03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Kulinarična ponudba

Kulinarična razvajanja so del naše pestre ponudbe. Na naših krožnikih najdete pečat avtohtonih slovenskih jedi s tega območja, okušate sezonsko in lokalno pridelano hrano. Razvajajte brbončice z drobnimi prigrizki ali razkošnimi tematsko obarvanimi jedilniki.

Podatki Povpraševanje

job_10162.jpg
job_10170.jpg
job_10192.jpg
job_10211.jpg
mojcamavec_alacarte.jpg
medena_pita_5.jpg
rest_panorama.jpg
original.jpg
a_4540226_cc.jpg
a_4540435.jpg

Podatki

Aktualna kulinarična ponudba

Posebna ponudba v kavarnah & restavracijah Thermane Laško

Razvajajte se z jedmi ter sladicami naših kuharskih in slaščičarskih mojstrov.

SEZONSKA PONUDBA

STALNA PONUDBA
 
vegi laška južina-okusi laško-thermana 940.jpg

Okusiti Laško

Kakšni so Okusi Laškega v Thermani?
Laško ima okus po lokalno značilni pregreti smetani, ki svoj pravi odtenek dobi v krušni peči. Laško je zdravo kot med, ki ga tudi v zdraviliških parkih nabirajo čebele. Laško je lahkotno, a polno kot njegovo pivo. Diši po divjih in gojenih zeliščih. Preseneča z okusi, ki si jih želite odnesti s seboj.
Dandanes štejejo doživetja, ki so raznolika, prav vsem pa je skupno to, da ustvarjajo spomine. Tudi kulinarika vse bolj postaja doživetje. Krepi se zavedanje o kvalitetni hrani, ki je sveža, iz lokalno pridelanih sestavin. Krepijo se kulinarična popotovanja in pri razvoju turističnih destinacij vse bolj v ospredje prihaja gastronomija, saj sodi tradicionalna kuhinja vsake regije oz. destinacije med prvine, ki vse bolj zanimajo sodobnega turista. 
Kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško predstavlja našo tradicijo, kakovostno in sonaravno, upoštevajoč trajnostni vidik in zgodbe ter okuse Laškega. V Laškem razvajamo z okusi in gostoljubnostjo.

Preverite našo novo kulinarično ponudbo >>
Več o projektu Okusiti Laško >>
 
Laška medenka - destinacijska slaščica
Laška medenka je naša hišna specialiteta. Narejena izpod rok delu predanih hišnih slaščičarjev, iz vrhunskih sestavin lokalnega porekla, iz pregrete smetane, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije. 
Ob okušanju hišne Laške medenke se prepletajo okusi medu, skute, pregrete smetane in orehov. Laška medenka je s svojo okusnostjo in kreativnostjo hitro našla pot do src naših gostov in postala tudi destinacijska slaščica.
V njej uživamo s spoštljivostjo do živil, ki jo sestavljajo in katerih visoka kvaliteta terja mnogo časa in potrpežljivosti.

Na voljo v naših kavarnah...
medena pita - foto Rok Dezelak 940.jpg

Kulinarična razvajanja po naše

Thermana Laško vam poleg vrta medovitih rastlin, medenih masažah in medenih kopelih ponuja tudi bogato in pestro medeno kulinariko. Ker je Laško mesto piva, smo v našo kulinarično ponudbo seveda vključili tudi to cenjeno lokalno sestavino. Naše kulinarično razvajanje pa zaokrožuje indijski pridih, saj vam naš kuhar iz Indije pripravi hrano po ayurvedskih načelih.

Doživite kulinarično razvajanje v termah

Prenesite si Gostinsko ponudbo v pdf...

Ayurvedska kuhinja

V Thermani najdete Thermana & Veda Ayurveda Center. Starodavna indijska zakladnica znanja lahko človeku pomaga do boljšega počutja, zdravja in ravnovesja v telesu. Ayurveda zagovarja celosten pristop, ki poleg wellness tretmajev vključuje tudi točno določeno kulinariko. Posebnost ayurvedske hrane, ki temelji na zdravih živilih, je med drugim obilica začimb. Slednje predpiše specialist ayurvede za odpravo posameznikovih zdravstvenih težav ali preprosto za izboljšanje počutja. V ayurvedski znanosti zavzema prehrana primarno mesto v vzdrževanju ravnotežja v telesu. S pravilno kombinacijo, količino živil ter določenimi deli dneva, ko se hrano uživa, lahko vzdržujemo notranje ravnovesje ali pa celo popravimo neravnovesje, do katerega je prišlo v obdobju, ko smo živeli nezdravo.

Različni ayurvedski meniji so vam na voljo v À la carte restavraciji hotela Thermana Park Laško, ayurvedska kulinarika pa je tudi sklop samopostrežnega bifeja.

AYURVEDA MENU >>
 
Več kot 190-letna tradicija varjenja piva v Laškem, združena z bogatimi laškimi termalnimi vrelci, daje celotnemu mestu prav poseben pečat. To je tradicija, ki jo spoštuje in na kateri gradi tudi Thermana. Spoznavanje in doživetje pivovarske tradicije Laškega je odlična ideja za nekajurna ali nekajdnevna pivovsko obarvana kulinarična doživetja.

PIVOVSKI MENU
Kot pijačo dobrodošlice k menuju priporočamo Gambrinusov napitek (3,50 €)
Mafin s pivom
*
Losos v marinadi piva z začimbami, piščančja terina, brusketa
*
Čebulna juha
*
Goveji hrbet v pivovski omaki, pivov cmok s slanino, ocvrta cvetača z ocvirki, sotirana zelenjava, čebula
*
Torta s temnim pivom Laško, sladoled s svetlim pivom Laško
 

Med je zaradi svojih lastnosti nujen sestavni del zdrave prehrane, brez medu in čebeljih izdelkov pa si komajda predstavljamo zimo. Zdravilne učinke medu so poznali že veliko pred nami, njihova moč pa je odvisna od kakovosti in vrste rastline, iz katere je pridelan med.

MEDENI MENU
Pâté gosjih jeter s hruško in medom, brusnice, dimljene račje prsi, marinirane solatke z zeliščnim pestom
*
Ajdovi rezanci z lokalnim medom in bučami
*
Konfit piščančjega stegna nadevan z zelenjavo in glaziran z medom na kremi iz zelene,
karamelizirano korenje in ohrovt, gobova zloženka
*
Krompirjevo-medeni štrukelj z jabolki ali Laška medenka
 

Med in druge čebelje izdelke že od nekdaj uporabljajo kot hrano in zdravilo, pa tudi za nego ter lepotičenje obraza in telesa.

Hišna slaščičarna

Thermanine torte odlikujejo kakovostne sestavine, naše slaščičarke pa jim s svojo ustvarjalnostjo dodajo prav poseben pečat. Ravnamo se po vodilu »naravno in zdravo«, pri izboru sestavin pa izbiramo najkakovostnejše izdelke in ne uporabljamo nadomestkov. Naše torte so lahke, naravne in brez umetnih primesi. Oglejte si katalog tort.

Naročilo tort
Torte lahko naročite preko spodnjega obrazca "Oddaj povpraševanje". Pri naročilu naprošamo, da zapišete sledeče podatke: oblika torte (kvadratna ali okrogla), okus torte, število kosov ter željeni prevzem (v hotelu Thermana Park Laško ali v hotelu Zdravilišče Laško). 
 

Ne le pri okusu in izgledu, tudi pri sestavinah upoštevamo posebne zahteve in želje strank – pripravimo vam torto z brezglutensko moko, sojinim ali riževim mlekom, rastlinskim nadomestkom za jajca, brez sladkorja, … Vsakemu naročilu se posebej posvetimo in s skrbnostjo pripravimo torto po vaših željah in zdravstvenih omejitvah.
Izdelane so po želji mladoporočencev in skladno s podobo celotne poročne slovesnosti. Stili tort sledijo modnim smernicam, vzbujajo pozornost z eleganco in presenečajo z raznovrstnimi okusi. Poročna torta je lahko okrašena s cvetjem, ki se sklada z nevestinim šopkom ali barvo njene obleke, polepšamo pa jo lahko tudi s trakovi, čipko in raznimi figurami. Za poroke pripravimo tudi vso spremljevalno pecivo, mignone, domačo potico, pralineje in sadje v čokoladi.
Pri nas lahko naročite torte tudi za proslavljanje ostalih posebnih dogodkov, kot so rojstni dnevi, sv. krst, sv. birma ali sv. obhajilo. Izbirate lahko med tortami z različnimi motivi (živali, avtomobili, izbrane fotografije) in različnih oblik (okrogle, kvadratne, oblike živali, vozila). Želite edinstveno torto? Ne oklevajte in nam zaupajte svoje želje.

Restavracije in kavarne

V hotelski restavraciji je na voljo samopostrežni zajtrk s pripravo toplih jedi pred gosti – »front cooking«. Odločite se lahko tudi za večerjo z bogatim hladno-toplim bifejem. Zajtrk nudimo od 7. do 10. ure, večerjo od 18.30 do 21. ure. Restavracija sprejme do 250 oseb.
Namenjena je hotelskim gostom, za katere v sklopu penzionske ponudbe pripravljamo samopostrežni zajtrk, kosilo in večerjo. Na izbiro je tudi široka paleta vegetarijanskih in dietnih jedi ter solatni bife. Zajtrk je na voljo od 7. do 10. ure, kosilo od 12. do 15. ure in večerja od 18. do 20.30 ure.
Namenjena je vsem gurmanom, ki jim kulinarika s čudovitim pogledom na Savinjo pomeni doživetje. Po izbranih modernih in tradicionalnih jedeh s priokusom svežine bodo posegali zagovorniki zdravega življenjskega sloga in pravilnega načina prehranjevanja. Restavracija je odprta od 11. do 23. ure, sprejme pa do 150 oseb.
Restavracija se nahaja v prvem nadstropju Termalnega Centra in razpolaga s 120 sedeži. Dnevno ponuja malice in kosila, bogat solatni bife in vitrino s sladicami. Ponudba obsega še pice, manjše prigrizke, solatne krožnike, sezonsko ponudbo in zdrave napitke.
Prenovljena kavarna hotela Thermana Park Laško z obrežno teraso poleg dobre kave in drugih kavnih ter toplih napitkov ponuja tudi bogato ponudbo sladic in okusnih prigrizkov ter fantazijskih mešanih pijač. V kavarni, ki sprejme do 80 oseb, vam je na voljo brezplačni e-kotiček z dostopom do interneta, kotiček za branje in druženje. E-kotiček najdete tudi v kavarni hotela Zdravilišča Laško. Kavarni sta odprti od 8. do 23. ure.
 

Bar se nahaja ob notranjem in zunanjem bazenu in obsega raznoliko ponudbo toplih napitkov, brezalkoholnih in alkoholnih pijač, cocktailov ter lahkih prigrizkov in smutijev. Sladkosnedom so na voljo okusne sladice in osvežilni sladoled. 
Oba salona sta primerna za zaključene skupine, kjer v prijetnem in elegantnem okolju ter izbrani kulinariki poskrbimo za goste ob različnih priložnostih. Banketni salon sprejme do 35 oseb, razkošni Bidermajer salon, ki vas bo povrnil v eleganco starih časov, pa do 85 oseb. Salona sta odprta od 9. do 22. ure.

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje ali oddajte naročilo za torto

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

Kontakt


Email (Vodja gostinstva)
 
03 734 89 88
03 423 20 26 ali 20 29
03 734 52 52
Informacije in rezervacije (Vodja gostinstva)
Naročilo tort in sladic hotel Themana Park Laško
Naročilo tort in sladic hotel Zdravilišče Laško
080 81 19 Brezplačna telefonska številka