Medenka

Okusiti Laško: Kulinarično uživanje v Thermani Laško

Deli

»Okus je kot nevidna vez med spominom in sedanjostjo, ki nas vedno znova vrne na kraje naših najlepših doživetij«

V Thermani Laško, kjer se združujeta 170-letna tradicija ter globalna gostoljubnost, kulinarična izkušnja postane več kot le hrana - postane potovanje skozi okuse Laškega. Pod kolektivno blagovno znamko "Okusiti Laško" smo zavezani k trajnostni gastronomiji, kjer vsak grižljaj predstavlja odkrivanje lokalnih okusov in zgodb.

Okusiti laško - Doživetje okusov

Pomen lokalno pridelane hrane izjemno narašča, saj se ljudje vedno bolj zavedamo vrednosti svežih in kakovostnih sestavin. V Thermani Laško, ponosni platinasti Slovenia Green destinaciji, se zavzemamo za trajnostno gastronomijo in poudarjamo odkup pridelkov od lokalnih dobaviteljev.

Naši meniji vključujejo najboljše iz okolice, kar zagotavlja, da je pot od njive do krožnika čim krajša. Tako ne le podpiramo lokalno gospodarstvo, temveč tudi našim gostom nudimo nepozabna kulinarična doživetja, ki jih zaznamuje avtentičnost okusov Laškega.

Certifikat "Okusiti Laško" predstavlja vrhunec kulinarične ponudbe našega kraja, saj združuje najboljše, kar Laško ponuja. Ta prestižni znak kakovosti zagotavlja, da so sestavine na naših krožnikih najvišje kakovosti, pridelane lokalno in s spoštovanjem do narave.

Naša zavezanost najkrajši poti od njive do krožnika omogoča, da svežina in avtentičnost okusov ostaneta nedotaknjeni. V Thermani Laško se trudimo, da vsak grižljaj postane doživetje, ki odraža našo predanost kakovosti in ljubezni do lokalne kulinarike.

Pobuda našim gostom

V Thermani Laško aktivno spodbujamo naše goste, da pokusijo certificirane jedi in pijače ter se podajo na raziskovanje destinacijskih doživetij, ki so prejela certifikat kakovosti "Okusiti Laško".

Naši meniji so zasnovani tako, da izpostavljajo lokalne specialitete, vsak obrok pa postane priložnost za odkrivanje edinstvenih okusov Laškega.

Posebne degustacijske dogodke, kulinarične delavnice in tematske večerje pripravljamo z namenom, da gostje doživijo bogastvo naše gastronomske dediščine.

S tem ne le zadovoljimo njihove brbončice, ampak jih povabimo tudi na potovanje skozi zgodbe in tradicije našega kraja.

Certificirane Jedi v Thermani Laško

Laška Medenka

Laška medenka

Laška medenka je naša hišna specialiteta, ki v sebi skriva pregreto smetano, lokalni med, orehe in skuto. Ta edinstvena destinacijska slaščica odraža bogato kulinarično dediščino Laškega in zagotavlja nepozabno sladko doživetje.

Limonada z meto

Hišna medena limonada z meto

Osvežujoča hišna medena limonada z meto je popolna pijača za osvežitev in užitek. Kombinacija lokalnega medu in sveže mete ustvari harmonijo okusov, ki vas bo navdušila s svojo naravno sladkostjo in aromo.

Piškoti Okusiti Laško

Hišni piškoti

Naši hišni piškoti so pečeni z ljubeznijo in skrbno izbranimi lokalnimi sestavinami. Vsak piškot je hrustljav in poln okusa, kar jih naredi popolno sladko razvajanje ob vsakem trenutku dneva.

Meni glavna jed

Meni Okusi Laško

Meni "Okusi Laško" ponuja pester izbor jedi, ki predstavljajo najboljše iz lokalne kulinarične tradicije. Vsaka jed je pripravljena s svežimi, lokalno pridelanimi sestavinami, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost in avtentičnost okusov.

Vegi Laška južina

Vegetarijanska jed Laška južina

Laška južina je vegetarijanska jed, ki združuje proseno kašo, krompir, fižol in lokalno zelenjavo. Ta jed odraža žitno tradicijo Slovenije in prinaša sodoben pridih s svojo medeno glazuro, ki dodaja edinstveno kulinarično izkušnjo.

Piknik na deki? Zakaj pa ne …

Pod blagovno znamko "Okusiti Laško" lahko vsak obiskovalec odkrije tudi doživetje izjemne piknik košarice. Ne glede na vašo željo in okus, vam Laška piknik košarica ponuja tri različne možnosti, prilagojene vašim željam in potrebam.

Za ljubitelje kulinarike je tu Laški gourmet, ki ponuja vrhunske lokalne dobrote. Za tiste, ki se držijo vegetarijanske prehrane, je na voljo Vegi je chic, prav tako bogat in privlačen za vse ljubitelje okusov narave.

Za zagrete romantike je na voljo piknik košarica Zagreti romantik s penino ter vsem, kar potrebujete za pravljičen piknik v dvoje.

Piknik košarica v Thermana Laško

Doživetje, ki ga ni moč pozabiti

V Thermani Laško ne le gostimo, ampak ustvarjamo spomine. Naše kulinarično raznolike ponudbe vam omogočajo, da okusite Laško na najboljši možni način - skozi hrano, ki jo ljubimo in spoštujemo, saj naravo povezujemo s kulinarično umetnostjo.

Vabljeni, da se nam pridružite v Thermani Laško in doživite, kako se tradicija, kakovost in gostoljubje združujejo v edinstveno kulinarično izkušnjo.

Thermana Laško – družba dobrega počutja, kjer je vsak obrok priložnost za odkrivanje novih okusov in ustvarjanje trajnih spominov.

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund