03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Dogodki

17.10.2022

V Zdraviliškem parku zasadili prvo "drevo prihodnosti"!

Ščititi naravne vire, s katerimi smo obdani, med drugim tudi termalne vrelce, ki dajejo temelj našemu delovanju. Smotrno upravljanje teh virov, skrbno spremljanje našega okoljskega odtisa in manjšanje slednjega ter sledenje trajnostnemu razvoju na vseh ravneh delovanja - vse našteto je bila in bo zaveza družbe Thermana d. d. tudi v prihodnje. 

V sklop narejenih trajnostnih korakov smo sedaj dodali še "drevesa prihodnosti" zasajena v  Zdraviliškem parku. Prvega je simbolično zasadil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in s tem naznanil začetek iniciative družbe Thermana, usmerjene na podjetja in posameznike, da aktivno sodelujejo pri zasajanju dreves prihodnosti. 

Predsednica uprave družbe Thermana Mojca Leskovar je ob tem dejala: "Pomen dreves prihodnosti v Zdraviliškem parku je večplasten. Prispevala bodo k ohranitvi vitalnosti našega večstoletnega parka. Zaradi premišljene izbire drevesnih vrst, ki so dokazano odporne na podnebne spremembe, bodo izbrana drevesa v prihodnosti prispevala k ohlajanju našega prostora in s tem ustvarjala človeku prijaznejše okolje. Zasajevanje dreves je namreč po mnenju številnih strokovnjakov eno redkih naravi prijaznih orodij, ki jih kot človeštvo imamo na razpolago za ohlajanje našega planeta. To je "orodje", ki ga lahko uporabi sleherni od nas, "drevesa prihodnosti" pa so naša pobuda k aktivaciji posameznikov in podjetij, ki nas lahko povezuje za skupno dobro.  Nenazadnje,  drevesa prihodnosti v Zdraviliškem parku igrajo tudi ozaveščevalno in izobraževalno vlogo in nas motivirajo, da naredimo trajnostni korak več."

Prvo drevo prihodnosti, ki jo je v Zdraviliškem parku zasadil minister Matjaž Han je lipa - "tilia tormentosa". Drevo prihodnosti, a obenem drevo, ki simbolično in zgodovinsko povezuje Slovence. Gozdar Dušan Debenak je zasaditev lipe pospremil z besedami, da gre za zelo medovito drevo, ki omogoča pašo čebelam in drugim opraševalcem, ustvarja prijetno energijo in predstavlja prvo tovrstno drevo v Zdraviliškem parku.  

Simbolična zasaditev prvega drevesa prihodnosti je potekala v sklopu dogodka ob razstavi Bivanje z lesom v izvedbi podjetja Slowoodlife d.o.o. Razstava  širi zavest o uporabi lesa kot pomembnega naravnega materiala in je za ogled na voljo v preddverju hotela Thermana Park.

Več informacij o sajenju "dreves prihodnosti": www.thermana.si/sl/trajnostni-turizem.
Dušan Debenak in Matjaž Han.jpg
Zasaditev prvega drevesa prihodnosti.jpg
Minister Han, gozdar Debenak, predsednica Leskovarjeva.jpg

Arhiv dogodkov

12.09.2023 Dogodek v Savna centru Hotela Zdravilišče Laško. Naslednji termin bo v mesecu novembru, in sicer v torek, 5. decembra 2023.

15.07.2023 Košarkarski kamp Goran Dragić, namenjen mladim od 9 do 15 let, je letos potekal od 09. do 15. julija v Laškem.

31.01.2023 Tudi otroci po napornih šolskih in športnih aktivnostih potrebujejo sprostitev in razvajanje. Zanje smo pripravili otroški wellness in druga doživetja.

17.10.2022 V sklop narejenih trajnostnih korakov smo sedaj dodali tudi "drevesa prihodnosti" zasajena v  Zdraviliškem parku. Prvega je simbolično zasadil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

08.07.2022 Naznanjamo ambasadorko dobrega počutja - Gloria Kotnik, slovensko deskarko na snegu, s katero smo podpisali dveletno pogodbo o sodelovanju.