03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Fizioterapija in delovna terapija

Za terapijo se odločimo po poškodbi, operaciji, bolezni ali pojavu akutnih in kroničnih težav. S pomočjo fizioterapije ter delovne terapije odpravimo različne težave in nepravilnosti, ki so nastale na vašem telesu.

Dobro se zavedamo, da je dober terapevt le tisti, ki se ves čas izobražuje in pridobiva nova znanja, zato sledimo novostim na področju manualne terapije in se udeležujemo najrazličnejših tečajev in delavnic. Pri svojem delu uporabljamo različne manualne in fizikalne tehnike ter metode fizioterapije in delovne terapije, ki so sicer vsaka malo drugačna, pa vendar imajo vse  isti cilj – povrniti posamezniku zaradi poškodbe, bolezni ali operacije izgubljene telesne funkcije in mu omogočiti, da se čim prej vrne v svoje življenjsko in delovno okolje.

Podatki Povpraševanje

1_img_7033.jpg
glorija_5.jpg
img_6764.jpg
d3e7744_masaza_v_vodi.jpg
rok_dezelak_rd2_si_2014_5214.jpg
glorija_3.jpg
glorija_6.jpg
glorija_thermana_terapije.jpg
glorija_8.jpg

za vas smo izbrali

Podatki

Fizioterapija

Fizioterapija v Thermani Laško zajema vse klasične postopke balneoterapije, kinezioterapije, elektroterapije, magnetoterapije, laserske terapije, termoterapije, fototerapije, hipobarične terapije, limfne drenaže, masaže, inhalacije ter specialne metode in tehnike, ki jih izvajajo terapevti s specialnimi znanji.

je zdravljenje s termalno vodo. Termalne kopeli dvigujejo temperaturo v tkivih, izboljšajo prekrvavitev, sproščajo mišice in sklepe, delujejo protibolečinsko, izboljšajo gibljivost sklepov in krepijo obrambno sposobnost organizma.
temelji na individualnih in skupinskih obravnavah, ki pacientom pomagajo ponovno pridobiti in izboljšati mišično moč, gibljivost sklepov in hrbtenice, ravnotežje, koordinacijo in telesno držo.
obsega vse tehnike in terapije, s katerimi lajšamo bolečino in krepimo oslabele mišice ter živce. Za lajšanje bolečin in odpravljanje vnetij uporabljamo interferenčne, diadinamične in TENS tokove.
omogoča doseganje vrhunskih rezultatov in hitro izboljšanje stanja na površini in tudi v globini poškodovanega in bolečega področja. Laser omogoča individualno izbiro prave frekvence in moči – najnižje frekvence izberemo za protibolečinski učinek, najvišje pa za biostimulacijo. V Thermani Laško uporabljamo najnovejšo multidiodno lasersko napravo tin visokointenzivni K-laser.
se uporablja za zdravljenje poškodb kosti, sklepov, kit in mišic, za zdravljenje degenerativno sklepnih boleznih, izvensklepni revmatizem, preležanine in kronične rane.
je dovajanje toplotne energije v organizem, kar blaži bolečine, izboljša gibljivost mišic in sklepov ter lajša mišične krče. Pri termoterapiji uporabljamo obloge s toplimi vrečkami, parafinom, parafangom, ogrevanje s toplotnimi žarki, terapijo z ultrazvokom in tople lokalne kopeli.
je odvajanje toplotne energije iz organizma oz. hlajenje. Zmanjšuje bolečine, mišične napetosti in otekline (zvin, zlom, udarnina). Izvajamo jo s pomočjo kriomasaže ter uporabo kriopaka, Hylotherm aparata in lokalnih ohlajevalnih kopeli.
je metoda, pri kateri se za zdravljenje uporablja svetloba. Telo na nadzorovan način izpostavljamo svetlobi določene valovne dolžine. Izvajamo jo s pomočjo laserjev in aparata Bioptron.
je nežna manualna tehnika, pri kateri z raznimi gibi po točno določenem zaporedju pospešimo odtok limfne tekočine iz vezivnega tkiva. Na telo deluje protistresno in protibolečinsko ter izboljša telesno odpornost, zato jo lahko uporabljamo tako v preventivne kot tudi kozmetične namene.
je terapija, pri kateri s pomočjo podtlaka stimuliramo posamezne dele okončin ali telesa in tako preprečujemo ali zdravimo motnje cirkulacije in zmanjšujemo otekline.
blagodejno vpliva na mišični sistem. Prenapete mišice se z masažo sprostijo, preohlapne pa se zaradi sproščujočih in poživljajočih masažnih gibov napnejo. Z obnavljanjem uravnoteženega mišičnega tonusa masaža pomaga tudi krvnemu in limfnemu obtoku.
blagodejno vpliva na dihalne poti in dovaja organizmu drobne, razpršene snovi. Izvajamo jo s termalno vodo Laško, ki ji po potrebi dodamo zdravila. Z inhalacijo lajšamo, preprečujemo in zdravimo obolenja pljuč in dihalnih poti.

Specialne tehnike manualne terapije:

V Thermani Laško izvajamo sklepno mobilizacijo, proprioceptivno nevromuskularno facilitacijo, obravnavo po Cyriaxu, Maitlandu in Mulliganu, limfno drenažo, obravnavo Trigger točk, Bownovo terapijo in Bobath terapijo. Naštete specialne tehnike pripomorejo k hitrejšemu vračanju izgubljene funkcije. V ekipi imamo več usposobljenih fizioterapevtov in delovnih terapevtov, ki se nenehno izobražujejo in nadgrajujejo svoje znanje.

je ena najbolj priznanih in dodelanih metod s področja manualne terapije. Na podlagi funkcionalnih testov struktur v prizadetem delu se Cyriax terapevt odloči za tehniko, ki jo bo izvajal pri vadbi. Metoda se uporablja pri stanjih po poškodbah sklepov, poškodbah mehkih tkiv, bolečinah v križu ali vratu ter obrabi ali zamenjavi sklepov s totalno ali z delno endoprotezo.
je zelo nežna tehnika manualne terapije, ki pomaga pri mišično-skeletnih težavah in je hkrati odlična sprostitvena tehnika. Terapevt z nežnim, vendar dovolj močnim pritiskom na natančno določenih mestih stimulira receptorje v mišično-vezivnem tkivu in s tem sproži proces samozdravljenja. Terapija lahko hitro in učinkovito zmanjša napetost tkiv ter pomaga pri vzpostavitvi ravnovesja v nevrološkem, hormonalnem, limfatičnem in energetskem sistemu. V Thermani Laško izvajamo tudi Bownovo terapijo za dojenčke.
je nevrološka obravnava, osredotočena na pozitivni pristop do bolnika, prenos terapije v vsakodnevno življenje ter izkoriščanje bolnikovih sposobnosti za ohranitev in okrepitev šibkejših delov telesa po poškodbah ali bolezenskih stanjih, ki prizadenejo živčno-mišični sistem. Metodo uporabljamo pri preboleli možganski kapi ter pri prirojenih ali pridobljenih okvarah centralnega živčnega sistema.
je manualna tehnika za selektivno zmanjšanje napetosti v mišicah. Izvaja se s pritiskom na boleče točke na mišici in z raztezanjem obravnavane mišice. Uporablja se pri bolečini in omejeni gibljivosti v hrbtenici, po operacijah (ahilova tetiva, koleno, rama), po poškodbah, pri glavobolih in različnih bolečinah lokomotornega aparata.
temelji na pogovoru z bolnikom in izvajanju specifičnih testov, s katerimi ugotovimo funkcionalno stanje bolnika. Z bolnikom začrtamo kratkoročne cilje, ki so usmerjeni k čim večji samostojnosti v ožjem in širšem življenjskem okolju. Terapija vključuje aktivnosti za izboljšanje mišične moči, miselne aktivnosti, spodbujanje in ohranjanje socialnih spretnosti, učenje vsakodnevnih aktivnosti in aktivnosti za boljšo oralno-motorično kontrolo.

Poleg nenehnega izobraževanja fizioterapevtov v Thermani Laško sledimo tudi tehnološkim novostim na področju fizioterapije. Novejši in zmogljivejši aparati lahko občutno skrajšajo čas rehabilitacije in povečajo njeno uspešnost. Na fizioterapevtskem oddelku Thermane Laško se ponašamo z vrhunskimi aparati, s katerimi izvajamo naslednje terapije:

Tehnološke novosti:
je visokotehnološko dovršena neinvazivna terapija, ki s pomočjo udarnih valov v tkivu vzpostavlja in okrepi celjenje in kvalitetno regeneracijo. Terapija je zelo učinkovita pri bolečini zaradi degenerativnih sprememb in kalcinacij tetiv (rama, ahilova tetiva, peta, stopalo, komolec, koleno, kolk) ter pri kronični mišični bolečini v vratu ali hrbtu (mišični vozli).
je terapija z globinskim segrevanjem, ki takoj poveča lokalno prekrvavitev, zmanjšuje bolečine, izboljša elastičnost in mobilnost. Toplota stimulira živčna vlakna in pospeši prenos živčnih impulzov ter lajša bolečine. Večinoma se uporablja za akutne, subakutne in kronične poškodbe v mišicah in kosteh.
odlikujejo velika gostota energije, maksimalna moč, kratek čas trajanja terapije ter preprosta in varna uporaba. Terapija s K-laserjem pomaga pri hitrejšem celjenju poškodovanega tkiva, ima protivnetni in protibolečinski učinek, pospešuje metabolne procese in izboljša vaskularno in živčno delovanje.
je visokotonska protibolečinska terapija, ki direktno vpliva na celični metabolizem. Občutno lajša bolečino, kar s konvencionalno elektroterapijo do sedaj še ni bilo doseženo. Primerna je za bolnike z obrabo kolen, kolkov, bolnike z lumbalnim ali cervikalnim sindromom in z zamrznjeno ramo.
je vadba na vibracijski plošči, ki stimulira naravni telesni odziv na vibracije. Trening na HyperVibe napravi povzroči nestabilnost v telesu in z vsako vibracijo prisili telo v refleksno mišično akcijo. Vibracije aktivirajo več kot 90 % mišičnih vlaken, kar pomeni, da se aktivirajo tudi mišice-stabilizatorji, ki jih drugače le stežka aktiviramo.
Sistem BiMeo (pripomoček za aktivacijo roke) je prvenstveno namenjen rehabilitaciji pacientov po možganski kapi, priporočljiv pa je tudi pri poškodbah ramenskega obroča, komolca in zapestja. BiMeo sistem s pomočjo treh senzorjev, ki so nameščeni na pacientovi roki in povezani z osebnim računalnikom, preko vodenih gibov omogoča intenzivno vadbo. Rehabilitacija poteka preko igranja različnih iger. Namen pripomočka je izboljšati motorične spretnosti slabše funkcionalne roke, kot so obseg giba - seganje, mišična moč – stisk (sila) in koordinacija: oči- roka. Poleg motoričnih spretnosti se krepijo tudi kognitivne spretnosti, kot so pozornost, koncentracija, sposobnost branja navodil ter razumevanja navodil. Intenzivnost vadbe se lahko individualno prilagaja posameznemu pacientu. Parametri oz. podatki vsake vadbe se shranjujejo, kar nam omogoča vpogled v celotno zgodovino terapij pacienta ter s tem spremljanje njegovega napredka.

Ambulantna fizioterapija, čakalne dobe

Za lokalno območje in širšo okolico v Thermani Laško izvajamo storitve ambulantne fizioterapije. Nanjo lahko naročite na podlagi delovnega naloga, izdanega s strani osebnega zdravnika ali zdravnika specialista fiziatrije, travmatologije, ortopedije,… Pri naročilu se določi ustavnost ničnosti, ki je napisana na delovnem nalogu.

Naročanje, informacije, pregled prenaročanja in odpovedi terminov:

 • TELEFON:
  03 734 51 60 (za informacije oz. informacije v zvezi s čakalnimi dobo v naročanju delovnih nalogov)
  Delovni čas je od 9.30 do 11.30
  03 734 51 61 (za informacije o dostopni fizioterapiji že naročenih pacientov).
  Delovni časi so od 9.30 - 11.30 do 13.00 - 14.00
 • E-POŠTA:
  (za informacije o fizioterapevtskih storitvah v naročanju na samoplačniške fizioterapevtske storitve)
  (za informacije o čakalnih dobah v naročanju na fizioterapevtske storitve - delovni nalog)
 • POŠTA: Thermana dd, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (samo originalni delovni nalogi za fizioterapijo)
 • OSEBNO: recepcija fizioterapije (izven delovnega časa recepcija fizioterapije lahko delovni nalog odloži v nabiralnik, ki se nahaja v neposredni bližini)
 
ČAKALNE DOBE

FIZIOTERAPIJA:

Zelo hitro: 7 tednov

Hitro: 24 tednov

Redno: 34 tednov


SPECIALNA FIZIOTERAPIJA (SPECIALNA LIMFNA DRENŽA)

Zelo hitro: do 5 tednov

Hitro: 32 tednov 

Redno: 47 tednov
 

Delovni čas recepcije fizioterapije:
Od ponedeljka do petka: 7.00–15.30.
Sobote: 7.00–11.00.

Delovni čas fizioterapije:
Od ponedeljka do petka: 7.00–19.30.
Sobote: 7.30–15.00.

Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama:
Polona Rozoničnik, dipl. fizioterapevtka
Telefonska številka: (03) 7345 142

Če želite med bivanjem v našem zdravilišču izvajati tudi ambulantno fizioterapijo, morate najprej naročiti fizioterapijo po zgoraj opisanih navedbah, če se želite naročiti šele, določite datum začetka izvajanja fizioterapije.

Povezava do spletnih strani: Čakalne dobe eZdravje tukaj ...

