Fizioterapija in delovna terapija

V Centru fizioterapije Zdravilišča Laško z individualnim in strokovnim pristopom specialistov, fizioterapevtov ter delovnih terapevtov zagotavljamo vrhunsko obravnavo, s katero vzdržujemo ter ponovno vzpostavimo optimalno gibanje in funkcijske sposobnosti v vseh življenjskih obdobjih.

FIZIOTERAPIJA

Fizioterapija pacientom občutno zmanjša bolečine, izboljša funkcionalnosti mišično-skeletnega sistema ter jih nauči pravilnih gibalnih vzorcev.  

Pred pričetkom izvajanja fizioterapije v Thermani Laško je vsak pacient deležen pogovora s terapevtom, ki na podlagi anamneze in testov določi terapije, ki so prilagojene ciljem vsakega posameznika.

Glede na pacientove zmožnosti izvajamo aktivne, aktivno asistirane ali pasivne vaje na suhem in v bazenu, poleg tega pa kot podporne terapije izvajamo tudi druge postopke balneoterapije, kinezioterapije, elektroterapije, magnetoterapije, laserske terapije, termoterapije, fototerapije, hipobarične terapije, limfne drenaže, masaže ter specialne metode in tehnike, ki jih izvajajo terapevti s specialnimi znanji.

TERAPIJE

Fizioterapija 1 1

BALNEOTERAPIJA

Gre za zdravljenje s termalno vodo. Termalne kopeli dvigujejo temperaturo v tkivih, izboljšajo prekrvavitev, sproščajo mišice in sklepe, delujejo protibolečinsko, izboljšajo gibljivost sklepov in krepijo obrambno sposobnost organizma.

Fizioterapija 2 1

KINEZIOTERAPIJA

Kinezioterapija temelji na individualnih in skupinskih obravnavah, ki pacientom pomagajo pridobiti in izboljšati mišično moč, gibljivost sklepov in hrbtenice, ravnotežje, koordinacijo in telesno držo.

JK Thermana Lasko 1

ELEKTROTERAPIJA

Elektroterapija obsega vse tehnike in terapije, s katerimi lajšamo bolečino in krepimo oslabele mišice ter živce. Za lajšanje bolečin in odpravljanje vnetij uporabljamo interferenčne, diadinamične in TENS tokove.

Fizioterapija 5 1

LASERSKA TERAPIJA

Pomaga pri doseganju vrhunskih rezultatov in hitrega izboljšanja stanja na površini in tudi v globini poškodovanega ter bolečega področja. Laser omogoča individualno izbiro prave frekvence in moči – najnižje frekvence izberemo za protibolečinski učinek, najvišje pa za biostimulacijo. V Thermani Laško uporabljamo najnovejšo multidiodno lasersko napravo in visokointenzivni K-laser.

FTH Bownova 1

SPECIALNE TEHNIKE MANUALNE TERAPIJE

V Thermani Laško izvajamo sklepno mobilizacijo, proprioceptivno nevromuskularno facilitacijo, obravnavo po Cyriaxu, Maitlandu in Mulliganu, limfno drenažo, obravnavo Trigger točk, Bownovo terapijo in Bobath terapijo. Naštete specialne tehnike pripomorejo k hitrejšemu vračanju izgubljene funkcije. V ekipi imamo več usposobljenih fizioterapevtov in delovnih terapevtov, ki se nenehno izobražujejo in nadgrajujejo svoje znanje.

TEHNOLOŠKE NOVOSTI

Poleg nenehnega izobraževanja fizioterapevtov v Thermani Laško sledimo tudi tehnološkim novostim na področju fizioterapije. Novejši in zmogljivejši aparati lahko občutno skrajšajo čas rehabilitacije in povečajo njeno uspešnost.

DELOVNA TERAPIJA

Delovna terapija je zdravstvena stroka, katere cilj je pri pacientih doseči čim višjo stopnjo samostojnosti v vsakodnevnem življenju.

Na zdravljenje v Thermano Laško so napotene osebe z najrazličnejšimi diagnozami, kot so možganska kap in druga nevrološka obolenja, poškodbe ipd.

Pri delovni terapiji dajemo velik poudarek ožjim dnevnim aktivnostim, ki se navezujejo na skrb zase (učenje samostojnega slačenja in oblačenja, osebne higiene, presedanja, uporabe stranišča, hranjenja, pitja itd.) ter širšim dnevnim aktivnostim, ki se tičejo vključenosti v okolje (uporaba prevoznih sredstev, vožnja avtomobila, skrb za dom, priprava obrokov, čiščenje, nakupovanje itd.). Poleg tega izvajamo aktivnosti, ki so namenjene pridobivanju mišične moči, večanju gibljivosti, izboljšanju koordinacije in ravnotežja, izboljšanju grobe in fine motorike ter grafomotorike, krepitvi kognitivnih sposobnosti.

Delovno terapevtska obravnava je vedno individualna, saj se zavedamo, da ima vsak pacient svoje težave in ovire, s katerimi se srečuje. V okviru delovne terapije izvajamo tudi Bobath obravnavo za nevrološke paciente in BIMEO, računalniški program za rehabilitacijo roke.

BOBATH TERAPIJA

Bobath terapija je je vodilni nevrofizioterapevtski pristop, ki se uporablja pri okrevanju po preboleli možganski kapi ter pri ostalih prirojenih ali pridobljenih okvarah centralnega živčnega sistema (multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, …). Obravnava je osredotočena na pozitivni pristop do bolnika, prenos terapije v vsakodnevno življenje ter izkoriščanje bolnikovih sposobnosti za ohranitev in okrepitev šibkejših delov telesa po poškodbah ali bolezenskih stanjih, ki prizadenejo živčno-mišični sistem.

RAČUNALNIŠKI SISTEM BIMEO

Namen računalniškega sistema Bimeo je izboljšati motorične spretnosti slabše funkcionalne roke, kot so obseg giba, mišična moč in koordinacija. Priporočljiv je predvsem pri rehabilitaciji pacientov po možganski kapi ter poškodbah ramenskega obroča, komolca in zapestja.

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund