03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice
medena pita - kulinarika laško, savinjska regija

Kulinarična razvajanja
so del popotniške dogodivščine. Ko s počitniško malho, polno spominov, odhajamo domov, s sabo   odnesemo  tudi okuse kraja, ki smo ga obiskali. Ob spoznavanju Laškega in njegove okolice tako ne gre pozabiti na kulinarična razvajanja. Brbončice razvajajte z jedmi, ki v sebi nosijo pečat avtohtonih slovenskih jedi s tega območja. Kulinarična razvajanja se v Thermani Laško vračajo nazaj k naravi, nazaj k osnovam, kot so lokalno pridelana hrana in upoštevanje sezonskih načel.
Ne glede na to, ali si privoščite drobne prigrizke ali razkošno obarvane tematske jedilnike, ne glede na to, ali kulinarična razvajanja doživljate v dvoje, solo ali v družbi, velja o Laškem kot gastronomskem kraju vedeti sledeče ...
Laško je mesto z dolgo tradicijo varjenja piva in je mesto, ki se ponaša z enim najdaljših stažev čebelarske dediščine. Oboje smo v Thermani Laško vzeli v obzir pri kreiranju "naših" razvajanj brbončic. Nekaj posebnega sta tako medeno ali pivovsko kulinarično razvajanje. Spoznavanje in doživetje pivovarske tradicije Laškega je odlična ideja za nekajurna ali nekajdnevna pivovsko obarvana kulinarična doživetja.

Sladokusci, pri spoznavanju laške kulinarike ne gre spregledati sladice, ki so jo kreirali naši hišni slaščičarji. Laška medenka je sladko razvajanje za vse, ki pričakujete največ. Orehov biskvit, prepojen z medom lokalnega izvora, dopolnjuje pregreta smetana, ki je posebnost tega predela Slovenije. Piko na i sladici doda zapečen beljakov sneg, ki doda noto rahlosti in se kar stopi v ustih.

Thermana Laško je kraj Thermana&Veda Ayurveda Centra v kateri ekipa iz indijske Kerale sledi starodavni indijski zakladnici znanja ayurvedi. Slednja ponuja odlične naravne rešitve sodobnih zdravstvenih tegob. Pomemben element uravnovešanja telesa in duha, ki predstavlja pot do zdravja in dobrega počutja, je po ayurvedi tudi prehrana. Ta je polna začimb in barvitosti. Najprimernejšo prehrano za reševanje vaših zdravstvenih tegob predpiše specialist ayurvede, poseben ayurvedski kuhar pa jo pripravlja le za vas. 

Različni ayurvedski meniji so vam na voljo v À la carte restavraciji hotela Thermana Park Laško, ayurvedska kulinarika pa je tudi sklop samopostrežnega bifeja.

ayurevedsa prehrana - kosila, wellness tretmajiAYURVEDSKI  MENU >>


Thermano Laško odlikuje hišna slaščičarna, v kateri nastajajo prvovrstna sladka kulinarična razvajanja. Pri izboru sestavin izbiramo najkakovostnejše izdelke in ne uporabljamo nadomestkov. Naše torte so lahke, naravne in brez umetnih primesi. 
Laško je destinacija dostopnega turizma. Za to se trudimo tudi pri kulinariki. S spoštovanjem do različnih prehranskih praks in omejitev, lahko pri nas uživate v kulinariki, ki upošteva vaše želje in zdravstvene omejitve (brezglutenski in mlečni nadomestki, rastlinski nadomestki jajc, jedi brez sladkorja ...)
 
  • DARILNI BONI