Delovna terapija

Delovna terapija je zdravstvena stroka, katere cilj je pri pacientih doseči čim višjo stopnjo samostojnosti v vsakodnevnem življenju. Delovni terapevti dajemo velik poudarek ožjim dnevnim aktivnostim, ki se navezujejo na skrb zase (učenje samostojnega slačenja in oblačenja, osebne higiene, presedanja, uporabe stranišča, hranjenja, pitja itd.) ter širšim dnevnim aktivnostim, ki se tičejo vključenosti v okolje (uporaba prevoznih sredstev, vožnja avtomobila, skrb za dom, priprava obrokov, čiščenje, nakupovanje itd.). Poleg tega izvajamo aktivnosti, ki so namenjene pridobivanju mišične moči, večanju gibljivosti, izboljšanju koordinacije in ravnotežja, izboljšanju grobe in fine motorike ter  grafomotorike, krepitvi kognitivnih sposobnosti. Delovno terapevtska obravnava je vedno individualna, saj se zavedamo, da ima vsak pacient svoje težave in ovire, s katerimi se srečuje. V okviru delovne terapije izvajamo tudi Bobath obravnavo za nevrološke paciente in BIMEO, računalniški program za rehabilitacijo roke.

Samoplačniška terapija

Za uspešno rehabilitacijo je izredno pomembno, da se s postopki fizioterapije in/ali delovne terapije prične čim prej po poškodbi, operaciji, bolezni ali pojavu akutnih in kroničnih težav, kar pa je zaradi dolgih čakalnih vrst  v okviru osnovnega zdravstva velikokrat nemogoče. Samoplačniška terapija je ena izmed možnosti, da vam naši strokovno podkovani terapevti kar najhitreje pomagajo. Izvaja se v novih prostorih, opremljenih z vrhunsko tehnologijo.

Pogosta vprašanja in odgovori

1. Kakšne so čakalne dobe?
Čakalne dobe se ves čas spreminjajo, zato bo treba te podatke ažurno objavljati v skladu s tem, kar Lea vestno in sproti popravlja na naših spletnih straneh
Spremljate lahko čakalne dobe za področji: 
 • FIZIOTERAPIJA
 • SPECIALNA FIZIOTERAPIJA (SPECIALNA LIMFNA DRENŽA)

2. Kakšne je postopek prijave/naročanja na terapije in delovni čas?
NAROČANJE - ambulantna fizioterapija
Naročanje na fizioterapijo z delovnim nalogom je možno samo osebno ali preko pošte, saj za vpis v čakalno vrsto potrebujemo originalni dokument (delovni nalog za fizioterapijo)
 • POŠTA: Thermana d.d., Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško (samo originalni delovni nalogi za fizioterapijo)
 • OSEBNO: recepcija fizioterapije (izven delovnega časa recepcija fizioterapije se lahko delovni nalog odloži v nabiralnik, ki se nahaja v neposredni bližini)
OSTALE INFORMACIJE
 • TELEFON:
  03 734 51 60 (za informacije v zvezi s čakalno dobo, naročanju, prenaročanju in odpovedi naročenih terminov)
  Delovni čas je od 9.30 do 11.30
  03 734 51 61 (za informacije v zvezi z dodelitvijo časovnega razporeda fizioterapij že naročenih pacientov).
  Delovni čas je od 9.30 - 11.30 in od 13.00 - 14.00
  03 734 51 62 (za informacije v zvezi s samoplačniškimi fizioterapevtskimi storitvami)
 • E-POŠTA:
  (za informacije v zvezi z dodelitvijo časovnega razporeda fizioterapij že naročenih pacientov in informacije v zvezi s samoplačniškimi fizioterapevtskimi storitvami)
  (za informacije v zvezi s čakalno dobo, naročanju, prenaročanju in odpovedi naročenih terminov)
 • POŠTA: Thermana d.d., Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško
 • OSEBNO: recepcija fizioterapije 

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

KontaktEmail (za informacije o fizioterapevtskih storitvah in naročanju na samoplačniške fizioterapevtske storitve)

Email (za informacije o čakalnih dobah in naročanju na fizioterapevtske storitve - delovni nalog)
03 734 51 6003 734 51 6103 734 51 62
Za vprašanja oz. informacije v zvezi s čakalno dobo in naročanju delovnih nalogov. Delovni čas številke je 9.30-11.30.

Za vprašanja oz. informacije o razporedih fizioterapije že naročenih pacientov. Delovni čas številke je 9.30-11.30 in 13.00-14.00 (pon.-pet.) ter 8.00-9.00 (sobota).

Za informacije in rezervacije samoplačniških fizioterapevtskih storitev. 
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
od ponedeljka do petka:
od 7h do 19.30h (fizioterapija)
od 7h do 15.30h (recepcija fizioterapije)

sobota:
od 7h do 15h (fizioterapija)
od 7h do 11h (recepcija fizioterapije)
Delovni čas