| E-obveščanje

Predstavljamo zadnjo pridobitev - nov terapevtski bazen, velikosti 50 m2, v katerem so na voljo strokovno vodene skupinske in individualne vadbe v vodi.
 

Zakaj je vadba v vodi priporočljiva?

Vadba v vodi zaradi učinkov vode na telo deluje razbremenilno, saj se teža telesa v vodi zmanjša vse do 85%. Vaje tako izvajamo brez nepotrebne obremenitve hrbtenice ali sklepov. S premagovanjem upora vode pa telo krepimo in oblikujemo.
 
V malem terapevtskem bazenu so na voljo sledeče vaje, ki jih strokovno vodijo diplomirani fizioterapevti družbe Thermana. Posamezna vadba traja do 30 minut in je primerna za vse, tudi kot oblika rehabilitacije po poškodbi ali bolezni.
 
VAJE ZA ZDRAVO HRBTENICO: so vaje, s katerimi si boste z aktivnim premikanjem v vodi olajšali bolečine v hrbtenici, ramenskem obroču in nogah, obenem pa izboljšali tudi svojo držo. Med vadbo boste s pripomočki ali brez izvajali vaje za gibljivost hrbtenice, vaje za krepitev hrbtnih mišic, vaje za ravnotežje in stabilizacijo, vaje proti uporu vode ter vaje za korekcijo drže.
 
VAJE PROTI OSTEOPOROZI: so vaje, katerih namen je zmanjšati posledice bolezni, okrepiti mišice ter predvsem razgibati in povečati gibljivost sklepov. Primerna fizična aktivnost pomaga preprečevati in nadomeščati izgubo kostne mase, večja gibljivost pa zmanjšuje pogostost padcev (manj zlomov). Med vadbo boste s pripomočki ali brez izvajali vaje z obremenitvijo lastne teže, vaje proti uporu vode, vaje za korekcijo drže in vaje za ravnotežje.
 
VAJE ZA HUJŠANJE: Pri vadbi v vodi je poraba energije večja, kot pri katerikoli vadbi na suhem, zato se tudi odvečni kilogrami hitreje izgubljajo. Med vadbo boste z vodnimi pripomočki ali brez združili kardio vadbo z vadbo za krepitev mišic, zaradi razbremenilnega učinka vode pa vaje izvajali varno tudi za vaše sklepe.
 
VAJE  ZA RAVNOTEŽJE: so vaje, s katerimi boste izboljšali svoje ravnotežje in koordinacijo, kar je ključnega pomena kot preventiva padcem in posledično poškodbam na gibalnem aparatu. Z vajami se bo izboljšala tudi vaša drža in s tem olajšale vse tegobe, katerih izvor je v neprimernem položaju hrbtenice.
 
VODNI FITNES

Fitnes v vodi ima številne prednosti, kot so npr. zmanjšan vpliv težnosti, možnost različnih položajev gibanja ter predvsem možnost vadbe v situacijah, ko običajna vadba na suhem ni mogoča (npr. zaradi bolečin, zmanjšane gostote kosti, prevelike telesne teže, poškodb …)

Vadba se med drugim izvaja na 5 napravah za fitnes v vodi – vodni tekalni stezi, dveh vrstah vodnega kolesa, ročnem rotatorju in napravi za ročno-nožni vlek, rezultat vodnega fitnesa pa je močno, stabilno, razgibano in lepo oblikovano telo ter boljša kondicijska pripravljenost. Za vadbo ne potrebujete predhodnega znanja plavanja ali kondicije.

Klikni za tedenski urnik vadb >>

Posnetek s primeri različnih vadb v bazenu:


Edinstvena ponudba pri nas – tekalna steza v vodi in plavanje s pomočjo protitočne naprave!

 
 Skoraj tretjino malega terapevtskega bazena obsega dvižna ploščad, ki omogoča, da dno bazena nastavimo na katerokoli globino – od globine 1,35 metra do vodne gladine.
 
V dvižno dno je integrirana tekalna steza, ki omogoča nastavitev hitrosti med 0, 1 in 10 km/h.
 
Bazen je opremljen s protitočno napravo, ki ima možnost poljubne nastavitve moči. Protitočno napravo se lahko uporablja tako za hojo in tek kot tudi plavanje.
 
Vsa tehnologija na dvižni ploščadi je podprta z dvema podvodnima kamerama (od spredaj in s strani).
 
V bazenu je nameščenih 5 profesionalnih naprav za vodni fitnes priznanega proizvajalca Essenuoto (Italija). Poleg vodne tekalne steze tudi vodno kolo, ročni rotator in naprava za ročni-nožni vlek.
 
Ob stenah bazena so nameščene vodne masažne šobe.
 

Obvezen del športnih priprav!

Mali terapevtski bazen je s svojo ponudbo dvižnega dna, tekalne steze in protitočne naprave lahko izvrstna dopolnitev za profesionalne kot tudi rekreativne športnike.
 
Izvajajo se lahko:

  • vaje v smislu sprostitve,
  • pridobivanje in vzdrževanje kondicije ter vzdržljivosti,
  • trening rekreacijskega časa,
  • trening eksplozivnosti,
  •  trening moči …

Kako v podobnih bazenih trenirajo svetovno znani športniki? Primer Cristiana Ronalda (posnetek z Instagrama):Imate vprašanje?

Stopite v stik z nami:
- osebno na kopališki recepciji v hotelu Zdravilišče Laško,
- preko telefona: 03/ 734 5771
- preko e-naslova:
 
Razmišljate, da bi našo novo ponudbo umestili v svoje športne priprave?
Za več informacij smo na voljo na naslovu: .


(vir fotografij spodaj: www.slovenia.info, foto: Ciril Jazbec)

Kontakt

Email
03 734 5771 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
ponedeljek - sobota, prazniki: od 9.30h do 21 h 
nedelja: od 8h do 21h (notranji bazen)
Delovni čas bazenov