| Prijava na e-novice

Dogodki

25.06.2019

Podajmo se raziskovat bližnjo okolico ...

Pojdimo ven!

Cvetoč in zelen Zdraviliški park, od hotela Zdravilišče Laško oddaljen le nekaj metrov, je pravšnji za ležerne sprehode. Svoje počutje in raven energije lahko okrepite na urejenih energijskih točkah

Radi osvajate bližnje vrhove, do katerih vodijo lepo urejene, ne preveč zahtevne poti? Priporočamo obisk Huma - našega "laškega Triglava", ki se s 584 metri dviga nad Laškim. Dobri dve uri zmerne hoje je oddaljen Šmohor - priljubljena izletniška točka, kjer se nahaja tudi planinska koča z domačimi dobrotami. Tudi za družine z manjšimi otroki je primeren pohod Po poti treh cerkva, kjer vas pot vodi od vasic Krištof (v cerkvi se nahajajo najstarejše orgle na Slovenskem), preko Kuretnega do Šmihela, kjer se nahaja ena najlepših cerkva v Sloveniji.

Preverite še več pohodniških namigov >> 

Na kolo za zdravo telo
Neokrnjena in razgibana pokrajina okolice Laškega je odlično izhodišče za izlete ter aktivno preživljanje časa v naravi. Na pot se lahko odpravite s kolesom, urejene poti pa vas vodijo mimo bogate naravne, kulturno-zgodovinske in etnološke dediščine. Priporočamo npr. kolesarski izlet na dobrih 25 kilometrov oddaljeno pot na Celjsko kočo, kjer lahko v poletnem času preizkusite vožnjo z bobkartom ali se podate v njihov gozdni adrenalinski park. Med kolesarji zelo priljubljeno je kolesarjenje na Šmohor. Izkušeni kolesarji, ki si želijo venomer novih kolesarskih dosežkov, vabljeni, da preizkusite Laški krog - 94 kilometrov dolgo traso, ki jo odlikujejo vzponi na vse bližnje vrhove v Laškem. Pot namreč odlikuje kar 2650 višinskih metrov. V letošnjem poletju odpirmo tudi kolesarska povezava z urejenimi kolesarskimi stezami med Laškim in Celjem. Na www.lasko.info preverite še ostale kolesarske namige.

Ljubitelji ribolova lahko svoje ribolovne sposobnosti preverite ob reki Savinji, na ribniku Marof, kjer si lahko pripravite pravi piknik, ali v idilični okolici potoka Gračnica. Več o ribolovu pri nas >>

Kaj priporočamo družinam?
Destinacija Laškega je naklonjena družinam. Tako boste lahko v okolici hotelov Thermane Laško odkrili številne pohodniške in sprehajalne poti, primerne tudi za najmanjše družinske člane. Ogledne in turistične kmetije v bližini ponujajo spoznavanje ekološkega kmetovanja, domačih živali, lahko se podate na konjski hrbet ali pa spoznate opuščen rudniški rov, v katerem še danes prebiva Perkmandeljc. Do t.i. Polhove jame vodi kratka, a poučna gozdna pot, ki je polna skrivnosti narave in raznih namigov navihanega škrata Perkmandeljca! V bližnjem Zdraviliškem parku obiščite ekološka grajska igrala in preverite svoje znanje v prepoznavanju zelišč v Vrtu medovitih rastlin, svet čebelic pa lahko "v živo" spoznate tudi pri nekaterih laških čebelarjih, ki vrata svojega panja odpro tudi za obiskovalce.

Več informacij o družinski ponudbi >>


Foto: arhiv Thermane Laško, arhiv Stik Laško

Arhiv dogodkov

27.06.2022 Festival Pivo in Cvetje v Laškem bo letos potekal od 15. do 17. julija 2022. Gre za največji in hkrati najstarejši turistični dogodek z neprekinjeno zgodovino v Sloveniji.

14.06.2022 To soboto. 18. 6., bo Laško gostilo velik dogodek. V naše mesto namreč prihaja 22 najboljših ekip svetovnega kolesarjenja.

06.06.2022 Tudi otroci po napornih šolskih in športnih aktivnostih potrebujejo sprostitev in razvajanje. Zanje smo pripravili otroški wellness in druga doživetja.

01.06.2022 Turistično društvo Laško je v soboto, 11.6.2022 od 15.00 ure dalje, v Laškem organiziralo dogodek GuštFest. Z nami je bilo 5 vrhunskih JRE chefov.

18.05.2022 Gremo se lovit, skrivat, igrat, smejat ... Grajska trdnjava Zdraviliškega parka Laško čaka na pogumne viteze in prelestne princese!