| E-obveščanje

Masaže blagodejno vplivajo na mišični sistem. Prenapete mišice se z masažo sprostijo, preohlapne pa se zaradi sproščujočih in poživljajočih masažnih gibov napnejo. Z obnavljanjem uravnoteženega mišičnega tonusa masaža pomaga tudi krvnemu in limfnemu obtoku.
Učinke masaže delimo na psihične in fizične. Pri psihičnih posebej poudarjamo sprostitev duha, izboljšanje počutja, izboljšanje spanja, povečanje pozornosti, zmanjšanje stresa in povečanje zavedanja telesa. Pri fizičnih poudarjamo oz. zajemamo sprostitev telesa in mišic, zmanjševanje bolečin, pospešitev izpiranaj škodljivih snovi, izboljšanje krvnega in limfnega obtoka, izboljšanje sklepne gibljivosti ter izboljšanje pravilnejše drže.
Masaža deluje na 3 načine in sicer mehansko, kemijsko in refleksno. Mehansko se izboljša pretok limfe in krvni obtok, če je masaža zelo intenzivna pospešuje regeneracijo kože ter razsteza mišice in vezi. Pri kemijski se sprošča v tkivih histamin ter njemu podobne snovi to pomeni refleksno razširitev žil  in s tem veliko boljšo oskrbo tkiv s kisikom. Refleksna masaža je energetska masaža, temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točkos pritiskanjem na refleksne točke lahko sprosti, posledično lahko upade napetost ter poveča prekrvavitev.

Prostor pripravimo tako, da ga najprej prezračimo ter ga osvežimo. V prostoru ne sme biti prehladno, saj je stranki lahko neprijetno, zato je temperatura prilagojena stranki. Masažni prostor je minimalističen, vizualno prijeten, vsekakor čist, prija tudi prijetna umirjena glasba, uporaba sveč in dišav je priporočljiva, vendar ne premočnih. Vsekakor pa mora biti za stranko prijeten ambient. Nepogrešljiv pripomoček pri masaži je masažna miza. Masažno mizo zaščitimo z rjuho, z drugo pa pokrijemo telo stranke.  Maser je pri svojem delu sproščen ter pozoren na počutje in reakcije tistega, ki ga masira.

ayurvedska masaža laškoAYURVEDA je zelo staro, tradicionalno zdravljenje, ki poudarja pomen posameznika in njegovo enkratnost. S svojim razumevanjem doš (vata, pita, kapha), ki opisuje stanje duha, ugotavlja vzroke neravnovesja v posameznem organizmu, nato pa sproži nežen, a učinkovit in predvsem naravni proces zdravljenja posameznika. S pomočjo ayurvede dosežemo ravnovesje duha in telesa.

 
tajske masaže laško - celjeTAJSKE masaže združujejo starodavne modrosti, pridih, izkušnje in kulturo Daljnega vzhoda z najsodobnejšimi dognanji, vrhunsko kvaliteto in osebnim pristopom. Temeljijo na konceptu desetih najpomembnejših energijskih linij, ki potekajo po vsem telesu. Izvajajo jih izključno maserke, ki prihajajo iz Tajske. S pomočjo tovrstnih masaž dosežemo občutek sprostitve, imajo pa tudi zdravilne učinke.
 
Na voljo so vam:

 • Tradicionalna masaža (z olji ali brez),
 • Masaža z aromatičnimi olji,
 • Masaža s toplimi zališči in z aromatičnimi olji,
 • Protistresna masaža (stopal in dlani, glave, obraza in dekolteja),
 • Masaža s toplim kokosovim oljem,
 • Masaža vratu in glave,
 • Masaža za nosečnice,
 • Piling telesa in masaža z mlekom.
 
klasična masaža - strokovno v laškemKLASIČNA – Wellness masaža
Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi gibi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike (gnetenje, vtiranje, udarjanje, tresenje, gladenje, ipd.). Izvaja se več variacij, glede na velikost, obliko in tudi trdoto mišic. Odpravlja tudi krče in sprošča utrujene mišice ter izboljšuje prekrvavitev. Z gladenjem vedno začnemo ter končamo masažo. Klasična masaža je ena izmed najbolj razširjenih tehnik masiranja pri nas.
 
Različne terapevtske masaže odpravljajo težave. Na voljo so vam:
 • Bownova terapija,
 • Metoda Cyriax,
 • Bobath terapija,
 • Obravnava Tigger točk.
Vabljeni na sprostitev z Vam najljubšo mašažo v Thermano Laško!

Spletna trgovina z masažami >>

za vas smo izbrali

Povpraševanje

Želite rezervirati svoj termin

Izpolnite spodnji obrazec

Kontakt

Wellness Spa Center Thermana Park Laško

Email
03 423 20 45 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
vsak dan: od 9h do 20h
(nedelje do 16h)
Delovni čas

Center zdravja in dobrega počutja Zdravilišče Laško

Email
03 734 5771 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
vsak dan: od 8h do 20h
(nedelje zaprto)
Delovni čas