03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Termalna voda

V Thermani se vse vrti okoli vode. Termalne vode. Lahko jo pijemo, se v njej kopamo, se namakamo v kopeli, zdravimo, ogrejemo ali izvajamo različne terapije. Popotovanje po Thermani je najbolje pričeti v pivnicah termalne vode, kjer vam bo že en sam kozarec na dan poživil telo. Pod edinstveno stekleno kupolo Termalnega Centra Thermana Park in prijetnim kopališčem v hotelu Zdravilišče Laško, pa vas čaka paleta vodnih sprostitev in razvajanj. Ker so zdravilni vplivi laške termalne vode tudi znanstveno dokazani, vodo uporabljamo kot poglavitni zdravilni dejavnik pri medicinski rehabilitaciji.
 

Podatki Povpraševanje

termalna_voda_lasko_pitnik m.jpg
kristal_the_end.jpg
slap_bazen.jpg
img_6341.jpg
img_6491.jpg

Podatki

O termalni vodi

Zdravilne lastnosti vode Laško so se skozi desetletja dokazovale pri uporabi vode v terapevtske namene pri balneoterapiji, raziskave pa so pokazale, da je voda Laško primerna tudi za pitje.

Izvir vode

Voda Laško izvira iz globine 160 metrov, po vsebnosti mineralov je akratotermna alkalna kalcij-magnezij natrijeva hidrogenkarbonatna voda, temperature 32-35 stopinj celzija.

Vsebnost mineralov

Vsebnost mineralov kaže na to, da se termalna voda Laško, dalj časa zadržuje v podzemlju in na svoji poti raztaplja dolomit, kalcij, magnezij in kremen. Skupna mineralizacija vode (vsebnost v vodi raztopljenih snovi) je od 278 do 295 mg/l, kar uvršča termalno vodo v Laškem med srednje mineralizirane vode.

Raziskave

Osnovni namen raziskav je bilo ugotoviti biološke učinke laške termalne vode, predvsem take kot je v vodo vtisnjeno subtilno polje, oziroma biopolje. Raziskave, opravljene na Inštitutu Bion, so pokazale, da ima laška termalna voda zelo kvalitetno biopolje in s tem nedvomno pozitivno vpliva na biopolje organizmov, kar je pomembno pri regeneraciji in zdravljenju. Vzporedno smo opravili temeljito kemijsko analizo, ki jo je opravil Activation Laboratories (www.actlabs.com), ki ima sedež v Kanadi. Po metodi dr. Masara Emota so na Inštitutu Bion napravili in fotografirali še vodne kristale termalne vode Zdravilišča Laško.


Kristal laške termalne vode


Pozitivnost subtilnega polja vode, kažejo tudi stabilni in lepo oblikovani kristali, ki so jih analizirali na inštitutu Bion. Pri interpretaciji kristalov so izhajali iz ugotovitev dr. Emota, da obstaja povezava med obliko kristala in vsebino informacije. Kristali naše vode so izredno lepo oblikovani in pravilnih oblik kar je značilno za izražanje pozitivne informacije.

Zdravilne lastnosti in blagodejni učinki

Pozitivni učinki vode

Sestava vode Laško in oblike njenih kristalov kažejo na to, da naša termalna voda izžareva močno življenjsko energijo, ima pozitiven, spodbujevalni vpliv na človeka, deluje dobrodejno na psiho in ravnovesje med dušo in telesom. S svojimi dražljaji deluje na uravnovešenje in utrjevanje organizma. Voda pomaga pri razstrupljanju telesa, zmanjšuje njegovo zakisanost, deluje blago odvajalno, zboljšuje biološko okolje celic in medcelično komunikacijo.

Termalna voda ima na izviru temperaturo od 32 do 34°C, kar pomeni, da naša voda ne potrebuje veliko posegov, da bi dosegla temperaturo telesa, ki je najbolj idealna za termalno vodo. S svojo blagodejno toploto blaži bolečino in omogoča lažje gibanje.

Balenoterapija v Thermani

Glede na to, da je termalna voda iz Laškega že skozi zgodovinska obdobja številnim ljudem pomagala na poti do zdravja in dobrega počutja, njeno učinkovanje poskušamo potrjevati tudi v Thermani in sicer skozi dolgoletne izkušnje pri zdravljenju in ohranjanju dobrega počutja. Zdravilne lastnosti vode Laško so se skozi desetletja dokazovale pri porabi vode v terapevtske namene pri balneoterapiji.

Je zdravljenje s termalno vodo in peloidi, ki blaži bolečine, mišične krče, izboljša gibljivost sklepov in z zdravilno energijo krepi obrambno sposobnost organizma.

Sestavni del zdravilnih postopkov s termalno vodo so:

 • termalne kopeli,
 • terapevtske vaje v termalni vodi,
 • razgibavanje v metuljčasti kadi,
 • masaže s podvodnim curkom,
 • biserne kopeli z dodanimi zdravilnimi zelišči,
 • Kneippove vodne poti.

Pitje termalne vode

Zaradi vseh navedenih pozitivnih in spodbujevalnih lastnosti termalne vode Laško, jo priporočamo tudi za pitje. Vsak lahko pije termalno vodo Laško po lastni presoji. V energijskem smislu za pitje priporočamo do 2 litra vode dnevno. Količina vode naj bo razdeljena v manjše odmerke po 2 dl preko celega dneva. Vodo pijemo po majhnih požirkih in preden jo popijemo, jo nekaj časa zadržimo v ustih.

Pivnica s termalno vodo

V sklopu Thermane se nahajata dve pivnici termalne vode, prva v hotelu Zdravilišče Laško tik ob kavarni, druga pa v pasaži hotela Thermana Park Laško. Voda je brezplačna. Ker zagovarjamo trajnostni turizem in cenimo naš naravni vir termalne vode, vas pozivamo, da se izognete plastični embalaži in vodo napolnite v lastno stekleničko, narejeno iz okolju prijaznih materialov.

Steklenica in kozarci s termalno vodo

Na recepcijah Thermane lahko kupite steklene kozarce in lične steklenice z logotipom Thermane, ki bodo samo vaši in vas bodo doma spominjali na preživete dneve med nami. Komplet elegantne steklenice in kozarcev je lahko tudi lepo in uporabno darilo za vaše najdražje. 

Sestava laške termalne vode

Značilni baleološki parametri:

Toplo vodo na površje posreduje triasni dolomit, ki leži na nepropustnih mladopaleozoiskih peščenjakih in glinastih skrilavcih. Izviri termalne vode na površju, oziroma pod kvartarnim nanosom so v bližini, kjer se stakneta petsto metrov široki dolomitski pas z nepropustnimi peščenjaki na severu in psevdoziljskimi skrilavci na jugu. Z vrtinami so ugotovili, da se talna voda pojavlja v več horizontih in da v globini obstaja povezava med zajetji na levem in desnem bregu Savinje.

KATIONI mg/l mmol/l mmol %
Amonij NH4+
Aluminij Al3+
Kalcij Ca2+ 53 2,65 49,72
Kalij K+ 1,3 0,03 0,56
Litij Li+
Magnezij Mg2+ 29 2,39 44,84
Mangan Mn2+ 0,006 0 0
Natrij Na+ 6 0,26 4,88
Stroncij Sr2+
Vsota 89,31 5,33 100,00
ANIONI mg/l mmol/l mmol %
Bromid Br-
Flurid F-
Jodid I-
Klorid Cl- 4,2 0,12 2,22
Nitrat NO3- 4,4 0,07 1,29
Nitrit NO2-
Sulfat SO42- 40 0,83 15,34
Hidrogen karbonat HCO3- 268 4,39 81,15
Vsota 316,6 5,41 100,00
Bistvene značilnosti vodi dajejo:
 • kalijevi (K + ), magnezijevi (Mg 2+ ) in natrijevi (Na + ) kationi,
 • sulfatoni (SO 2- ),
 • kloridni (Cl - ),
 • anioni ter
 • metaborova (HBO 2 ) in mestasilicijeva kislina (H 2 SiO 3).

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

Kontakt

Email
03 734 8900 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
Podrobneje na strani Kontakti Delovni čas