Zdravilišče Laško

Hotel Zdravilišče Laško

Termalno kopališče Zdravilišča Laško

Bazene našega Termalnega kopališča Zdravilišča Laško smo povsem prenovili. Prepričajte se o zdravilni, skrivnostni moči termalnih vrelcev, sprostite stanje duha in telesa v čudovitem svetu Savna centra.

Plavanje, podvodna masaža, vodna rekreacija ali pa prepuščanje toplim sončnim žarkom na terasi zunanjega bazena so trenutki, ki jih lahko doživite pri nas.

V notranjem kompleksu so na voljo:

  • terapevtski bazen (32 °C),
  • masažni bazen (34 °C),
  • otroški bazen (34 °C).
  • Na zunanjih površinah je v toplejši polovici leta na voljo:
  • rekreacijsko-masažni bazen (32–34 °C)
Shema bazenov Hotel zdravilišče Laško

Savna Center

Sauna v Hotelu Zdravilišče Laško

Povsem prenovljenemu termalnemu kopališču smo dodali manjši Savna Center s tremi savnami. Savna center je povsem prilagojen tudi dostopu gibalno oviranih gostov. Vstop v prostore savn je urejen iz bazenskega dela, poleg savn pa vključuje še počivališče in tuše s hladnim polivom.

Ob torkih so savne namenjene izključno ženskam.

Na voljo so sledeče savne:

Finska savna

Finska savna je najbolj primerna za ljubitelje visokih temperatur, saj se temperatura v njej giblje okoli 90 °C. Zrak v prostoru je zelo suh, relativna vlažnost ne preseže 15 %, po potrebi jo povečujemo s polivanjem vode po razgretih kamnih na peči, dodamo pa lahko tudi aromatična olja.

V tako ogretem prostoru v organizmu sprožimo podoben odziv kot pri vročinskem stanju, s katerim se telo naravno brani pred različnimi okužbami. Z uporabo finske savne blažimo stres in razstrupljamo telo ter krepimo srce in ožilje.

Biozeliščna savna

Biozeliščna savna je ena od novejših izpeljank tradicionalne finske savne. Poleg klasične finske peči ima vgrajen tudi dodaten rezervoar z vodo, ki v prostor vnaša dodatno vlago in s tem povečuje učinek potenja.

Biozeliščna savna je najbolj primerna za ljudi, ki ne prenašajo visokih temperatur, saj se temperatura v njej med 40 in 60 °C, vlažnost pa 60–65 %.

Infrardeča savna

Infrardeča savna je zaradi številnih pozitivnih lastnosti vse bolj priljubljena. Deluje na načelu direktnega segrevanja telesa s pomočjo sevanja infrardeče svetlobe, zato so temperature v savni nižje (25–55 °C). Nižja temperatura je varnejša za ljudi s kardiovaskularnimi težavami, za otroke in starejše osebe.

Ob redni uporabi infrardeče savne se kažejo naslednji pozitivni učinki: lajšanje težav pri artritisu in blažjih revmatičnih obolenjih, lajšanje bolečin po poškodbah (zlomi, zvini in izpahi), odpravljanje vnetij in oteklin, zmanjšanje utrujenosti, odprava stresa, psihična in fizična sprostitev, povečanje elastičnosti in prožnosti kože, povečanje cirkulacije krvi, izboljšanje vitalnosti in upočasnitev staranja.

Center zdravja in dobrega počutja

Prenovljeni prostori Centra zdravja in dobrega počutja nudijo raznovrsten nabor wellness storitev ter obisk posebne vadbe vodnega fitnesa, ki poteka v malem terapevtskem bazenu.

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund