080 81 19 |
Termin: do 28.12.2017

Je nežna manualna tehnika, s pomočjo katere pospešimo odtok limfne tekočine iz predelov v telesu, kjer zastaja.

Cilj je zmanjšati limfedem in preprečiti morebitne zaplete. Ročna limfna drenaža ni običajna oblika masaže. Tehniko izvajajo limfterapevti z ustreznim znanjem, s certifikatom šole dr. Voddra iz Avstrije. S pomočjo posebnih, nežnih tehnik dreniranja (krogi na mestu, tehnike potiska, pomika, zajemalne tehnike ...) odstranjujejo limfno tekočino iz tkiva. Kajti gibi se ponavljajo in na ta način stimulirajo limfno tekočino iz delov telesa, kjer zastaja, da odteče.

Brigita Grašič, v. fiziot, limfterapevtka
Romana Gomilšek, v. fiziot., limfterapevtka
Marjetka Kugler Frece, dipl. fiziot., limfterapevtka

AKTIVNE VAJE

V povezavi z dihalnimi vajami vsakodnevna vaja spodbuja limfni tok, poveča in vzdržuje obseg gibljivosti okončine, krepi in ohranja mišično moč. Priporočajo se plavanje, vaje v vodi, hoja in zmerne aerobne vaje. Zavedati se je treba, da ta del telesa ne zmore več opravljati vseh fizioloških procesov tako kot pred operacijo. Telo je sposobno samo določen čas kompenzirati pomanjkanje delovanja limfnega sistema, zato je potrebna pravilna in pravočasna obravnava.

V Sloveniji narašča število bolnikov z limfedemom. V naši okolici je veliko bolnic po operaciji na dojki. Ker jim želimo čim bolj pomagati, smo se fizioterapevtke v Thermani Laško odločile, da širše pristopimo k zdravljenju limfedemov. Opravile smo tečaj ročne limfne drenaže po dr. Voddru. Ročno limfno drenažo izvajamo na napotnico ali samoplačniško.

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Mailing lists: Default, Ponudbe