03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Blog

Bownova terapija

Migrene? Bolečine v vratu ali hrbtu? Stanje po poškodbi, multipla skleroza ali morda kolike?
Bownova terapija pomaga pri zelo raznovrstnem spektru težav
 
Zdi se neverjetno, da bi ena sama samcata tehnika lahko vplivala na odpravo takšnih različnih zdravstvenih težav oz. nevšečnosti. Pa vendar obstaja. Bownova terapija se je namreč po številnih raziskavah sodeč izkazala kot zelo uspešna tehnika pri blaženju ali odpravljanju zelo širokega niza zdravstvenih tegob.
Najboljše odzive nanjo gre opaziti pri bolečinah v hrbtu in vratu. Uspešno vpliva na blaženje ali odpravo migren, stresa, utrujenosti, zaleže tudi pri menstrualnih motnjah ali težavah v menopavzi. Pogosto jo uporabljajo posamezniki, ki se soočajo z okrevanjem po poškodbah, operacijah ali kot dopolnitev pri raznovrstnih rehabilitacijah, na primer obolelih po možganski kapi. Njenega učinka ne gre spregledati niti v primeru bolezni kot so multupla skleroza, Parkinsonova bolezen, diskus hernija, avtizem, Downov sindrom …
A našteli smo le nekaj zdravstvenih težav, pri katerih je Bownova terapija učinkovita. Marsikdo, ki je odkril izjemno blagodejnost terapije, jo uporablja v preventivne namene kot globoko sproščujočo metodo, ki je učinkovita v boju proti stresu in utrujenosti.
 
bownova terapija za odrasle in dojenčkeKdaj priporočamo uporabo Bownove terapije?
*pri mišično-vezivno-skeletnih težavah kot npr. športne poškodbe, išias, težavah z medenico, kolki, koleni, gležnji …
*pri glavobolih in migrenah
* pri motnjah v dihalnem, prebavnem, reprodukcijskem ali hormonskem sistemu
* pri lajšanju nosečniških težav (bolečine v križu, otekanje nog …) in lajšanju kolik in refluksih pri dojenčkih
* ko želimo globoko sprostitev in protistresni tretma
 
Takojšnji učinki Bownove terapije so sledeči:
*zmanjša se napetost v mišičnih vlaknih
*izboljša se hidracija tkiv in pretok limfe v telesu (telo se razbremeni toksinov)
*zmanjša se bolečina
*takojšnja sprostitev in izboljšanje počutja
 
 
Bownova terapija je izjemno nežna in neinvazivna tehnika, ki v telesu sproža procese samozdravljenja. Je blaga in neboleča, njena osnova pa so t.i. Bownovi potegi, ki so nežni, a natančni ter učinkoviti. Gre za potege čez mišice, kite in energijske točke, ki sprožijo vidno in otipljivo zmanjšanje napetosti v mišičnih vlaknih in mišičnih ovojnicah. To povzroči boljšo hidracijo tkiv, izboljšan limfatični pretok, odstranijo se energetske blokade. Tehnika omogoča sprostitev telesa in je hkrati podlaga za sprožanje različnih refleksov, ki aktivirajo mehanizme za samozdravljenje in samopomoč. Tako se lahko uravnovesi celotno telo.
Bownove poteze delujejo na mehka tkiva z namenom, da se le ta sprostijo. Preko mehkih tkiv pa se odzivajo tudi ostali sistemi v telesu, kot so limfatični sistem, akupunkturne točke, izboljša se cirkulacija, deluje tudi globlje na energetski ravni in vpliva na meridiane.
Starostne omejitve pri Bownovi terapiji ni, izvaja se lahko že na dojenčkih, katerim pomaga pri lajšanju kolik ali refluksov.
Po terapiji je pomembno …
… da v telo vnesemo dovolj vode. Bownove poteze bodo v telesu sprožile postopek samozdravljenja, zaradi česar bo telo pospešeno začelo izločati strupe in druge škodljive snovi. Z zadostnim vnosom vode bomo telesu pomagali pri razstrupljanju. Po sami terapiji je pomembno tudi gibanje. S tem zagotovimo aktivnost telesnih sistemov in spodbujamo razstrupljanje.
 
 
Bownova terapija pomaga pri različnih stanjih in je tudi odlično preventivno sredstvo. Pripomore k boljšemu ravnovesju telesa na vseh ravneh, omogoča pa tudi zmanjšanje poškodb, še zlasti pri športnikih.

Bownova terapija ni podobna masaži, a se po njej počutiš kot prerojen.

 

Prijava na e-novice:

Uporaba osebnih podatkov

Prijava na e-novice:

Uporaba osebnih podatkov

Arhiv blogov

06.09.2023 Zdravje je naša najpomembnejša vrednota, a velikokrat mu ne posvetimo dovolj pozornosti ali pa se  začnemo zavedati šele, ko nastanejo prve motnje v telesnem in duševnem zdravju.

03.02.2023 Poroka je pravljični dogodek in eden izmed najlepših in najsrečnejših trenutkov v vajinem življenju, a zagotovo tudi eden izmed bolj stresnih. 

27.01.2023 V Thermani Laško imamo številne ideje, kako popestriti, utrditi in obuditi ljubezen med partnerjema. Naš prvi adut je razvajanje v dvoje.

19.12.2022 Družinske počitnice so čas povezovanja, sproščanja, zabavanja in ustvarjanja spominov. V Thermani so neponovljive, ne glede na letni čas oddiha.

15.12.2022 Stresen vsakdan, hiter tempo življenja, vedno večje delovne obremenitve ter krajši zimski dnevi nam povzročajo vse slabše razpoloženje in padec energije, kar dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje.