Cena: od 25,00 € na oseba/terapijo (pri dojenčkih)

Bownova terapija je nežna manualna terapija, namenjena fizični in energijski stimulaciji telesa. Spodbudi procese samozdravljenja, zmanjšuje bolečino in sprošča.

PROGRAM VKLJUČUJE

Bownova terapija
 

Bownova terapija prihaja iz Avstralije in je ime dobila po zdravilcu Tomu Bownu. Terapija sodi med manualne tehnike s pozitivnimi učinki pri številnih zdravstvenih težavah, ki pestijo človeka v današnjem času. Uporabna je pri mnogih mišično-skeletnih problemih ali kot sprostitvena terapija.

Kako deluje Bownova terapija in v čem se loči od ostalih terapij?
Terapevt z nežnimi prečnimi potegi preko mišično-vezivnega tkiva na točno določenih predelih in v določenem zaporedju (t.i. Bownovimi potezami) deluje na telo preko dveh sistemov: vezivnega tkiva in živčnega sistema. Posebnost terapije so tudi presledki med izvajanjem potez, saj s tem, ko se odmikamo od pacietna, omogočimo telesu, da se odzove na dražljaje, ki jih vnašamo vanj. Veliko Bownovih potez sovpada z akupunturnimi točkami in limfatičnimi regijami v telesu, zato s terapijo pospešimo pretok telesnih tekočin in izboljšamo pretok energije do notranjih organov. Bownovi posegi lahko zajamejo celotno telo ali pa posamezne poteze uporabimo le na potrebnih lokacijah. Bownova terapija  v telesu pospešuje procese samozdravljenja.
 
Kako poteka?
Bownova terapija  je zelo nežna tehnika. Terapija se izvaja z rokami na golo kožo (brez olj) ali preko tanjših oblačil na različnih delih telesa.

Bownova terapija je uspešna pri zdravljenju ali obvladovanju artritisa, anksioznosti, bolečin (po poškodbah, motnje v mišično-vezivnem sistemu, vključno z miofascialnimi prožilnimi točkami, fibromialgija), glavobola in migren, z njo si lahko pomagamo pri astmi in alergijah.

 

Učinkovita je pri odpravljanju limfnih zastojev, težavah s komolcem ali kolenom (bolečine, poškodba, teniški komolec), je del rehabilitacijskega programa po kapi, lajša nosečniške težave, kot so bolečine v križu, otekanje nog, slabost ... Učinkovitost metode je izredno široka. Bownova terapija se vse pogosteje uporablja pri lajšanju simptomov Parkinsonove bolezni, multiple skleroze, sindromu kronične utrujenosti in drugih sistemskih obolenjih. 

Ugodno vpliva na avtonomni živčni sistem, zato velikokrat izboljša prebavo,  poveča psihično umirjenost, izboljša koncentracijo. Na blage poteze se zelo dobro odzivajo tudi dojenčki in otroci. Terapija lahko ublaži krče pri dojenčkih, zmanjša nemir, sprošča mišično napetost.


CENTER MEDICINE
 
BOWNOVA TERAPIJA 45 €  
BOWNOVA TERAPIJA ZA DOJENČKE - 25 €


Storitve se izvajajo od ponedeljka – petka, po dogovorjenem urniku na fizioterapiji.
Gostje storitev vplačajo na wellness ali hotelski recepciji.
 

VEČ PRI RECEPCIJI CENTRA MEDICINE IN AMBULANT
T: 03 734 5128 , E: centerzdravja@thermana.si

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec