03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Terme za otroke so v Thermani Laško na prav vsakem koraku prilagojene za vaše najmlajše. Predstavljamo vam pomembnejše aktivnosti, ki so namenjene nepozabnim počitnicam vaših otrok.

Edinstvena steklena kupola, pod katero se nahajajo naši bazeni, bo ena izmed prvih nepozabnih stvari, ki si jo zapomni prav vsak otrok. Pri nas nudijo terme za otroke vsakodnevne otroške animacije, kjer bodo naše animatorke poskrbele za zanimive aktivnosti v bazenih in izven njih. Pri animacijah si pomagajo s pomočjo različnih sodobnih gibalnih pripomočkov. Vaši otroci bodo tako vsak dan doživeli nepozabne trenutke in spoznali nove prijatelje, s katerimi se bodo zabavali tudi po končani terme za otroke laško animaciji. Prav vse igre in animacije so usmerjene v razvoj motoričnih sposobnosti in zabavo ter učenje novih stvari. Animacije zunaj bazena vključujejo tudi risanje in igranje različnih zanimivih družabnih iger. Vsak dan bosta otroke obiskali tudi naši maskoti - Vodomček in Vodomčica. Naši maskoti sta do otrok zelo prijazni, zato jih vedno sprejmeta v svoj pernati objem. Otroci se pogosto želijo z maskotama tudi fotografirati in tako s sabo domov odnesti čarobna doživetja, ki jih ohranijo še dolgo v spominu.
V notranjem kompleksu naših term za otroke se nahaja otroški bazen (34 °C), kjer bodo lahko vaši najmlajši brezskrbno čofotali in doživeli prvi stik s termalno vodo. Vse večje otroke pa pričakujejo veliki notranji in zunanji rekreacijsko-masažni bazeni, ter otroško vodno zabavišče (32 °C).
Eno izmed glavnih atrakcij poleg bazenov za otroke predstavljajo tudi tobogani. V naših termah za otroke se bodo lahko zabavali na notranjih in zunanjih toboganih. Ne smemo pozabiti niti na vodno drčo, hitro reko in bazen z valovi!

Grajska trdnjava

V Thermani Laško v sklopu term za otroke poskrbimo tudi za dejavnosti zunaj našega kompleksa. Tako za vas ponujamo Grajsko trdnjavo s kompleksom ekoloških igral iz okolju prijaznih materialov in po najvišjih standardih, kjer lahko otroci krepijo svoje motorične spretnosti. Nahaja se ob robu našega zdraviliščnega parka.
 

Plavalni tečaji v termah za otroke
Učenje plavanja pri začetnikih poskušamo čim bolj povezati z različnimi igrami v vodi, saj so na tak način otroci bolj motivirani. Plavalni tečaj poteka v otroškem vodnem zabavišču ali v valovnem bazenu, kjer se nivo vode postopoma zvišuje. Naučijo se potapljanja glave v vodo, gledanja pod vodo, izdihovanja v vodo, lebdenja na trebuhu in na hrbtu, drsenja po vodi ter gibanja nog in rok prsno. Vaje so namenjene prilagajanju na vodo, pri katerem pa nekateri že osvojijo osnovno tehniko plavanja.

Tečaji so namenjeni tako plavalcem, ki želijo nadgraditi tehniko plavanja, pa naj bo to na osnovni ali nadaljevalni stopnji, kot tudi neplavalcem.
 
Zakaj imamo eno izmed najboljših ponudb term za otroke?
Da smo se otrokom resnično prilagodili, si lahko v nadaljevanju podrobne ogledate katere aktivnosti nudimo v termah za otroke.

terme za otrokeVarstvo otrok
Celodnevno varstvo otrok je namenjeno vsem otrokom od 6. do 15. leta starosti in poteka vsak delovnik med šolskimi počitnicami od 7.00 do 16.00. Aktivnosti celodnevnega varstva vključujejo igre v vodi in telovadnici, sprehode v naravi, kreativne delavnice in učenje Vodomčkovega plesa. Zaradi omejenega števila otrok je potrebna predhodna prijava in rezervacija termina najmanj en dan prej.

Terme za otroke in plavalni tečaji
Učenje plavanja pri začetnikih poskušamo čim bolj povezati z različnimi igrami v vodi, saj so na tak način otroci bolj motivirani. Plavalni tečaj poteka v otroškem vodnem zabavišču ali v valovnem bazenu, kjer se nivo vode postopoma zvišuje. Naučijo se potapljanja glave v vodo, gledanja pod vodo, izdihovanja v vodo, lebdenja na trebuhu in na hrbtu, drsenja po vodi ter gibanja nog in rok prsno. Vaje so namenjene prilagajanju na vodo, pri katerem pa nekateri že osvojijo osnovno tehniko plavanja.

Vadba za dojenčke in malčke
Plavanje ni pomembno le z vidika gibalnega in spoznavnega razvoja otroka, saj ima veliko pozitivnih učinkov na celotno telo (dihanje, srčno-žilni sistem, skelet, mišičje, termo regulacija). Povezovanje otroka z vodo in s plavanjem v najzgodnejšem življenjskem obdobju je zelo pomembno, saj sistematična vadba v vodi zagotavlja razvojni napredek otroka, omogoča pa tudi zabavo, čofotanje in posebne trenutke z vašim malčkom.

Vadba pri nas je še posebej prijetna zaradi tople vode (31 – 32 °C), ki je redno kontrolirana. V Thermani Laško vadba poteka po Fredovem tristopenjskem programu s posebnimi Fredovimi obroči, ki omogočijo otroku varnost in optimalen položaj za plavanje. Obroči so prilagojeni starosti in plavalnemu znanju.
 
Joga za otroke

Joga za otroke je posebna oblika joge, kjer otroci skozi igre in pravljice spoznavajo osnove joge in različne jogijske položaje.

Joga ima za otroke veliko pozitivnih učinkov, saj otrokom pomaga pri sprostitvi po napornih šolskih obveznostih ter kasneje v življenju, ko se bodo spopadali s stresnimi situacijami. Otroci, ki redno vadijo jogo so bolj samozavestni, obenem pa se lažje spopadajo z različnimi izzivi vsakodnevnega življenja. Z jogo ne umirijo le svoje duše in telesa, temveč telo tudi okrepijo in izboljšajo njegovo  gibljivost.

Kot družba dobrega počutja vemo, da je vsesplošno počutje in zdravje ključnega pomena. Zato za vaše najmlajše v času šolskih počitnic v animacijski program redno vključujemo tudi programe joge za otroke, ki  jih izvaja indijski mojster joge Pratheep.

Soba VR doživetij

V hotelu Thermana Park se nahaja soba VR doživetij, v kateri se lahko malo večji otroci preizkusijo v različnih igrah virtualne resničnosti. Spoznajo lahko barvit srednji vek, čas mogočnih grofov Celjskih in zgodbo tragične ljubezni Friderika in Veronike ter pomagajo Frideriku zbežati iz ječe, odigrajo turnir tenisa, se preizkusijo v različnih športnih igrah, se popeljejo z vlakcem smrti ter poskušajo zbežati iz sobe pobega.

Soba VR doživetij je dostopna tako za hotelske kot tudi za zunanje goste. Potrebna je le predhodna prijava na hotelski recepciji.

Otroški wellness

Tudi otroci velikokrat potrebujejo sprostitev in razvajanje. Zato smo v Wellness Spa Centru za njih pripravili prav posebne wellness tretmaje in nege. Na voljo so princeskine manikure, nege obraza ter čokoladna masaža, ki ne razočara nikogar.

Razvajanje je primerno za otroke od 5. do 13. leta starosti. 


Praznovanje rojstnega dne

Želite, da vaš otrok aktivno preživi rojstni dan v termah? Z veselim čofotanjem v termalni vodi, spuščanjem po toboganih, plavanjem v valovih, uživanjem v mehurčkih, vodnih igrah in zabavi z animatorji? Za piko na i pa po vodnih vragolijah poskrbimo še za razvajanje lačnih želodčkov s priljubljenimi otroškimi jedmi.

Na voljo sta dva rojstnodnevna paketa: žurka in mega žur, ki obljubljata nepozabno vodno zabavo v Termalnem Centru, rojstnodnevni meni po izbiri, skupno fotografiranje ter darilo za slavljenca.

Raziskovanje okolice z otroki

V bližini hotelskega kompleksa, v zdraviliškem parku se lahko otroci skupaj s starši sprehodijo po vrtu medovitih rastlin, odgovorijo na kakšno izmed čebeljih ugank, razgibajo mišice na fitnes napravah ali pa odkrivajo energetske točke s pomočjo brošure, ki jo dobijo na hotelski recepciji.

Destinacija ponuja tudi številne kolesarske in pohodniške poti, zunanje in notranje pustolovske dogodivščine – UNLOCK Laško in Escape room Enigmarium, ki se nahaja v hiši, kjer je bil zvarjen prvi vrček piva.
 


 

Kontakt

Email
03 423 2003 Informacije
03 423 2100 Rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
vsak dan: od 0 do 24 h Delovni čas recepcije