03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Blog

Razišči Laško in okolico

Podajmo se raziskovat bližnjo okolico ...

Pojdimo ven!

Aktivne počitnice - pohodništvo LaškoCvetoč in zelen Zdraviliški park, od hotela Zdravilišče Laško oddaljen le nekaj metrov, je pravšnji za ležerne sprehode. Svoje počutje in raven energije lahko okrepite na urejenih energijskih točkah

Radi osvajate bližnje vrhove, do katerih vodijo lepo urejene, ne preveč zahtevne poti? Priporočamo obisk Huma - našega "laškega Triglava", ki se s 584 metri dviga nad Laškim. Dobri dve uri zmerne hoje je oddaljen Šmohor - priljubljena izletniška točka, kjer se nahaja tudi planinska koča z domačimi dobrotami. Tudi za družine z manjšimi otroki je primeren pohod Po poti treh cerkva, kjer vas pot vodi od vasic Krištof (v cerkvi se nahajajo najstarejše orgle na Slovenskem), preko Kuretnega do Šmihela, kjer se nahaja ena najlepših cerkva v Sloveniji.

Preverite še več pohodniških namigov >> 

Na kolo za zdravo telo
Neokrnjena in razgibana pokrajina okolice Laškega je odlično izhodišče za izlete ter aktivno preživljanje časa v naravi. Na pot se lahko odpravite s kolesom, urejene poti pa vas vodijo mimo bogate naravne, kulturno-zgodovinske in etnološke dediščine. Priporočamo npr. kolesarski izlet na dobrih 25 kilometrov oddaljeno pot na Celjsko kočo, kjer lahko v poletnem času preizkusite vožnjo z bobkartom ali se podate v njihov gozdni adrenalinski park. Med kolesarji zelo priljubljeno je kolesarjenje na Šmohor. Izkušeni kolesarji, ki si želijo venomer novih kolesarskih dosežkov, vabljeni, da preizkusite Laški krog - 94 kilometrov dolgo traso, ki jo odlikujejo vzponi na vse bližnje vrhove v Laškem. Pot namreč odlikuje kar 2650 višinskih metrov. V letošnjem poletju odpirmo tudi kolesarska povezava z urejenimi kolesarskimi stezami med Laškim in Celjem. Na www.lasko.info preverite še ostale kolesarske namige.

Ljubitelji ribolova lahko svoje ribolovne sposobnosti preverite ob reki Savinji, na ribniku Marof, kjer si lahko pripravite pravi piknik, ali v idilični okolici potoka Gračnica. Več o ribolovu pri nas >>

Kaj priporočamo družinam?
Doživetja za družine - LaškoDestinacija Laškega je naklonjena družinam. Tako boste lahko v okolici hotelov Thermane Laško odkrili številne pohodniške in sprehajalne poti, primerne tudi za najmanjše družinske člane. Ogledne in turistične kmetije v bližini ponujajo spoznavanje ekološkega kmetovanja, domačih živali, lahko se podate na konjski hrbet ali pa spoznate opuščen rudniški rov, v katerem še danes prebiva Perkmandeljc. Do t.i. Polhove jame vodi kratka, a poučna gozdna pot, ki je polna skrivnosti narave in raznih namigov navihanega škrata Perkmandeljca! V bližnjem Zdraviliškem parku obiščite ekološka grajska igrala in preverite svoje znanje v prepoznavanju zelišč v Vrtu medovitih rastlin, svet čebelic pa lahko "v živo" spoznate tudi pri nekaterih laških čebelarjih, ki vrata svojega panja odpro tudi za obiskovalce.

Več informacij o družinski ponudbi >>


Foto: arhiv Thermane Laško, arhiv Stik Laško

Prijava na e-novice:

Uporaba osebnih podatkov

Arhiv blogov

06.09.2023 Zdravje je naša najpomembnejša vrednota, a velikokrat mu ne posvetimo dovolj pozornosti ali pa se  začnemo zavedati šele, ko nastanejo prve motnje v telesnem in duševnem zdravju.

03.02.2023 Poroka je pravljični dogodek in eden izmed najlepših in najsrečnejših trenutkov v vajinem življenju, a zagotovo tudi eden izmed bolj stresnih. 

27.01.2023 V Thermani Laško imamo številne ideje, kako popestriti, utrditi in obuditi ljubezen med partnerjema. Naš prvi adut je razvajanje v dvoje.

19.12.2022 Družinske počitnice so čas povezovanja, sproščanja, zabavanja in ustvarjanja spominov. V Thermani so neponovljive, ne glede na letni čas oddiha.

15.12.2022 Stresen vsakdan, hiter tempo življenja, vedno večje delovne obremenitve ter krajši zimski dnevi nam povzročajo vse slabše razpoloženje in padec energije, kar dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje.