Savna za dva

Savna Center Thermana Park

Savna Center Thermana Park se razprostira na 675 m2, v njem pa lahko obiščete sedem savn, zgrajenih v sodobnem slogu s pridihom zgodovine Laškega.

Na voljo so finske savne v obliki hiše Kozjanskega, z elementom ognja in zunanja savna Kristal, parna savna v obliki kotla za varjenje piva, infrardeča savna v obliki vagona, Laconium z aromo lipe in savno Sanarium.

Ob savnah se nahajata tudi manjši ohlajevalni bazen in bazen z ogrevano termalno vodo in masažnimi šobami.

Finske savne

Finska savna v Thermana Laško

Klasična finska savna Ogenj

Temperatura: 85–95 °C, vlažnost: 10–15 %

Velika finska savna Kristal

Temperatura: 85–95 °C, vlažnost: 10–15 %

Klasična finska Kmečka savna

Temperatura: 85–95 °C, vlažnost: 10–15 %

Z uporabo finske savne krepimo imunski sistem, preprečujemo virusna in bakterijska obolenja, spodbujamo presnovo, izboljšujemo razpoloženje in si zagotavljamo telesno in duševno sprostitev.

Finska savna Ogenj ima karakteristike tega zemeljskega elementa, savna Hiša pa je narejena v obliki stare kmečke kozjanske hiše. V zunanji finski savni Kristal savna mojstri izvajajo programe vrtinčenja zraka.

Parne savne

Parna savna v Thermana Laško

Kotel

Temperatura: 45 °C, vlažnost: 100 %

Savna Kotel je narejena v podobi kotla za varjenje piva, s čimer ponazarjamo izjemno pivovarsko dediščino kraja Laško. Turška ali parna savna je zelo učinkovita pri sproščanju mišic in čiščenju kože, saj se s paro odpirajo pore. Vlažnost zraka blagodejno vpliva tudi na dihala in imunski sistem.

Infrardeča savna

Temperatura: 45-50 °C, vlažnost: 10-15 %

Deluje globinsko, zmanjšuje utrujenost, sprosti um, odpravlja stres, povečuje vitalnost, fizično in psihično ravnotežje ter izboljšuje prožnost kože.

Poškodbe mišic in vezi se bodo zaradi zdravilnega globinskega delovanja toplote hitreje odpravile. Povišanje srčnega utripa in pretoka krvi skozi srce v tej savni, ki je blažje narave, ni tako izrazito kot pri klasični turški in finski savni.

Laconium savna

Temperatura: 40 °C, vlažnost: 10-15 %

Namenjena je postopnemu in prijetnemu segrevanju telesa, kar sproži povečano potenje, s tem pa tudi čiščenje in razstrupljanje telesa.

Laconium je blažja oblika finske savne, deluje spodbujajoče na srce in telesno cirkulacijo, njegov končni učinek pa je občutek svežine ter globoke duševne in telesne sprostitve.

Sanarium savna

Temperatura: 55-60 °C, vlažnost: 35-50 %

Sanarium je savna z nižjo temperaturo ter nižjo vlažnostjo in blagodejno vpliva na telo, odpira pore, predvsem pa je primerna za ljudi, ki imajo problem z zadrževanjem vode v telesu.

Sanarium predstavlja prijetno kombinacijo finske in parne savne in nam daje občutek kot da se nahajamo v tropskem gozdu.

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund