03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice
Gojmir Lešnjak - Gojc, znan slovenski igralec, režiser in glasbenik, se zadnje mesece posveča najpomembnejšemu »projektu« – svoji rehabilitaciji. Težka oblika Covida-19 je namreč na njegovem zdravju pustila velike posledice. Obiskal nas je na postcovidnem programu okrevanja, ki ga na podlagi številnih rehabilitacijskih izkušenj, izjemnega znanja zaposlenih in ob pomoči blagodejne termalne vode, izvajamo v Thermani Laško.


Gospod Lešnjak, v kakšnem stanju ste prišli k nam?
 
Moje zdravstveno stanje, ko sem obiskal zdravilišče, ni bilo ravno zavidljivo. Na Golniku so me postavili na noge, v Soči so mi pomagali, da sem začel samostojno premagovati stopnice. Vse to je bilo povezano tudi z dihalno stisko. Intenzivna vadba pri vas v zdravilišču pa mi je vlila samozavest, da bom z redno vadbo ponovno v stari kondiciji.
 
Post covidni program okrevanja je bil vaša dnevna rutina – kako so vam tekli dnevi pri nas?
Program v zdravilišču je bil zelo strokovno določen. Dr. Topoličeva, specialistka za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, je najprej opravila celoten pregled, potem pa sem pod budnim očesom fizioterapevtke Ane izvajal vaje, ki sta mi jih predpisali z zdravnico. Tako sem ob redni delovni terapiji in vadbi v fitnesu zaznaval dnevni napredek. Sledil je še hitop, ki telo resnično zrelaksira in zmanjšuje bolečine v križu. Vadba v bazenu, ki je potekala vsak drugi dan, pa je bila bržčas moja najljubša vadba. Pa seveda polovične masaže domala vsak dan. Polovične zato, ker je zdravnica spričo tromboze in embolije odsvetovala masažo nog.
 
Preizkusili ste različne terapije, ki jih izvaja naše visoko usposobljeno osebje. Katere terapije ste se najbolj veselili, katere najmanj in po kateri ste tudi sami občutili izboljšanje stanja?
 
Kot že omenjeno, bazen in masaže so zagotovo najprijetnejši del okrevanja. Ni pa bilo nobene dejavnosti, ki je ne bi z veseljem opravljal, saj me je fizioterapevtka Ana, kljub izredni mladosti, mojstrsko vodila skozi vse preizkušnje. Zjutraj sem imel vaje z rekviziti, s katerimi sem krepil zgodnji del telesa. Potem so bile na vrsti vaje za krepitev nog. Vsak dan sem imel tudi masažo in hitop – protibolečinsko terapijo s pomočjo električnih impulzov. Imel sem protibolečinsko akupunkturo, vaje na tekaški stezi, ki je postavljena v bazenu. Plaval sem in telovadil z utežmi. Odlična terapija za moja pljuča, ki so delovala, ko sem odhajal z Golnika, še vedno z zmanjšano zmogljivostjo, pa je bila solna soba, v kateri se ti pljuča odlično čistijo.

Gojimi Lašnjek Gojc na post-covid rehabilitaciji v termah Laško - Zdravilišče Laško - Thermana

Solna soba je bila ena od aktivnosti, ki ste jo izrazito izpostavili – v pozitivnem smislu. Zakaj?
Solna soba je poglavje zase. To so bili izjemni trenutki meditacije, globokega počitka pa tudi efekta – ta se je pokazal po cca. 24 urah. Pljuča so bila zelo hvaležna, saj so se vsakič olajšala.
 
Kot sladkorni bolnik potrebujete prilagojeno prehrano - kako bi v tem segmentu opisali našo ponudbo?
Ni povsem običajno, da v medicinskih ustanovah, kakršno je tudi zdravilišče, kuhinja deluje na znosnem nivoju. V Zdravilišču Laško je kuhinja vrhunska. To lahko z vso odgovornostjo trdim kot gurman, ki sem preizkusil številne kuhinje. Ob kosilu me je izjemno prijazno osebje pocrkljalo s sladicami, ki so bile prilagojene diabetikom. Zelo, zelo okusne.
 
Odhajate od nas s pozitivnimi vtisi?
Vsekakor. Na vsak način vas bom priporočil vsem in vsakomur, za katerega bom menil, da mu lahko pomagate. In vaša ponudba za rehabilitacije je izjemna. Ob tem je hotel na res lepi lokaciji, okolica ponuja prijetne sprehode, park ob hotelu izžareva pozitivno energijo!


Več o programu okrevanje po Covid-19 >>
Več o programu za krepitev zdravja po Covid-19 >>

Več o naših programih zdravja >>