03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Blog

7 idej za aktivna doživetja v Laškem

Dobrodošli v Laškem, kraju pivovarske in zdraviliške dediščine, kraju, kjer domujejo najbolj marljive čebelice in njihovi vestni čebelarji.
Laško ponuja mnogo najlepših doživetij, bodisi lepote naše destinacije odkrivate sami, v dvoje ali v pisani druščini ostalih družinskih članov.
Preverite naša priporočila za najlepše jesensko odkrivanje lepot nam zelo ljubega Laškega.
 

Nova kulinarična tura: Pivocvetni potep

Postanite medeni pivovarji in pripravite svoje grenko-sladke napoje, ki jih v Laškem poznamo že stoletja. Dežurna čebelica vas bo vodila na potepu od izvirske termalne vode do legendarne Pivovarne Laško. Na enem hribu se pustite razvajati v vrhunski restavraciji Pavus na Gradu Tabor, na drugem pa uživajte na medenem pikniku Čebelarstva Šolar. Vmes pa vas čakajo še ostala presenečenja. Več: lasko.info/odprta-vrata-laskega-pivocvetni-potep-po-laskem/
 
Razvajanje brbončic pri chefu Pavčniku na Gradu Tabor Laško – uvrščenem v Michelinov vodič!
Chef Pavčnik ustvarja nepozabne kulinarične kreacije, ki so botrovale umestitvi v Michelinov vodič! Na meji med mestom in naravo, za srednjeveškim obzidjem se dviga Grad Tabor, kjer navdušuje kulinarika, ki temelji na divji hrani in pivovarski tradiciji. Več na: www.pavus.si/
Pomembno: Hotelski gostje Thermane lahko koristijo poseben popust za kulinarično razvajanje.
Romantične duše, pozor! V sodelovanju s Pavusom smo pripravili Romantični oddih v dvoje, ki velja za odličen jesenski pobeg, saj združuje tako wellness kot gurmansko razvajanje.
 
Skrivnostno raziskovanje pivovarjevega zlata
Laško ponuja edinstveno doživetje sobe pobega, ki temelji na vseh čutih! Preizkusite se v razburljivi igri v prvem escape roomu na temo pivovarstva na svetu. Med igro bodo na preizkušnji prav vsi vaši čuti, tudi okus. J Naj vam uspe odkleniti pot do pivovarjevega zlata, najti skrite namige, rešiti uganke, dešifrirati kode in pravočasno najti ključ. Odlična ideja za krepitev družinskih ali prijateljskih vezi. Teambuilding s pivovarsko dušo. Več na: lasko.info/odprta-vrata-laskega-escape-room-enigmarium-lasko/

Pisano na kožo najmlajšim
Ko se naužijemo vodnih vragolij pod izjemno stekleno kupolo in tudi najmlajšim privoščimo poseben wellness pobeg z otroškimi wellness tretmaji (p.s.: Čokoladna masaža je med otroki najbolj priljubljena!), je čas, da se odpravimo ven. Na svež zrak, v jesenske barve odete gozdove, ki se nahajajo v okolici hotelov. Sama destinacija ponuja paleto ležernih sprehajalnih in aktivnih pohodniških poti, pa tudi pestre družinske izlete.
 
Cebelarstvo Solar - Lasko - doživetja
Čebelarstvo in lectarstvo Šolar
 
Nadeti si čisto pravi čebelarski klobuk, podati se v čebelnjak, pobližje spoznati čebelice, njihovo življenje, vrt medovitih rastlim, ogledati si točilnico medu, obenem okušati slastne medenjake in razlicne vrste medu, so doživetja, ki bodo otrokom ostala v spominu, hkrati pa jih bodo naučila marsikaj zanimivega.
Več na: lasko.info/odprta-vrata-laskega-solar/
 
Kmetija Slapšak, Polhova jama: Posebnost kmetije Slapšak, po domače Polhove domačije, je opuščen rudniški rov. Le deset minut hoje po urejeni gozdni učni poti vas loči od vstopa v skrivnostni podzemni svet. Med vodenim ogledom boste izvedeli marsikaj zanimivega o rudniku in delu rudarjev pred skoraj 500 leti, opazovali in spoznali pa boste lahko tudi za ta predel nenavadne kraške pojave. Zanimivost rudnika je namreč v tem, da se je v zapuščenem rovu začel oblikovati kraški svet. V rudniku pa boste deležni tudi manjšega prigrizka.
Več na: lasko.info/odprta-vrata-laskega-kmetija-slapsak/
 
 
 V Zdraviliškem parku v neposredni bližini hotelov  na manjše otroke čakajo ekološka igrala v podobi grajske trdnjave, najstnikom na kožo pisana pa je VR soba, ki se nahaja v Thermani in na slikovitem Starem Gradu Celje in v kateri lahko na drugačen in interaktiven način spoznate zgodovino grofov Celjskih. Želite izvedeti več o doživetjih v bližnji okolici? Kliknite tukaj.
 
 
Odprta vrata Laškega ali spoznaj lokalne ponudnike
Številne privlačne točke odpirajo svoja vrata po vnaprej znanem urniku in tako marsikje tudi brez posebne najave omogočajo nepozabna doživetja. Več: lasko.info/odprta-vrata-laskega/
 

Knjiga doživetij v Thermani Laško in njeni okolici je še zelo dolga. A bolj kot črke na papirju štejejo doživetja z vašimi najbližjimi. Zato iskreno dobrodošli pri nas.

Foto: Jaka Teršek za Stik Laško - projekt Honeybrew in Monika Škorjanc za Stik Laško - Laško&Cvetje

Prijava na e-novice:

Uporaba osebnih podatkov

Arhiv blogov

06.09.2023 Zdravje je naša najpomembnejša vrednota, a velikokrat mu ne posvetimo dovolj pozornosti ali pa se  začnemo zavedati šele, ko nastanejo prve motnje v telesnem in duševnem zdravju.

03.02.2023 Poroka je pravljični dogodek in eden izmed najlepših in najsrečnejših trenutkov v vajinem življenju, a zagotovo tudi eden izmed bolj stresnih. 

27.01.2023 V Thermani Laško imamo številne ideje, kako popestriti, utrditi in obuditi ljubezen med partnerjema. Naš prvi adut je razvajanje v dvoje.

19.12.2022 Družinske počitnice so čas povezovanja, sproščanja, zabavanja in ustvarjanja spominov. V Thermani so neponovljive, ne glede na letni čas oddiha.

15.12.2022 Stresen vsakdan, hiter tempo življenja, vedno večje delovne obremenitve ter krajši zimski dnevi nam povzročajo vse slabše razpoloženje in padec energije, kar dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje.