03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Hotel Thermana Park Laško****Superior

je sodobno urejen, udoben in dovršen hotel, ki bo povsem izpolnil vaša pričakovanja. Zgrajen leta 2012 predstavlja eno zadnjih pridobitev razkošnega novega kompleksa ob strugi Savinje.  

Podatki Povpraševanje

Thermana DS 2019-3.jpg
d3e8798_kavarna.jpg
Thermana DS 2019-40.jpg
408_a_final sobe tpl - low.jpg
IMG_1975 low.jpg
job_10024.jpg
original.jpg
Thermana DS 2019-46.jpg
igrala_thermana.jpg

za vas smo izbrali

Podatki

O Hotelu

Lokacija hotela

Kompleks leži v neokrnjenem naravnem okolju tik ob reki Savinji, obdan s hribi. Nad hotelom se bohoti Hum – »laški Triglav«, od koder se Laško ponuja kot na dlani. Do centra Laškega vas loči le 15 minut poživljajočega sprehoda po urejenih sprehajalnih poteh, ki se razprostirajo na obeh straneh Savinje.

Parkiranje

Gostje lahko brezplačno parkirajo na velikih parkiriščih ob obeh hotelih ali v garažni hiši, ki je plačljiva in se nahaja v sklopu hotela Thermana Park Laško. Preverite možnost brezplačnega parkiranja. Neposredno pred vhodom v hotel Thermana Park imamo polnilnico za električna vozila.

Prijava in odjava v hotelske sobe

Hotelske sobe so vam na voljo na dan prihoda od 14. ure naprej in na dan odhoda do 11. ure.

Prostorske zmogljivosti

Hotel Thermana Park Laško****superior ponuja 181 sodobno opremljenih hotelskih sob in 7 hotelskih suit.

Hotelska ponudba

Hotelski kompleks Thermana Park Laško pod eno streho združuje raznovrstne načine sprostitve telesa in duha. Svoje popotovanje lahko pričnete v pivnici termalne vode, kjer vam bo kozarec termalne vode Laško poživil telo, vas revitaliziral in pozitivno vplival na vaše počutje. Pod edinstveno stekleno kupolo se nahaja Termalni center s pestro paleto vodnih sprostitev. Wellness Spa Center ponuja širok nabor masaž, kopeli in ostalih visokokvalitetnih sprostitvenih in negovalnih tretmajev. Izpostaviti velja medene in pivovske kopeli ter masaže, ki veljajo za avtohtona doživetja, mogoča le v Laškem. Thermana & Veda Ayurveda center vam z ekipo, ki prihaja iz indijske Kerale – zibelke svetovne ayurvede, pomaga pri razstrupljanju telesa in vam približa vzhodnjaške modrosti krepitve zdravja. Navdušila vas bo tudi kulinarika. Gurmanskim užitkom se lahko prepustite v A la carte ali hotelski restavraciji ter prijetnem vzdušju kavarne z odlično ponudbo pijač in sladic vseh vrst. Za dodatno obogatitev vašega oddiha bo poskrbel še pester animacijski program.

V hotelski ponudbi najdete:

 • Termalni center s stekleno kupolo
 • Savna center
 • Wellness spa center
 • Fitnes center
 • Thermana & Veda Ayurveda center
 • Kavarne in restavracije
 • Kongresni center
 • Pivnica termalne vode
 • Mini trgovina
 • Frizerski salon Anja (040 210 486)

Certifikati in nagrade

Prejeli smo nagrado European Health & Spa Award 2017. V natečaju je tekmovalo 100 podjetij, najboljših 42 pa je bilo nominiranih v 10 kategorijah. Med njimi tudi Thermana Laško – edina predstavnica iz Slovenije. S ponosom lahko povemo, da smo osvojili odlično 2. mesto v kategoriji najboljših termalnih letovišč.

Hotelu Thermana Park Laško****superior je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak in predstavlja okolju prijazno delovanje. Podjetja, ki so pridobila znak za okolje EU za turistične namestitve, si prizadevajo za nižje onesnaževanje zraka in vode, varčnejšo rabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja in okolice ter uporabo ekološko pridelane hrane.

Hotel Thermana Park Laško je prejemnik certifikata »Green Accomodation« ali »Zelena namestitev«, podeljenega v okviru procesa certifikacije Zelene sheme slovenskega turizma. Znak potrjuje zavezanost trajnostnemu razvoju turizma in soodvisnosti z naravnim okoljem v katerega je nameščen.

Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu preko akcije "Ohranimo čebele" ozaveščata ljudi o pomenu čebel za naše okolje in življenje. Strokovna komisija je podjetju Thermana, d. d., v letu 2012 podelila 1. mesto za čebelam najbolj prijazno podjetje, ker se zavedamo pomena bogastva narave, zdravilnih učinkov, naravnih in lokalnih sestavin in v svojo ponudbo vpletamo medeno zgodbo.

Certifikat je bil podeljen s strani Kongresno-turističnega urada Slovenije, saj kongresni center hotela Thermana Park Laško v celoti izpolnjuje standarde hotela s konferenčnimi zmogljivostmi, ki so zastavljeni v skladu z mednarodnimi merili. Certifikat spada v razred F (kongresni hoteli) in predstavlja najširši spekter kongresnih storitev. Glavne med njimi so hotelska namestitev v kategoriji najmanj 4*, zadostno število namestitvenih kapacitet, enakovrednih kapacitetam dvoran ter moderni kongresni center. Ta mora vključevati plenarno dvorano, predprostore, zadostno število dodatnih dvoran in kakovostno ter raznoliko tehnično opremo. Nadalje mora hotel imeti lastno tehnično službo in gostinstvo za potrebe kongresnih prireditev, kakor tudi prodajno osebje z izkušnjami na kongresnem področju.

Superior po mednarodni klasifikaciji zagotavlja višji standard namestitve, kot je zahtevano za določeno kategorijo. Kriteriji, ki jih izpolnjuje hotel Thermana Park Laško, so vezani na standarde v sobi in pestro ponudbo hotela, ki je višja od zahtevane po kategorizacijskih standardih za štirizvezdične hotele. Sodobna zunanjost hotela in notranja ureditev ter številne dodatne storitve, ki so na voljo gostom v okviru bivanja, so pripomogli, da je hotel v letu 2011 pridobil kategorijo 4* Superior.

Halal je izraz iz arabskega jezika, ki pomeni »dovoljeno«, beseda pa se najpogosteje uporablja v zvezi z živili oziroma s prehrano in pijačo, ki jo predpisuje koran. Nanaša se predvsem na način zakola živali, obdelavo mesa in vrste dovoljenega mesa in mesnih proizvodov za prehrano. Hotelu je bil v letu 2012 podeljen Certifikat HALAL za namestitev in gostinsko ponudbo. Certifikat je dokazilo, da smo prilagodljivi in usmerjeni tudi na oddaljene trge in da se maksimalno prilagajmo potrebam in željam vseh naših gostov.

Hotel Thermana Park Laško je večkratni prejemnik Tripadvisorjeve nagrade »Travelers' choice«, ki spremlja zadovoljstvo gostov in priča o visoki kvaliteti naših storitev. Nagrado je hotel prejel vsako leto od odprtja, natančneje od leta 2009 naprej.

Na belgijski strani spletnega portala Zoover, ki beleži ocene različnih vrst nastanitev, je Thermana, d. d., za hotel Thermana Park Laško v letih od 2013 do 2015 zasedla 1. mesto med hoteli v Sloveniji.

Vodilni evropski hotelski portal, ki mesečno beleži 27 milijonov obiskov, nam je podelil nagrado za enega najbolje ocenjenih hotelov.

Glavni namen izbora, ki poteka pod okriljem uredništva »Dobro jutro, Slovenija«, je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja ter o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev. V kategoriji velikih wellness centrov je Wellness Spa Center Thermana Park Laško osvojil sledeče nazive: 1. mesto 2008/2009, 1. mesto 2009/2010, 2. mesto 2011/2012. 3. mesto 2012/2013, 3. mesto 2013/2014, 2. mesto 2014/2015, 3. mesto 2015/2016, 2. mesto 2016/2017, 3. mesto 2017/2018, 3. mesto 2018/2019.

V akciji Naj kopališče, prav tako pod okriljem uredništva »Dobro jutro, Slovenija«, se priznanja podeljujejo slovenskim kopališčem v šestih kategorijah: mala, velika in srednja termalna kopališča, letna in naravna kopališča ter pokrita bazenska kopališča. Termalni Center Thermana Park Laško v akciji sodeluje od leta 2008. V kategoriji srednje velikih kopališč je doslej sedemkrat osvojil prvo mesto in trikrat drugo mesto.

Destinacija Laško – sotočje dobrega se ponaša s častitljivo 160-letno dediščino zdraviliške in 60-letno dediščino medicinske rehabilitacijske dejavnosti v Laškem. Destinacija je prejela naziv EDEN – Evropska destinacija odličnosti za dostopni turizem.

Ocenjevalna državna komisija projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna je kraju Laško za leto 2012 in 2020 dodelila 1. mesto v kategoriji zdraviliških krajev.

Sobe

Hotel Thermana Park Laško je sodobno opremljen hotel, ki sledi načelom kromoterapije oziroma barvne terapije. Kromoterapija je tehnika zdravljenja, ki uporablja različne spektre svetlobe z namenom zdravljenja telesa kot celote. Vse barve oziroma svetlobe imajo učinek na naše telo, misli, čustva in dušo. Vsako hotelsko nadstropje tako ponuja sobe v drugačni barvi. Izbirate lahko med oranžno, ki spodbuja čiščenje telesa in uravnava življenjsko moč, bež, ki uravnava hormonsko delovanje, spodbuja intuicijo in povečuje obilje na vseh področjih, modro, ki aktivira center izražanja in čisti čustva, ter zeleno, ki spodbuja samozdravljenje telesa, poživlja, daje energijo in moč ter spodbuja in jasni um.

Oprema v sobah

Kopalnica: Vse sobe so opremljene s tušem/kadjo, WC-jem, sušilcem za lase in kopalnim plaščem.
Spalni prostor: mini bar, TV, telefon, brezplačni internetni priključek in Wireless LAN.
Povprašajte za sobe z balkonom in pogledom na reko Savinjo.

Tipi sob

DVOPOSTELJNA SOBA
brez dodatnega ležišča z balkonom (komfort) ali brez balkona (standard).

Odpri 3d pogled sobe

DVOPOSTELJNA SOBA
z dodatnim ležiščem in balkonom (komfort) ali brez balkona (standard).

ENOPOSTELJNA SOBA
z ležiščem 160 x 200 cm in balkonom (komfort) ali brez balkona (standard).

SOBA, PRILAGOJENA INVALIDOM
z balkonom (komfort) ali brez balkona (standard).

SUITA
z balkonom ali brez balkona ter z jacuzijem ali kadjo.

Odpri 3d pogled sobe

Posebne sobe

Poleg osnovnih tipov sob so vam na voljo tudi posebni tipi sob:

 • poročna suita,
 • sobe, primerne za hišne ljubljenčke,
 • sobe za športnike (podaljšana ležišča dolžine 220 cm),
 • sobe, prilagojene invalidom,
 • povezane sobe (primerno za velike družine ali dve družini),
 • sobe s parketom (za alergike na prah in pršice).

Cenik

Cenik bivanja

Pogosta vprašanja

Prvi dan je soba na voljo po 14. uri, zadnji dan pa do 11. ure.
O urah vaših obrokov več izveste na recepciji ob prijavi v hotel.
Imamo dietno hrano ter hrano brez glutena; ob rezervaciji je potrebno ta podatke povedati. Doplačilo za dietno prehrano je 5 € na obrok. 
Jedi po naročilu nudimo tudi v restavraciji bazena in v a la carte restavraciji hotela.
V kolikor je dojenček star dovolj, da lahko je različne sadne ali zelenjavne kašice, mu te z veseljem pripravimo. Svoje želje sporočite recepciji ob prihodu ali natakarju v restavraciji. Grelnik vode lahko naročite ob prihodu ali ob rezervaciji, nudimo ga brezplačno.
Imamo. V nekaterih sobah se nahaja enojno, v nekaterih pa dvojno dodatno ležišče (izvlečni fotelji), nudimo pa tudi zložljivo dodatno posteljo. Za dojenčke je na voljo otroška posteljica (doplačilo).
V vsaki sobi je brezplačen dostop do brezžičnega interneta.
Kopalni plašči so pri nekaterih ponudbah v sobi in za odrasle osebe vključeni. Doplačilo za otroški plašč znaša 5 €.
V sobi je ena velika brisača ter dve srednji (na osebo).
Na bazen lahko odnesete veliko brisačo.
Rjuhe za savno niso vključene v ceno. Cena izposoje je 3 €, lahko pa uporabite brisačo iz hotelske sobe.
Prvi dan vam je kopanje na voljo od 14h, zadnji dan pa celoten dan.
Imamo zunanje bazene, in sicer:
 • otroško čofotališče,
 • plavalni bazen;
 • rekreacijsko-masažni bazen,
 • kristalni masažni zunanji whirpool.
Imamo notranji tobogan ter zunanji tobogan ter zunanjo drčo.
Brezplačno parkirišče se nahaja ob hotelu, parkiranje v garažni hiši pa je plačljivo.
Kolo je možno shraniti, o tem se dogovorite na recepciji. Na voljo je tudi najem kolesa.
Nudimo varstvo otrok po predhodnem dogovoru na recepciji. Ura varstva znaša 15 € (do 3 otroke ene družine).
Dovoljene so male živali (teža do 8 kg). Doplačilo na noč znaša 20 €.
Do centra mesta se sprehodite v 15 minutah, ob vstopu v mesto se nahaja Turistično informacijski center.
Le 12 km vas loči od knežjega mesta Celje s slikovitim Starim gradom, Šmartinskim jezerom in starim mestnim jedrom, ki vas bo zagotovo očaralo.
Najudobnejša možnost je potovanje z vlakom, saj imamo v Laškem železniško postajo. Pred hotelom je tudi avtobusna postaja, odpelje pa vas lahko tudi taksi ali rent-a-car. Vse informacije dobite na hotelski recepciji, kjer vam tudi natisnemo vozne rede, naročimo taksi in uredimo rent-a-car ter rezerviramo željene vozovnice.
Rezervacija je potrjena ob predložitvi izpolnjenega obrazca s podatki o kreditni kartici ali vplačani akontaciji.

360 ogled




Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Kontakt

Email
03 423 2003 Informacije
03 423 2100 Rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
vsak dan: od 0 do 24 h Delovni čas recepcije