Sotočje dobrega za dostopnost

Dostopni turizem

Deli

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične in psihične ovire ter zdravstvene omejitve omogočimo udobje, brezskrben oddih in nemoten dostop do infrastrukture.

Že leta 2013 je destinacija Laško s strani evropske komisije prejela naziv evropske destinacije odličnosti – EDEN ter tako omogočila ljudem z različnimi fizičnimi in psihičnimi omejitvami ter posebnimi potrebami enake možnosti za udejstvovanje, doživljanje in uživanje v turizmu, kulturi in športu.

Destinacija Laško je sčasoma postala sinonim za dostopen turizem, saj smo skupaj z njo razvili številna lokalna doživetja za ovirane skupine, možnost zdravstvene rehabilitacije, možnosti sproščanja v wellnessu ter športni turizem za gibalno ovirane osebe.

Infrastrukturo v hotelu Zdravilišče Laško smo zasnovali tako, da je brez arhitektonskih ovir ter v celoti prilagojena gibalno oviranim osebam z invalidskimi vozički ter tistim, ki imajo težave pri gibanju. Tako lahko vsi gostje nemoteno dostopajo do sob, restavracije, kavarne, bazenov, wellnessa, medicinskega centra in fizioterapije. Vsem, ki potrebujejo zdravstveno nego ter pomoč pri vsakodnevnih opravilih nudimo 24-urno zdravstveno oskrbo na negovalnem oddelku hotela.

V obeh hotelih so na voljo invalidske sobe, ki so popolnoma prilagojene invalidom, katerim omogočajo nemoteno gibanje po sobi.  

Pomembno vlogo igra tudi posebna prilagoditev za slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne goste. Tem so v hotelu Zdravilišče Laško na voljo prilagojene usmerjevalne table, mobilne indukcijske zanke, ojačevalci zvoka, v Zdraviliškem parku pa tudi tablice z Brailovo pisavo.

Vsem gostom, ki imajo posebne prehranske zahteve ali sledijo specifičnim prehranjevalnim navadam, zagotavljamo prilagojene jedilnike. Obenem skrbimo za tiste z različnimi zdravstvenimi izzivi, saj nam je skrb za zdravje in dobro počutje gostov izjemno pomembna.

Dopustovanje za družine z dojenčki ni bilo še nikoli tako enostavno! Zaradi odsotnosti arhitektonskih ovir v hotelskem kompleksu jim je namreč omogočen preprost dostop z vozički.

Večkrat letno izvedemo številna tekmovanja in priprave za vse športnike invalide, saj  je pri nas na voljo invalidom prijazen hotel ter dobri pogoji za tekmovanja in priprave v športni dvorani Tri Lilije.

Zaradi kakovostnih pogojev se športniki invalidi redno vračajo k nam, kar pripomore k širjenju zavedanja, da je dostopni turizem - turizem prihodnosti!

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

V družbi Thermana d. d. ob jubilejnem letu, ko obeležujemo 170 let delovanja in 71 let izvajanja medicinske rehabilitacije, ponosno...

Preberi več

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund