03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Po laških poteh 2017

Laško vas s svojo razgibano okolico vabi na številne organizirane pohode. Poleg planinskih se lahko odpravite tudi na zanimive tematske pohode.

Pohodi v sklopu promocijske akcije "PO LAŠKIH POTEH" 


Vse ljubitelje hoje v naravi, rekreacije in druženja vabimo, da se nam pridružijo v vsesplošni promocijski akciji pohodov PO LAŠKIH POTEH 2017. Na organiziranih pohodih po urejenih in označenih tematskih pohodnih poteh naše občine bomo spoznavali zgodbe in lepote naših krajev.

V sklopu akcije PO LAŠKIH POTEH smo izbrali 5 pohodov, ki se bodo v letu 2017 terminsko in lokacijsko odvili po naslednjem vrstnem redu:
• 22. april 2017 - Pohod na Hum, start ob 9.00 na parkirišču gradu Tabor Laško. Organizator: STIK
• 10. junij 2017 - Pohod po Aškerčevi poti, start ob 7.00 pred ŽP v Zidanem Mostu. Organizator: KD Anton Aškerc Rimske Toplice
• 19. avgust 2017 - Pohod po Orionovi poti, start ob 9.00 pred kartuzijo v Jurkloštru. Organizator: KS Jurklošter
• 23. september 2017 - Pohod po poti treh cerkva, start ob 9.00 na parkirišču hotela Zdravilišče Laško. Organizator: STIK v sodelovanju s krajani
• 4. november 2017 - Pohod po nekdanjih trških mejah Laškega, start ob 9.00 na Valvasorjevem trgu. Organizator: PD Laško

V primeru, da se katerega od navedenih pohodov ne morete udeležiti, ga lahko nadomestite s Pohodom iz Slog v Log, ki bo dne, 27. maja 2017 ali Pohodom po Anzekovi poti, ki bo dne, 2. septembra 2017.
Nekateri pohodi so že tradicionalni in se odvijajo vrsto let, nekaj je povsem novih. Organizatorji posameznih pohodov bodo v okviru svojih programov poskrbeli za zabavo in prijetno vzdušje, oglede zanimivosti na poti, manjkala pa ne bo niti domača pijača in jedača.

Vsi, ki se boste udeležili vseh 5 pohodov v tekočem letu, boste prejeli priponko PO LAŠKIH POTEH. Ker smo prepričani, da se boste pohodov radi udeleževali, bomo za 3-letno zvestobo podelili zlato priznanje PO LAŠKIH POTEH ter zlatega pohodnika vpisali v častno knjigo PO LAŠKIH POTEH.

Vsak pohodnik bo prejel zbirni kartonček, v katerem bo zbiral žige opravljenih pohodov v tekočem letu. Zbirni kartonček boste prejeli pred startom prvega pohoda v letu, t.j. Pohoda na Hum. Priponko za tekoče leto boste ob predložitvi kartončka z zbranimi žigi opravljenih pohodov prejeli ob koncu leta v TIC-u Laško.

VEČ INFORMACIJ: http://www.lasko.info/sl/pohodi
VIR: TIC Laško (http://www.lasko.info)