Pravila savnanja v Thermana Laško

Pravila savnanja: Uživajte v terapevtskih učinkih savn v Thermani Laško

V Thermani Laško smo ustvarili več kot le prostor za sprostitev - ustvarili smo pravi raj za dušo in telo, kjer se vsak obiskovalec lahko prepusti čarom terapevtskih učinkov savnanja.

Kot priznani varuhi tradicije in zdravja smo se zavedali, da je pravilna uporaba savn ključna za polno korist in užitek iz te izkušnje. Zato smo iz globin naše dediščine pripravili izčrpen vodnik pravila savnanja, ki bo kot zemljevid vodil vsakega popotnika skozi to potovanje do notranjega miru in zdravja.

Pravila savnanja

Savna je več kot le prostor za segrevanje telesa - je svetišče, kjer se lahko izgubimo v breztežnosti toplote in se ponovno povežemo s svojim notranjim jazom.

V tej topli zavetju naravnih materialov - lesa, kamna in brisač - lahko odkrijemo skrivnosti našega notranjega sveta, medtem ko terapevtska toplota nežno obnavlja vsako celico našega bitja.

Za tiste, ki iščete popolno darilo za ljubljeno osebo ali pa želite razvajati samega sebe, je darilni bon za naše savne odlična izbira.

S tem darilom podarjate več kot le izkušnjo - podarjate priložnost za globoko sprostitev, nego telesa in duha ter obnavljanje notranje energije.

Ne glede na to, ali ste popolni začetnik ali veteran savnanja, ta vodnik bo vaš zanesljiv sopotnik na poti do blaginje in preobrazbe.

Torej stopite z nami in se prepustite čarom savnanja, da odkrijete svojo notranjo moč, okrepite svoje zdravje in se povzpnete v višine notranjega miru.

Naj bodo pravila savnanja vaš vodnik, ki vas vodi skozi to potovanje, polno užitka, zdravja in obnavljanja.

Pravila Savnanja

 1. Obutev: Vstopite v savno bosi ali v svojih natikačih.

2. Sprostitev: Med savnanjem se osvobodite obutve in se prepustite terapevtskim učinkom toplote. Če je mogoče, iztegnite  noge in si privoščite trenutek popolne sprostitve. Priporočamo tudi ležanje na hrbtu, saj tako ohranimo nadzor nad prehitrim pretokom krvi.

3. Premikanje: M med nižje in višje ležečimi klopmi je temperatura drugačna. Glede na svoje počutje se gibajte med različnimi temperaturnimi conami savne.

4. Oblačenje: V savni smo goli, po želji ogrnjeni z brisačo. Gola koža se lažje čisti, čemur je savnanje tudi namenjeno. Uporaba kopalk je prepovedana, saj s tem preprečimo množenje bakterij na kopalkah in izhlapevanje klora iz njih.

5. Sedeži: V savni sedite na lesenih klopeh na brisačah.

6. Izbira savne: Savne se med seboj razlikujejo glede na temperaturo, vlažnost, načine segrevanja in učinke, zato je priporočljivo, da med njimi izberete tisto, ki vam najbolj ustreza.

7. Po Savnanju: Priporočamo, da se po savnanju ogrnete v svoj kopalni plašč, in tako dalj časa ohranite optimalno telesno temperaturo pa tudi zasebnost.

8. Počitek: Po vsakem obisku savne priporočamo počitek in zadostno hidracijo. Za najboljše rezultate priporočamo, da počivate vsaj X minut.

9. Ohlajanje: Ko zapustite savno, je priporočljivo, da se najprej osvežite pod mlačno vodo in šele nato ohladite v bazenu s hladnejšo vodo. Tako preprečite prevelik šok in aktivirate cirkulacijo. Po obisku IR savne pa se takojšnje ohlajanje pod vodo odsvetuje, saj tako izničimo nekatere učinke savnanja.

10. Prisluhnite telesu: Med savnanjem je pomembno, da prisluhnete svojemu telesu in se umaknete iz savne, če začutite nelagodje ali omotico.

11. Reden obisk: Za najboljše rezultate priporočamo obisk savne vsaj X na mesec, da ohranite telesno in duševno ravnovesje ter krepite svoj imunski sistem.

12. Spoštujte zasebnost: Med savnanjem spoštujemo zasebnost drugih in z glasnim govorom ne motimo ostalih obiskovalcev.

13. Omejitve: Starostna omejitev velja za mlajše od X let. Soulness program, ki ga v Thermani Laško pripravimo vsak drugi torek v mesecu, pa je namenjen izključno ženskam.

Vrste savn

V Thermani Laško se lahko potopite v svet savnanja, saj je na voljo sedem različnih, zasnovanih za popolno sprostitev in nego telesa. Te združujejo sodobno udobje s pridihom pridihom zgodovine Laškega.

Finske savne

Finska savna v Thermana Laško

Finske savne so priljubljena izbira zaradi svojih terapevtskih lastnosti, ki vključuje izboljšanje krvnega obtoka, spodbujanje presnove ter krepitev imunskega sistema.

V Thermani Laško lahko obiščete klasične finske savne, kot je savna Ogenj, ki simbolizira zemeljski element, ali pa se prepustite savni Hiša v obliki kmečke kozjanske hiše.

V zunanji finski savni Kristal savna mojstri izvajajo programe vrtinčenja zraka.

Parna savna ali turška savna

Parna savna ali turška savna je odlična izbira za tiste, ki si želijo globinskega čiščenja kože in sprostitve mišic.

Savna Kotel, oblikovana v podobi kotla za varjenje piva, ponazarja bogato pivovarsko dediščino kraja Laško in zagotavlja edinstveno doživetje.

Temperatura: 45 °C, vlažnost: 100 %

Laconium savna je namenjena postopnemu in prijetnemu segrevanju telesa, ki spodbuja povečano potenje, s tem pa tudi čiščenje in razstrupljanje telesa.

Kot blažja oblika finske savne deluje spodbujajoče na srce in telesno cirkulacijo, kar na koncu ustvari občutek svežine ter globoke duševne in telesne sprostitve.

Temperatura: 40 °C, vlažnost: 10-15 %

Sanarium s svojo nižjo temperaturo in vlažnostjo blagodejno vpliva na telo, odpira pore ter je še posebej primerna za ljudi, ki se soočajo s težavami z zadrževanjem vode v telesu.

Ta prijetna kombinacija finske in parne savne vam omogoča občutek, kot da se nahajate v tropskem gozdu.

Temperatura: 55-60 °C, vlažnost: 35-50 %

Infrardeča savna

Infrardeča savna na telo deluje globinsko, zmanjšuje utrujenost ter odpravlja stres, povečuje vitalnost, fizično in psihično ravnotežje, hkrati pa izboljšuje prožnost kože.

Globinsko delovanje toplote v savni pomaga pospešiti zdravljenje mišičnih in vezivnih poškodb, medtem ko blago povišanje srčnega utripa in krvnega pretoka v tej savni ne povzroča tako izrazitih učinkov kot v klasičnih turških in finskih savnah.

Temperatura: 45-50 °C, vlažnost: 10-15 %

Pravila savnanja v infrardeču savni

Poleg savn se v Thermani Laško nahajata tudi manjši ohlajevalni bazen ter bazen z ogrevano termalno vodo in masažnimi šobami, ki dopolnjujejo celostno doživetje.

Pravila savnanja pa so vedno na voljo pred vstopom v center savn. In tako, ko se potopite v toploto savn, se odpro vrata ne le fizičnega, temveč tudi duhovnega razstrupljanja.

Vsak izmed nas najde svoj mir v objemu teh izvirov toplote, kjer se prepletajo vonj lesa, dotik pravega kamna in nežnost brisač.

V Thermani Laško verjamemo v moč teh tradicionalnih obredov, ki nas povežejo s preteklostjo in hkrati pripravijo na prihodnost – naše zdravje, našo notranjo moč in naše večno iskanje ravnovesja.

Za vsakega izmed nas je savna lahko več kot le prostor za fizično očiščenje; je svetišče, kjer se dotaknemo svoje notranje tišine in najdemo pot do obnovljenega uma, telesa in duha.

Za več informacij o savna centru Thermana Park so lahko preberete tukaj. Informacije o savnah v Zdravilišče Laško najdete tukaj.

Za dodatne informacije in rezervacije smo doseglivi na 03 734 8900 ali termalni.center@thermana.si

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund