Trajnost in družbena odgovornost

Trajnost in družbena odgovornost

Trajnostna naravnanost na vsakem koraku 

Številni certifikati in izbrana raznolika ponudba, ki jo pripravljamo za naše goste dokazujejo, da skrbimo za trajnostni turizem na različnih področjih, tako iz vidika okoljskega, gospodarskega in socialno-kulturnega razvoja turizma.  

Zavedamo se, kako pomembno je ohranjanje naravnega okolja, zato velik poudarek dajemo na manjši porabi energije in vode, zmanjšanju onesnaževanja okolja ter količine odpadkov.  

Leta 2010 in 2019 smo prejeli znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak in predstavlja okolju prijazno delovanje. Podjetja, ki so pridobila znak, si prizadevajo za nižje onesnaževanje zraka in vode, varčnejšo rabo energije, manjše onesnaževanje okolja in okolice ter uporabo ekološko pridelane hrane. 

Smo pridruženi član pobude »Manj plastike, več trajnosti« ter partner kolektivne blagovne znamke »Okusiti Laško«, ki v ospredje postavlja lokalne dobavitelje in vrhunsko kakovost izdelkov lokalnega porekla. Lokalno pridelana živila poskušamo v največji meri vključevati v naše jedi in menije. Naše pijače in jedi, med njimi tudi hišna sladica ter destinacijska slaščica Laška medenka, so prejele znak kakovosti »Okusiti Laško«. 

Naše goste o trajnostnem delovanju ozaveščamo in usmerjamo ter jih vabimo, da nam pri trajnostnih naporih tudi pomagajo. Različne nagovore povezuje krovni slogan #RESPECT, ki naše goste ozavešča o: 

Ponosni smo, da delujemo v destinaciji Laško, ki je prejemnica platinastega priznanja Slovenia Green, ki predstavlja najvišji nivo trajnostne usmerjenosti pri nas, in se zavezujemo, da bomo trajnostno delovali tudi v prihodnje.  

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund