| Prijava na e-novice

Aktualno

12.05.2022

Laško osvojilo znak Slovenia Green Platinum

Destinacija Laško je osvojila naziv Slovenia Green Platinum v razvoju trajnostnega turizma, kar je najvišji certifikat Zelene sheme. Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni certifikacijski program, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. 

Destinacije so ocenjene po globalnih kriterijih standarda Green Destinations, ponudniki pa morajo pridobiti enega izmed mednarodno uveljavljenih znakov, ki jih priznava shema. Slednja je zasnovana tako, da destinacije in turistične ponudnike stalno spodbuja k izboljšavam.

Destinacija Laško je v letu 2015 s podpisom Zelene politike Slovenskega turizma vstopila v Zeleno shemo in pridobila znak Slovenia Green Bronze. V letu 2019 je potekalo ponovno ocenjevanje in destinacija Laško je pridobila znak Slovenia Green Gold. V letošnjem letu pa sta Slovenska turistična organizacija, kot upravljavka Zelene sheme Slovenskega turizma ter Zavod tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, kot akreditiran partner, destinaciji Laško, na podlagi izpolnjenih kriterijev podelili znak Slovenia Green Destination Platinum.

Pridobitev znaka Slovenia Green Destination Platinum je odličen pokazatelj trajnostnega napredka v destinaciji Laško in hkrati zaveza, da bomo po načelih trajnostnega turizma nadaljevali tudi v prihodnosti.

Destinaciji Laško čestitamo za osvojen platinast naziv in se  veselimo nadaljnjega trajnostno usmerjenega sodelovanja.


Več informacij o osvojenem nazivu: lasko.info/medijsko-sredisce/destinacija-lasko-osvojila-znak-slovenia-green-destination-platinum/

Vir slike: lasko.info
slovenia-green-destination-platinum-za-lasko-slovenija.jpg

Arhiv aktualnosti

27.09.2022 Svetovni dan turizma letos slavimo malce drugače. Z odprtjem "nove enote" družbe dobrega počutja Thermane Laško, ki bo odslej na voljo v ljubljanskem Minicityju. Otroci tam lahko skozi igro spoznajo in se vživijo v poklice receptorja, reševalca, maserja in terapevta.

27.09.2022 Podarjamo lepe nagrade v poletni nagradni igri. Prijavite se na naše e-novice in z malo sreče jeseni uživajte v privlačnih doživetjih.

19.09.2022 Savna razstruplja, regenerira in sprošča. V Savna Centru Thermana Park ne spreglejte dnevnih savna programov in vrtinčenja zraka.

12.09.2022 V počastitev 120. obletnice delovanja Čebelarskega društva Laško, s katerimi nas odlikuje odlično sodelovanje, v septembru izpostavljamo naše medene wellness in kulinarične zgodbe.

07.09.2022 V sodelovanju s »craft« pivovarno Clef vam predstavljamo butično Thermanino »craft« pivo, pripravljeno iz skrbno izbranega hmelja in s preizkušenimi postopki varjenja.