Medena zgodba

Deli

Laško je medena destinacija, ki skrbi za čebele in tradicijo ohranjanja čebelarstva. Tradicija čebelarstva je v Laškem med tistimi z najdaljšim stažem v naši državi, Laško je čebelam prijazna občina, Thermana Laško pa čebelam prijazno podjetje.

Čebeljih darov je mnogo - propolis, cvetni prah, matični mleček, čebelji vosek, a med vsemi naštetimi je najbolj prepoznaven in široko uporabljen med.

Med sodi med tista darila narave, ki so večno v modi, njihov učinek na telo pa je vselej blagodejen. Izjemno bogato naravno sladilo, ki ga pridelajo čebele, vsebuje številne vitamine, minerale, encime in antioksidante. Hipokrat je med uporabljal za celjenje ran, Kleopatra se je kopala v medeni kopeli, danes pa ga svetujejo v primeru slabokrvnosti, nosečnosti, pri fizični obremenitvi. Obenem zmanjšuje bolečino, pomirja in sprošča.

V Thermani smo v skladu s čebelam prijazno filozofijo kot prvi v Sloveniji razvili edinstvena medena razvajanja. Med ne deluje zdravilno le v telesu, temveč tudi na njem.

Je prava zakladnica zdravja, zato oskrbite svojo kožo z vitamini in minerali, privoščite ji razvajanje, ki mu ni para. Razvili smo medene masaže in razstrupljanje z medom, dodali še medene kopeli in pripravili program savnanja z medom.

Naravni cvetlični med, brez vsakršnih kemijskih primesi, se nežno vpije v kožo, jo nahrani in razvaja. Medeni tretmaji prispevajo k razstrupljanju telesa, izboljšanju krvnega obtoka, okrepitvi imunskega sistema ter pomirjanju telesa in duha.

Priporočajo se vsem, ki se spopadajo z alergijami, revmatoidnimi obolenji, kroničnim rinitisom, kronično utrujenostjo, težavami s spanjem, depresijo, glavoboli in kardiovaskularnimi težavami.

Pristaši medu si lahko v Thermani Laško privoščite poseben medeni meni, opozarjamo pa tudi na našo hišno specialiteto - laško medenko, ki je sestavljena iz orehov, pregrete smetane ter medu.

Nedaleč od hotelskega kompleksa, v Zdraviliškem parku se lahko sprehodite po Vrtu medovitih rastlin ali pa rešite kakšno izmed čebeljih ugank, ki se nahajajo v neposredni bližini vrta.

Svoje znanje o čebelah in koristih njihovih čebeljih produktov pa lahko nadgradite z obiski laških čebelarjev, kjer lahko izveste kakšno izmed čebeljih skrivnosti, okrasite lecotove srčke, izdelate svečke iz čebeljega voska ter okusite medove z dodatki različnih okusov, medene pijače in druge medene dobrote.

Za piko na i se podajte še na Pivocvetni potep po Laškem, ki vključuje medeno pravljico z mednim piknikom sredi neokrnjene narave.

Obiščite našo medeno destinacijo ter uživajte v izjemni čebelarski tradiciji, medeni gastronomiji ter razvajanjih, ki negujejo kožo ter izboljšajo vaše počutje.

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund