O domu starejših

Dom starejših Laško je enota družbe Thermana d. d., ki deluje od leta 2001.

Predstavljamo ponudnika storitev institucionalnega varstva starejših, znanega po visoki kvaliteti storitev, strokovnosti osebja, domačnosti bivanja in individualnem pristopu. Imamo koncesijo za opravljanje dejavnosti institucionalnega varstva starejših za skupno 165 stanovalcev.

Naše poslanstvo je v zagotavljanju visoko kakovostnih storitev iz področja osnovne in socialne oskrbe ter zdravstvene nege in rehabilitacije. Pri skrbi za stanovalce je naše glavno vodilo individualno načrtovanje storitev za vsakega stanovalca posebej, s čimer se skušamo v največji možni meri približati njihovim željam in potrebam.

Nahajamo se v prijetnem okolju v neposredni bližini družbe Thermana, d. d. Dom obdajajo sprehajalne poti, ki vodijo do zdraviliškega parka in centra mesta. Dobro je urejena povezava z javnimi prevozi.

Prostorske zmogljivosti

Dom razpolaga s 77 sobami. Od tega imamo 13 enoposteljnih sob, 42 dvoposteljnih sob in 21 troposteljnih sob ter eno negovalno oazo. Vsaka soba ima lastno kopalnico in je opremljena s klicnim sistemom, direktno telefonsko linijo, TV aparatom in klimatsko napravo.

Gospodinjska enota za stanovalce, obolele za demenco

Gospodinjska enota Spominčica je namenjena stanovalcem, ki so oboleli za demenco in zato potrebujejo poseben individualni pristop, usmerjanje in osebno vodenje. V sklopu gospodinjske enote se nahaja kuhinja s skupnim prostorom, kjer se vsakodnevno odvijajo različne aktivnosti. Gospodinjska enota se nahaja v pritličju, stanovalci imajo izhod na prijetno urejeno in varno ograjeno zelenico. Stanovalcem enote zagotavljamo psihosocialni koncept obravnave, ki temelji na sprejemanju dejanskega stanja osebe z demenco. Zaposleni pri svojem delu uporabijo načela validacije, oboleli osebi dajo veljavo in jo spremljajo na njeni poti. Stanovalci gospodinjske enote se vsakodnevno vključujejo v organizirane dejavnosti, kot so sprehodi, telovadba, aktivnosti za vadbo spomina, gospodinjske aktivnosti in drugo. Zagotovljena jim je obravnava pri zdravniku splošne medicine in redno kontrolno spremljanje specialista psihiatra.

Negovalna oaza

Kot eni redkih lahko stanovalcem z močno napredovalo demenco ponudimo možnost bivanja v negovalni oazi.                                                                                                                                                                   

Prostor negovalne oaze je skrbno opremljen senzoričen prostor, kjer s svetlobo, barvami, aromo in glasbo nagovarjamo čute stanovalcev. Zdravstveno negovalno osebje stanovalcem s prilagojenim delom omogoča, da se počutijo prijetno in varno.

Svetovanje, izobraževanje in podpora za starejše in njihove svojce 

 V Domu starejših Laško že skozi celotno obdobje našega obstoja delujemo družbeno koristno, saj se zavedamo, da je naša vloga tudi v izobraževanju, svetovanju in informiranju starejših in drugih zainteresiranih iz ožje in širše lokalne skupnosti. Želimo prispevati k ustvarjanju prijaznega okolja za starejše.

V letu 2018 smo pridobili naziv Demenci prijazna točka in tako postali eno izmed mest, kjer starejši in njihovi svojci lahko dobijo potrebne informacije in usmeritve.

Kontakti

Janja Podkoritnik Kamenšek, univ. dipl. soc. del.
Vodja Doma starejših
T: 03 734 53 20
F: 03 734 52 47
E: janja.kamensek@thermana.si

Na podlagi določb 9. člena Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 24/03) je v imenu Doma starejših Laško pooblaščena za posredovanje informacij javnega značaja vodja Doma starejših Janja Podkoritnik Kamenšek.

Irenca Kovčan, univ. dipl. soc. del.
Socialna delavka
T: 03 734 5322
F: 03 734 5247
E: irenca.kovcan@thermana.si


Klavdija Cepuš, dipl. medicinska sestra
Vodja zdravstvene nege
T: 03 734 5330
F: 03 734 5247
E: klavdija.cepus@thermana.si


Franja Mlakar
Računovodkinja
T: 03 734 8916
F: 03 423 2400
E: franja.mlakar@thermana.si


Bojana Senica
Blagajna
T: 03 734 5246
F: 03 734 5247
E: dom.starejsih@thermana.si

Aktualna ponudba

Več Ponudb

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund