaključite s kozarcem tople vode. Ste vedeli: Jutranji kozarec vode lahko prispeva k zmanjšanju nevarnosti možganske kapi. *V vročih dneh ali ob povečani telesni aktivnosti je potreben večji vnos vode v telo.

Dan 4:⁣
☑️ V DESKI smo danes 40 sekund! ⁣
☑️ Nasvet: povečajmo vnos svežega sadja in zelenjave v naše telo. Poskušajmo se držati načela 5 na dan. Zelo pomembno: pri obrokih se posvetimo zgolj in samo hrani. Nobenih telefonov, nobenega pregledovanja elektronske pošte, nobene tablice ali televizije. Držite fokus na hrani! 

Dan 5:⁣
☑️ DESKA - držimo jo 50 sekund! ⁣
☑️ Danes ozavestimo in oprostimo sebi ter drugim prehitro jezo ali pregrobe besede, danes zavestno in v vseh situacijah izberemo prijaznost in mir. 

Dan 6: ⁣
☑️ DESKA - držimo 1 minuto! ČESTITKE! Položaj lahko tudi zamenjamo, npr. odlepimo kolena od tal. ⁣
☑️ Nasvet dneva: Objem. Objemi zdravijo, zato jih najljubšim osebam podelite čim več. 

Dan 7:⁣
☑️Danes deska počiva. ⁣
☑️Telesu dovolimo, da se regenerira, morda si privoščimo savnanje, ki pospeši razstrupljanje in okrepi imunski sistem. Ali prisluhnemo ptičkom. Danes je gregorjevo – slovenski praznik ljubezni.
 

2. TEDEN

Dan 8:⁣
☑️Danes »desko« držimo na boku, vztrajamo 1 minuto in 10 sekund. Komolec pod ramo, ramo daleč stran od ušesa, desni bok v stiku s podlogo, spodnja noga rahlo pokrčena, zgornja noga iztegnjena v isti liniji s kolkom. Video na IGTV.⁣
☑️Danes ozavestimo svojo držo. Ozavestimo položaj telesa ko hodimo, sedimo v pisarni, ko vozimo avto, dvigujemo težje stvari... Poravnamo se: na glavo si poveznemo »krono«, med lopatici damo »svinčnik«, mišice medeničnega dna »povlečemo v tretje nadstropje«, stopala poravnamo s kolki.

Dan 9:⁣
☑️Desko držimo 1 minuto in 20 sekund. ⁣
☑️Nasvet dneva: Zavrtite si svojo najljubšo pesem. Zapojte zraven, zaplešite v ritmu glasbe! Glasba spodbuja tvorbo hormona sreče - dopamina, zaradi katerega smo živahnejši in dobre volje.⁣

Dan 10:⁣
☑️Deska: 1 minuta in 30 sekund! ⁣
☑️Nasvet: Naredimo si ayurvedski napitek za čiščenje jeter, ki so poleg ledvic naš največji čistilec strupov. V pol litra vode dajte po eno pest listov bazilike, koriandra, peteršilja, ingverja in česna. Pustite stati čez noč. Zjutraj precedite in popijte kozarec zjutraj in kozarec zvečer. Ta napitek si privoščimo enkrat tedensko.⁣

Dan 11:⁣
☑️Deska - držimo jo 1 minuto in 40 sekund! ⁣
☑️Nasvet dneva: Smeh. S smehom porabljamo kalorije, treniramo mišice, zviša se nam prag bolečine … Smeh je za dušo to, kar je za telo milo. Nasmeh, prosim.

Dan 12:⁣
☑️Deska: 1 minuta in 50 sekund! Položaj lahko tudi zamenjamo, npr. odlepimo bok od tal. ⁣
☑️Nasvet dneva: Vključite v prehrano več omega 3 maščob, ki pomembno vplivajo na delovanje možganov. Poleg rib se veliko omega 3 maščobnih kislin nahaja npr. v chia semenih, ki jih lahko vključimo v smutije, pudinge, solate …⁣

Dan 13:⁣
☑️DESKA - držimo 2 minuti! ČESTITKE! Položaj lahko tudi zamenjamo, npr. odlepimo koleno od tal. ⁣
☑️Nasvet dneva: zmasirajmo si stopala. Refleksne točke na stopalu odražajo posamezne notranje organe. Z masažo stopal spodbujamo pretok energije po telesu in izboljšamo svoje počutje. P.S: Masaža je učinkovitejša, če jo namesto tebe izvaja kdo drug. 

Dan 14:⁣
☑️Danes deska počiva. Telesu dovolimo, da se regenerira. Plavanje je odlična metoda za dobro počutje. Pospeši razstrupljanje in okrepi imunski sistem. ⁣

(Izzivu lahko dnevno sledite na našem Instagram profilu...)
danica-fitnes 940.jpg
thermanain-izziv-40-s1.png
thermanain-izziv-40-s2.png

Arhiv vitalnic

05.03.2019 Pripravili smo dnevne izzive in nasvete, ki jih bo v 40-dnevni "misiji" z vami delila Danica Pinter, osebna trenerka v Thermani. Spremljajte nas na spletni strani in Instagram profilu!

05.02.2019 Migrene? Bolečine v vratu ali hrbtu? Stanje po poškodbi, multipla skleroza ali morda kolike? Bownova terapija pomaga pri zelo raznovrstnem spektru težav.

10.12.2018 Svojemu telesu vsaj občasno privoščite malce oddiha in ga razbremenite strupov...

20.11.2018 Kratki in temni zimski dnevi, čas grip in prehladov... Preverite, kako do boljše energije in visoke odpornosti.

08.10.2018 V hladnjših mesecih je negi obraza in telesa potrebno nameniti posebno pozornost z obnovo ter hidracijo kože.