03 423 2100 | | Prijava na e-novice

Blog

Intervju z Glorio Kotnik, dobitnico olimpijske medalje

»Če si nekaj zares želite, vztrajajte.«

Tokrat je bila naša sogovornica Gloria Kotnik, deskarka na snegu, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto medaljo. Kljub hudi poškodbi kolena in izgorelosti ni nikoli odnehala, saj meni, da se vsak v življenju sreča z vzponi in padci. Pomembno je le, da iz celotne situacije izvlečemo najboljše ter vztrajamo in sledimo poti do cilja.

1. Ste prejemnica bronaste olimpijske medalje. Kako ste doživljali uspeh? Se vam zdi, da se je življenje od takrat spremenilo? 

Prvi dnevi oziroma tedni po osvojeni medalji so bili zares intenzivni. Uspeh sem doživljala zelo čustveno, zaradi vsega, kar se je dogajalo. Najlepše mi je bilo, da sem lahko te trenutke delila s svojo družino, ki mi je ves čas stala ob strani. Zelo vesela pa sem bila tudi vseh iskrenih čestitk, ki so mi jih namenili ljudje. Sicer pa mislim, da se sama nisem nič spremenila. Še vedno sem takšna oseba kot sem bila, in vsak dan počnem iste stvari, kot sem jih, preden sem osvojila olimpijsko medaljo.

2. Nekaj let nazaj ste utrpeli hudo poškodbo kolena, takrat smo se pravzaprav spoznali. A kljub poškodbi kolena in izgorelosti se niste predali. Kaj vas je motiviralo?

Zastavljeni cilji. V športu so vzponi in padci. Seveda je vsaka poškodba težka, ampak važno je, da se pobereš in greš iz te izkušnje močnejši. V športu in nasploh v življenju se soočamo z različnimi preprekami, ki nas lahko upočasnijo, vendar je pomembno, da nas ne ustavijo. Težave ne pomenijo, da je konec, le pot do cilja bo pač nekoliko daljša.

3. Pred kratkim ste postali tudi Thermanin obraz dobrega počutja. Kakšna je pri tem vaša vloga?

V čast mi je, da so me v Thermani prepoznali kot obraz dobrega počutja. Zadovoljstvo in s tem tudi dobro počutje prihaja od znotraj. Pomembno je, da se zavedamo svoje notranje moči, da si znamo vzeti čas zase, predvsem pa v življenju znati določiti prioritete. Šele takrat, ko se sami dobro počutimo, lahko s svojo energijo pozitivno vplivamo na vse okoli nas.
 
Sproščanje v wellness SPA in pitje termalne vode - Gloria Kotnik


4. Bliža se zimska sezona in priprave so že v polnem teku. Kako konkretno se pripravljate na zimsko sezono? Vam pri tem pomaga tudi katera Thermaninih storitev?

V času izven zimske sezone največ časa preživim v telovadnici oziroma fitnes centru. Dobra telesna priprava je osnova za snežni trening. Definitivno je velika dodana vrednost mojemu trening procesu nov Thermanin terapevtski bazen oziroma integrirana tekalna steza, ki se nahaja v njem. Vadba v vodi je tako postala sestavni del procesa treninga. Poleg tega med napornimi treningi zelo rada poiščem sprostitev v Wellness Centru, v primeru težav pa poiščem pomoč pri fizioterapevtih.

5. Si med napornimi dnevi vzamete trenutek zase, za počitek in sprostitev? Kako se najraje sproščate?

Časa za sproščanje je bolj malo, je pa res, da ga zato toliko bolj cenim in ga rada dobro izkoristim. Sproščam se v naravi, tiste trenutke samo zase pa rada preživim tudi na kakšni sproščujoči masaži v Thermani Laško, kjer lahko sprostim telo in misli in tako združim prijetno s koristnim.

6. Kako pogosto obiščete Wellness Centra hotelov Thermane Laško? Katera je storitev, ki ste jo preizkusili in bi jo priporočili tudi drugim?

Wellness Center Thermane Laško obiščem vsakih 14 dni. Med široko izbiro tretmajev je zagotovo moj favorit športna masaža, sicer pa z nobeno masažo ne morete zgrešiti.


