| Prijava na e-novice

Aktualno

13.01.2022

Rehabilitacijo postcovidnih pacientov si je ogledal minister za zdravje

Družba Thermana na temeljih skoraj 70 let izkušenj s področja medicinske rehabilitacije in ob pomoči naravnih dejavnikov, kot je termalna voda Laško, uspešno izvaja post covid programe okrevanja. Slednji so namenjeni tistim, ki jih je Covid-19 prizadel v najhujši meri in močno vplival na znižano kvaliteto življenj.

Rehabilitacijo pacientov, ki so preboleli težjo obliko Covida-19 si je ob nedavnem obisku Laškega v sklopu Dnevov cepljenja ogledal tudi minister za zdravje dr. Janez Polukar. Ob tem je v svojem nagovoru medijev izpostavil, da je bil obisk družbe Thermana pomemben, ker je služil vpogledu v uspešno rehabilitacijo bolnikov s post-Covid sindromom. Izpostavil je tudi pomembnost rehabilitacije, ki posameznikom omogoča čim hitrejše okrevanje.


Vir: www.gov.si/novice/2022-01-13-minister-za-zdravje-janez-poklukar-na-terenu-obiskal-cepilne-centre/
Vir slike: zajem zaslona ob posneti izjavi Ministrstva za zdravjeO uspešnosti naše postcovidne rehabilitacije, ki jo izvaja številni rehabilitacijski tim, sestavljen iz medicinskega osebja, fizioterapevtov, delovnih terapevtov, zdravnikov in ostalih profilov, so poročali tudi v Časniku Finance in oddaji Preverjeno na POP TV.

Povezavi:
Video na 24ur.com
Članek na portalu časnika Finance
 
minister_zdravje_thermana-jan-2022.jpg

Arhiv aktualnosti

28.02.2023 Pričeli smo s postopno obnovo prostorov fizioterapije v Zdravilišču Laško. Prenova bo potekala predvidoma do konca julija. Hvala za razumevanje in sodelovanje.

27.02.2023 Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem in obnovi oz. odebeli se sluznica, saj aerosol soli deluje protivnetno, redči sluz, sprošča mišice dihalnih poti, olajša izkašljevanje in izboljša prehodnost dihalnih poti. 


02.02.2023 Naj bo tokratni oddih le za vaju! Privoščita si romantični vikend v dvoje, prepleten z vrhunskimi kulinaričnimi doživetji in wellness razvajanji.

12.01.2023 Laško je turistična destinacija za vse letne čase. Podajte se na enodnevni izlet, kratek oddih ali daljše počitnice. Aktivno, prijetno, sproščeno.