03 423 2100 (namestitev) 03 734 89 00 (info. o bazenih) | | Prijava na e-novice

Rehabilitacijska zdravstvena nega

V Thermani Laško izvajamo zdravstveno nego na Oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego v hotelu Zdravilišče Laško. Namenjena je pacientom, ki potrebujejo zdravstveno nego in pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih pri okrevanju po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu, ter pacientom s funkcijsko prizadetostjo in revmatičnimi boleznimi gibalnega sistema.

OBVESTILO, 5. 5. 2023
Spoštovani obiskovalci!

Obiski na oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego so na voljo nemoteno, vsak dan, med 15. in 16. uro.


Strokovno vodstvo DE Medicina, Thermana d.d.

Podatki Povpraševanje

img_6836.jpg
slika_642.jpg
negovalnioddelek_soba.jpg
zl_bazen_dvigalozunanji_2.jpg
img_7033.jpg
img_7094.jpg
negovalnioddelek_soba_1.jpg
negovalnioddelek_soba_2.jpg

Podatki

O oddelku rehabilitacijska zdravstvena nega

Thermano Laško odlikuje dolgoletna tradicija rehabilitacije pacientov, ki so bolj ali manj odvisni od pomoči. Del hotela Zdravilišče Laško je urejen v Oddelek za rehabilitacijsko zdravstveno nego in je namenjen gostom, ki potrebujejo zdravstveno nego in pomoč pri dnevnih aktivnostih.

Neprekinjeno 24-urno zdravstveno nego in oskrbo zagotavlja strokovno usposobljena ekipa diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in bolničarjev, katerih osrednji subjekt delovanja je pacient. Na oddelku imamo zaposleno tudi specialistko splošne medicine, ki od ponedeljka do petka 4 ure dnevno izvaja vizito pacientov, pri katerih smo opazili odstopanja ali poslabšanje zdravstvenega stanja.

K nam prihajajo gostje na:

  • zdraviliško zdravljenje,
  • nadaljevanje bolnišničnega zdravljenja,
  • obnovitveno rehabilitacijo,
  • zdraviliško oskrbo.

Na Oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego izvajamo kvalitetno in profesionalno zdravstveno nego, ki zagotavlja uporabnikom varnost na področju vseh življenjskih aktivnosti. Dokaz za naše dobro delo so ljudje, ki v času daljše odsotnosti svojce prepustijo naši oskrbi.

Rehabilitacijska zdravstvena nega

V procesu rehabilitacije posameznega gosta si prizadevamo ohraniti in izboljšati nivo gostove samooskrbe. Na osnovi prepoznanih težav zdravstveno nego načrtujemo tako, da gosta v okviru njegovih sposobnosti nenehno učimo in spodbujamo ter pomagamo izvesti aktivnosti, ki jih sam ne zmore. Zdravstvena nega temelji na individualnem pristopu in na realno zastavljenih ciljih. S strokovnim znanjem, kompetencami, veščinami in spretnostmi lahko zdravstveno negovalno osebje vpliva na spremembo življenjskih navad in posledično kakovostnejše življenje gosta in njegove družine v domačem okolju.

Velik poudarek dajemo kontinuiranemu zdravstvenovzgojnemu delovanju v okviru potreb in sposobnosti posameznega gosta.

Več o programu Zdraviliška oskrba >>
 

so sodobno in nadstandardno urejene, klimatizirane, opremljene z mehaniziranimi posteljami, brez arhitektonskih ovir in prilagojene gibalno oviranim osebam. Postelje imajo nameščene vzmetnice za preprečevanje preležanin, ki pacientom zagotavljajo kakovostno spanje in počitek. Vsaka posteljna enota je povezana s centralnim klicnim sistemom, ki nam omogoča vpogled v odzivne čase in spremljanje kakovosti zdravstvene nege.
Gosti lahko obedujejo v hotelski jedilnici skupaj z ostalimi gosti hotela ali pa na oddelku, kjer strežejo dietne obroke, pomagajo pri izbiri hrane in hranjenju. Če ima gost zelo velike težave z gibanjem in je nameščen v negovalni sobi, lahko obroke postrežemo v sobi.
V Thermani Laško imamo oblikovane tudi krajše in daljše samoplačniške programe za osebe, ki potrebujejo pomoč in nego zdravstvenega osebja. Svoje najbližje nam lahko zaupate v času, ko ste na oddihu, na službenem potovanju ali ko imate druge obveznosti.
Informacije o zdravstvenem stanju gosta, ki biva na oddelku, lahko prejme oseba, ki je navedena na obrazcu »Privolitev pacienta za izvajanje zdravstvene oskrbe in posredovanje informacij o zdravstvenem stanju«, in sicer:
  • pri specialistu fizikalne in rehabilitacijske medicine: od ponedeljka do petka osebno ali po telefonu od 12.30 do 13.00,
  • pri specialistki splošne medicine: ponedeljek, torek, četrtek osebno ali po telefonu od 10.00 do 10.30, sreda in petek osebno ali po telefonu od 14.30 do 15.00.
Na dokazih podprta zdravstvena nega in kontinuiran strokovni razvoj sta v našem okolju izjemnega pomena. Ponosni smo na odlično sodelovanje z zunanjimi ustanovami pri usposabljanju zaposlenih in izvedbi mentorstva dijakom, pripravnikom in študentom. Sodelujemo s Splošno bolnišnico Celje, Visoko zdravstveno šolo v Celju, Zdravstveno fakulteto v Ljubljani in Srednjo zdravstveno šolo v Celju.
 

Pogosta vprašanja

S seboj prinesite: zdravila, ki jih redno jemljete, ortopedske in ortotske pripomočke, če jih uporabljate (bergle, hojico, opornice, očala, slušni aparat, …), pribor za osebno higieno, stabilno obutev, pižamo, kopalke in trenirko, dovolj oblačil in spodnjega perila, saj ga v nasprotnem primeru pri nas operemo – pranje zaračunavamo po rednem ceniku.
Če ste prišli na zdraviliško zdravljenje po možganski kapi, jih ne potrebujete, v ostalih primerih pa jih prinesite s seboj.
Obiski na Oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego so neomejeni, a so zaradi pestrega urnika terapij priporočljivi po 14. uri.
Od ponedeljka do petka od 7:30 do 15:30 in vse sobote od 8:00 do 13:00 je na medicini Zdravilišča Laško stalno prisoten zdravnik. V popoldanskem času in dežurstvu so stacionarni zdravniki v pripravljenosti, nujne primere pa krije dežurni zdravnik z ekipo iz Zdravstvenega doma Laško.
Če ste pripeljani z reševalnim vozilom na zdraviliško zdravljenje k nam, potem boste z njim tudi odpeljani. Če pa so vas pripeljali svojci, prijatelji ali znanci in želite, da bi odšli domov z reševalnim vozilom, je to izvedljivo le po presoji upravičenosti do reševalnega vozila s strani našega zdravnika.

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec

Uporaba osebnih podatkov

Kontakt

Email
03 734 5274 Splošne informacije o pacientih na Oddelku za rehabilitacijsko zdravstveno nego (8:00-10:00 in 14:00-16:00)
03 734 5772/5130 Rezervacije
080 81 19 Brezplačna telefonska številka
vsak dan: od 0 do 24 h Delovni čas