7. Prejšnji teden sta se s sinom Majem udeležila otvoritve hiške dobrega počutja v Minicity Ljubljana. Kaj je bilo vam kot staršu in Maju pri tej tematski enoti najbolj všeč?

Kot staršu mi je bilo zelo všeč, da se otrokom na njim prijazen način predstavi, kako pomembno je dobro počutje in skrb zanj. Zanimivo pa se mi zdi tudi, da lahko otroci na zabaven način spoznajo različne poklice, kot so reševalec, receptor, terapevt, kozmetičarka in tako dalje. Ob prvem, a nikakor ne zadnjem obisku, je Maja najbolj navdušila čajanka.
 
Gloria Kotnik - Wellness sprostitev in družinske počitnice v Thermani Laško


8. Zelo pomembno je, da starši poskrbimo za dobro počutje svojih otrok in kvalitetno preživljanje prostega časa. Kako pa vi preživljate čas z družino?

Radi ga preživljamo aktivno in raznoliko. Sinu želim privzgojiti zdrav in aktiven način življenja, zato mi je izredno pomembno, kakšen vzor mu s partnerjem dajeva kot starša. Če je le možno, čas preživljamo zunaj, v naravi.

9. Kateri naš kotiček vam je še posebej pri srcu in gostom svetujete, da ga obiščejo (npr. park, lestenec v preddverju hotela Thermana Park ipd.)?

V Thermani Laško je toliko zanimivih stvari, da se zagotovo najde za vsakega nekaj. Sicer pa vedno, ko pridem v Thermano, zavijem v kotiček s termalno vodo Laško, ki izvira na 160 metrih globine, kjer si natočim steklenico z minerali obogatene termalne vode.
 
Gloria Kotnik - Priprave in fizioterapije v Thermani Laško


10. Katere so po vašem mnenju ključne sestavine za ohranjanje zdravja in dobrega počutja?

Definitivno uravnotežena prehrana, hidracija, veliko gibanja, dovolj spanca, pozitivna naravnanost, predvsem pa čim manj stresa. Osebno sem mnenja, da stres našemu telesu povzroča največ škode, in to sem na lastni koži velikokrat občutila.

11. Imate za naše bralce nasvet, kako poskrbeti za motivacijo, vztrajnost in fokus, bodisi je to na delovnem mestu ali v zasebnem življenju?

Če si nekaj zares želite, vztrajajte. Osredotočite se na pot, ki je potrebna, da pridete do svojega cilja, in ne popuščajte. Nihče nam ne more zagotoviti, da nam bo uspelo, nihče nam ne more povedati, koliko truda in časa bo še potrebnega za to. Važno je, da vztrajamo in sledimo svojim sanjam.

 

Prijava na e-novice:

Uporaba osebnih podatkov

GloriaKotnik-93-Thermana-Lasko-Fitnes.jpg
GloriaKotnik-76-Therman-Lasko.jpg
GloriaKotnik-35-Thermana-Lasko.jpg
GloriaKotnik-223-Druzinske-pocitnice-Terme-Thermana-Lasko.jpg
GloriaKotnik-134-Thermana-Lasko-Nege-Wellness.jpg
GloriaKotnik-163-Wellness-kopeli-Thermana -Lasko-Wellness-SPA.jpg
GloriaKotnik-81-Thermana-Lasko-Fizioterapija.jpg

Arhiv blogov

06.09.2023 Zdravje je naša najpomembnejša vrednota, a velikokrat mu ne posvetimo dovolj pozornosti ali pa se  začnemo zavedati šele, ko nastanejo prve motnje v telesnem in duševnem zdravju.

03.02.2023 Poroka je pravljični dogodek in eden izmed najlepših in najsrečnejših trenutkov v vajinem življenju, a zagotovo tudi eden izmed bolj stresnih. 

27.01.2023 V Thermani Laško imamo številne ideje, kako popestriti, utrditi in obuditi ljubezen med partnerjema. Naš prvi adut je razvajanje v dvoje.

19.12.2022 Družinske počitnice so čas povezovanja, sproščanja, zabavanja in ustvarjanja spominov. V Thermani so neponovljive, ne glede na letni čas oddiha.

15.12.2022 Stresen vsakdan, hiter tempo življenja, vedno večje delovne obremenitve ter krajši zimski dnevi nam povzročajo vse slabše razpoloženje in padec energije, kar dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje.