03 423 2100 | | Prijava na e-novice

Bazeni in savne – Zdravilišče Laško

Tradicijo zdravja in sprostitve v Zdravilišču Laško negujemo že več kot 165 let. Ustavite čas za uro ali dve in si odpočijte. V bazenih vas bo pozitivni naboj naše termalne vode napolnil z novo energijo.
 

Podatki Povpraševanje

Thermana DS 2021-4.jpg
Thermana DS 2021-1.jpg
Thermana DS 2021-6.jpg
Thermana DS 2021-10.jpg
Thermana DS 2021-17.jpg
Thermana DS 2021-19.jpg
zunajnoc016.jpg
zl_bazen_dvigalozunanji_2.jpg

za vas smo izbrali

Podatki

Bazeni Termalnega kopališča

Bazene našega Termalnega kopališča Zdravilišča Laško smo povsem prenovili. Prepričajte se o zdravilni, skrivnostni moči termalnih vrelcev, sprostite stanje duha in telesa v čudovitem svetu Savna centra. Plavanje, podvodna masaža, vodna rekreacija ali pa prepuščanje toplim sončnim žarkom na terasi zunanjega bazena so trenutki, ki jih lahko doživite pri nas.

Več o novem terapevtskem bazenu

V notranjem kompleksu so na voljo:

  • terapevtski bazen (32 °C),
  • masažni bazen (34 °C),
  • otroški bazen (34 °C).

Na zunanjih površinah je na voljo:

  • rekreacijsko-masažni bazen (32–34 °C).

Program animacije na bazenih:

  • po urniku.

Savne

OBVESTILO
Zaradi posledic poplav, Savna Center v hotelu Zdravilišče Laško do predvidoma konec meseca avgusta ne bo obratoval. V tem času je hotelskim gostom in dnevnim obiskovalcem na voljo vstop v Savna Center hotela Thermana Park Laško.  Več informacij >>

Povsem prenovljenemu termalnemu kopališču smo dodali manjši Savna Center s tremi savnami. Savna center je povsem prilagojen tudi dostopu gibalno oviranih gostov. Vstop v prostore savn je urejen iz bazenskega dela, poleg savn pa vključuje še počivališče in tuše s hladnim polivom.

Ob torkih so savne namenjene izključno ženskam.

V Savna Centru najdete naslednje savne ...

Tipi savn:

Finska savna je najbolj primerna za ljubitelje visokih temperatur, saj se temperatura v njej giblje okoli 90 °C. Zrak v prostoru je zelo suh, relativna vlažnost ne preseže 15 %, po potrebi jo povečujemo s polivanjem vode po razgretih kamnih na peči, dodamo pa lahko tudi aromatična olja. V tako ogretem prostoru v organizmu sprožimo podoben odziv kot pri vročinskem stanju, s katerim se telo naravno brani pred različnimi okužbami. Z uporabo finske savne blažimo stres in razstrupljamo telo ter krepimo srce in ožilje.
Je ena od novejših izpeljank tradicionalne finske savne. Poleg klasične finske peči ima vgrajen tudi dodaten rezervoar z vodo, ki v prostor vnaša dodatno vlago in s tem povečuje učinek potenja. BIO savna je najbolj primerna za ljudi, ki ne prenašajo visokih temperatur, saj se temperatura v njej med 40 in 60 °C, vlažnost pa 60–65 %. Vlažnost in temperaturo lahko nastavljamo in prilagajamo trenutnemu počutju.
Zaradi številnih pozitivnih lastnosti je vse bolj priljubljena med uporabniki. Deluje na principu direktnega segrevanja telesa s pomočjo sevanja infrardeče svetlobe, zato so temperature v savni nižje (25–55 °C). Nižja temperatura je varnejša za ljudi s kardiovaskularnimi težavami, za otroke in starejše osebe. Ob redni uporabi IR savne se kažejo naslednji učinki: lajšanje težav pri artritisu in blažjih revmatičnih obolenjih, lajšanje bolečin po poškodbah (zlomi, zvini in izpahi), odpravljanje vnetij in oteklin, zmanjšanje utrujenosti, odprava stresa, psihična in fizična sprostitev, povečanje elastičnosti in prožnosti kože, povečanje cirkulacije krvi, izboljšanje vitalnosti in upočasnitev staranja.

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

Kontakt

Email
03 734 5771 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
Podrobneje na strani Kontakti Delovni čas bazenov