03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Šport invalidov

Kot destinacija odličnosti se Laško ponaša z nazivom EDEN za dostopni turizem in je zato primerna lokacija za vse športnike, ki se na svoji poti srečujejo z morebitnimi omejitvami.

Podatki Povpraševanje

janez_hudej.jpg
play_off_2014.jpg
potapljaci.jpg
rocni_kolesarji.jpg
david_razborsek.jpg

Podatki

Šport invalidov

Hotelske kapacitete Thermane in bližnje športne dvorane ponujajo idealne pogoje za priprave, treninge in tekmovanja vrhunskih športnikov invalidov.

Hotel Thermana Park Laško****superior
Od skupaj 188 sob razpolaga z 10 sobami, prilagojenimi invalidom. Sobe so velike 25 m2 in omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom. V kopalnici so tuškabina brez roba, držalo ter stolček. Hotel je zasnovan brez arhitektonskih ovir, gostje lahko nemoteno dostopajo v sobe, restavracijo, kavarno, bazene, wellness in kongresne dvorane. Na zunanjem parkirišču in v garažni hiši se nahajajo parkirni prostori, namenjeni invalidom.

Hotel Zdravilišče Laško****
Se ponaša s certifikatom Invalidom prijazno podjetje. Od skupaj 207 sob imamo 55 invalidskih sob. Sobe so velike 23 m2 in omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom. V kopalnici sta držalo in stolček ter ponekod tuškabine brez roba. V 9 invalidskih sobah imamo kombinacijo ene bolniške in ene navadne postelje. Hotel je zasnovan brez arhitektonskih ovir, gostje lahko nemoteno dostopajo v sobe, restavracijo, kavarno, medicinski center in fizioterapijo, bazene in wellness. Na bazenu Zdravilišča Laško imamo tudi osebno dvigalo za pomoč pri vstopu v bazen in dva prilagojena prostora za tuširanje in preoblačenje. Pred hotelom se nahajajo parkirni prostori, namenjeni invalidom.

Infrastruktura športnih dvoran gibalno oviranim omogoča nemoten dostop do športnih površin. Vse tri športne dvorane – Tri lilije, Zlatorog in Golovec – imajo urejen dostop za invalide. V neposredni bližini hotelov Thermane Laško se nahaja dvorana Tri lilije, ki je leta 2016 dobila tudi zunanje dvigalo. Dvorana je od hotela oddaljena le 500 m, gostje pa pridejo do nje zelo udobno in brez napora, saj je ob ravni cesti speljan pločnik.

V Laškem gostujejo številne ekipe športnikov invalidov. Vsako leto izvedemo raznovrstna tekmovanja in priprave, med katerimi je najbolj znana tradicionalna tekma za svetovni pokal v namiznem tenisu za invalide Thermana Open.
Poleg omenjenega turnirja prihajajo k nam na priprave tudi košarkarji na vozičkih in parakolesarji. V času Evropskega prvenstva v kegljanju za gluhe in naglušne smo v naših hotelih gostili tekmovalce, v Kongresnem Centru pa lahko organiziramo plesna tekmovanja za invalide.

Reference

Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov – Paraolimpijski komite

V Laško smo v letu 2015 pripeljali več kot 400 igralcev in spremljevalcev, se pravi skupaj več kot 700 udeležencev tega mednarodnega prvenstva. Potrebno je bilo zagotoviti dobre in kvalitetne pogoje namestitve in to je zagotovila Thermana Laško, ki se je izkazala kot pravi in kredibilni partner projekta.


Gorazd Vecko, direktor turnirja Thermana Open v namiznem tenisu invalidov

Sodelovalo je več kot 400 igralcev iz 48 držav, odigrali pa smo več kot 2.000 partij brez večjih zamud. Vsak posameznik je pripomogel k brezhibni organizaciji. Na tem mestu se naj zahvalim tudi Thermani Laško, ki je ugodila vsem našim željam. Pohvalil bi tudi dvorano Tri lilije, ki je odlična, prav tako mesto Laško. Vsi so prisluhnili našim zahtevam in jih tudi uresničili. V ZŠIS-POK smo izredno zadovoljni, da je letošnji turnir uspel. Kot zanimivost naj povem, da so igralci sami potrdili, da bi bili sposobni izvesti tudi turnir z več kot 500 igralci. Tudi leto 2016 bo zelo naporno leto. V Riu v Braziliji se bodo odvijale paraolimpijske igre, tako da na naslednjem turnirju ponovno pričakujemo ogromno število igralcev. Pravzaprav so nekateri že pričeli z rezervacijo sob, saj smo zakupili in rezervirali vse hotele v Laškem.


Bojan Lukežič, slovenski reprezentant v namiznem tenisu invalidov

Thermana Laško je za nas športnike invalide prava Meka. Za vse je poskrbljeno, pogoji so izvrstni, osebje je prijazno, dvorana Tri lilije pa je na dosegu roke. Radi se vračamo v Laško.


Sandra Paović, hrvaška reprezentantka v namiznem tenisu invalidov

Vsi obožujemo turnirje Thermana Open. Pogoji za bivanje in igranje so izvrstni. Letos je bilo malce prevroče, zato smo bili prej utrujeni, a pogoji so bili za vse enaki. Sicer pa vsi vemo, da je Thermana Open najbolj organiziran turnir na svetu. Dokaz temu pa je tudi najštevilčnejša udeležba.


Aleksej Dolinšek, trener parakolesarjev, Zveza za šport invalidov - Paraolimpijski komite

Prijetno okolje ter vrhunska strokovna podpora terapevtskega osebja v Thermani Laško zagotavljata odlične pogoje za pripravo športnikov vseh vrst. Na pripravah ročnih kolesarjev sem bil navdušen nad prilagodljivostjo ter širokim spektrom možnosti, ki jih nudijo hotelske kapacitete. V okolici se najdejo primerne trase za kolesarske treninge vseh vrst in kondicijske pripravljenosti udeležencev. Vsekakor je Laško zelo zanimiva in primerna lokacija za tovrstne aktivnosti, kamor se bomo še vračali.


David Razboršek, ročni kolesar

Priprave ročnih kolesarjev v Thermani Laško so pomenile odličen uvod v kolesarsko sezono. S sistematičnim in strokovnim delom so presegle vsa pričakovanja. V času priprav sem spoznal pomembnost celovite strokovne obravnave na področjih fizioterapije, kineziologije, fitnesa in kolesarjenja. Testiranja, intenzivno delo, pravilna sprostitev in strokovni nadzor so omogočili, da sem napredoval v času priprav in z izbranimi vajami nadaljeval tudi po pripravah, kar mi omogoča boljšo držo na vozičku, pravilen razvoj in učinkovitejše kolesarjenje. Iskrena hvala fizioterapevtki Katji za motivacijo, strokovnost in prijeten odnos ter celotni ekipi, s katero smo postali prijatelji. Toplo priporočam.


Janez Hudej, Predsednik Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske

Paraplegija je stanje po poškodbi hrbtenjače. Gre za ohromelost spodnjega dela telesa od poškodbe navzdol. V preteklosti sem bil vrhunski športnik, zato vem, da lahko paraplegiku ali tetraplegiku povrne psihofizično moč (je odločilnega pomeni za neodvisno življenje) le ciljno usmerjen program rehabilitacije. Program nudi vrhunsko fizioterapijo, ki je nadgrajena z elementi športne vadbe. Takšen program mi je nudilo Zdravilišče Laško, ki ga izvaja s strokovno usposobljenim kadrom. Priporočam ga vsem, ki si želijo postati močnejši telesno in duševno.

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

Kontakt

Email
03 423 2071 Informacije in rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka