03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Aktualno

12.05.2022

Laško osvojilo znak Slovenia Green Platinum

Destinacija Laško je osvojila naziv Slovenia Green Platinum v razvoju trajnostnega turizma, kar je najvišji certifikat Zelene sheme. Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni certifikacijski program, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. 

Destinacije so ocenjene po globalnih kriterijih standarda Green Destinations, ponudniki pa morajo pridobiti enega izmed mednarodno uveljavljenih znakov, ki jih priznava shema. Slednja je zasnovana tako, da destinacije in turistične ponudnike stalno spodbuja k izboljšavam.

Destinacija Laško je v letu 2015 s podpisom Zelene politike Slovenskega turizma vstopila v Zeleno shemo in pridobila znak Slovenia Green Bronze. V letu 2019 je potekalo ponovno ocenjevanje in destinacija Laško je pridobila znak Slovenia Green Gold. V letošnjem letu pa sta Slovenska turistična organizacija, kot upravljavka Zelene sheme Slovenskega turizma ter Zavod tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, kot akreditiran partner, destinaciji Laško, na podlagi izpolnjenih kriterijev podelili znak Slovenia Green Destination Platinum.

Pridobitev znaka Slovenia Green Destination Platinum je odličen pokazatelj trajnostnega napredka v destinaciji Laško in hkrati zaveza, da bomo po načelih trajnostnega turizma nadaljevali tudi v prihodnosti.

Destinaciji Laško čestitamo za osvojen platinast naziv in se  veselimo nadaljnjega trajnostno usmerjenega sodelovanja.


Več informacij o osvojenem nazivu: lasko.info/medijsko-sredisce/destinacija-lasko-osvojila-znak-slovenia-green-destination-platinum/

Vir slike: lasko.info
slovenia-green-destination-platinum-za-lasko-slovenija.jpg

Arhiv aktualnosti

28.09.2023 V Thermani vas čakajo najlepša jesenska doživetja, ki vključujejo sproščujoče razvajanje, aktivni oddih in kulinarične poslastice. Obenem pa so na kožo pisane tudi najmlajšim, za katere poskrbi raznolika in kot jesen barvita animacija.

25.09.2023 Težko pričakovano odprtje bazenov pod edinstveno stekleno kupolo Thermane Laško je tu. Odslej so bazeni in vodna doživetja v blagodejni termalni vodi Laško, ki sprosti, razbremeni, pomaga pri razstrupljanju in zagotavlja odlično počutje, znova na voljo.

12.09.2023 Zdrav in sijoč obraz odraža vitalnost, energijo in dobro počutje. Zato smo v našo ponudbo wellness storitev dodali obrazno refleksno terapijo, primerno za vse generacije.

26.08.2023 Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem in obnovi oz. odebeli se sluznica, saj aerosol soli deluje protivnetno, redči sluz, sprošča mišice dihalnih poti, olajša izkašljevanje in izboljša prehodnost dihalnih poti. 

13.07.2023 Košarkar Goran Dragić je skupaj s Thermano Laško ter preostalimi sponzorji in partnerji projekta v skladu s trajnostno filozofijo njegove dobrodelne fundacije leta 2023 začel pripravljati pravcati Gogijev drevesni gaj.