Termalna voda

Deli

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine 160 metrov, njena temperatura pa je med 32 in 35 stopinj celzija.

Termalna voda vsebuje številne minerale, kar kaže na to, da se dalj časa zadržuje v podzemlju in na svoji poti raztaplja dolomit, kalcij, magnezij in kremen. Skupna mineralizacija vode (vsebnost v vodi raztopljenih snovi) je od 278 do 295 mg/l, kar uvršča termalno vodo v Laškem med srednje mineralizirane vode.

V Laškem so se opravile številne raziskave termalne vode. Osnovni namen raziskav je bilo ugotoviti biološke učinke laške termalne vode, predvsem take kot je v vodo vtisnjeno subtilno polje, oziroma biopolje.

Raziskave, opravljene na Inštitutu Bion, so pokazale, da ima laška termalna voda zelo kvalitetno biopolje in s tem nedvomno pozitivno vpliva na biopolje organizmov, kar je pomembno pri regeneraciji in zdravljenju.

Vzporedno smo opravili temeljito kemijsko analizo, ki jo je opravil Activation Laboratories (www.actlabs.com), ki ima sedež v Kanadi. Po metodi dr. Masara Emota so na Inštitutu Bion napravili in fotografirali še vodne kristale termalne vode Zdravilišča Laško.

Pozitivnost subtilnega polja vode, kažejo tudi stabilni in lepo oblikovani kristali, ki so jih analizirali na inštitutu Bion. Pri interpretaciji kristalov so izhajali iz ugotovitev dr. Emota, da obstaja povezava med obliko kristala in vsebino informacije.

Kristali naše vode so izredno lepo oblikovani in pravilnih oblik kar je značilno za izražanje pozitivne informacije.

Sestava termalne vode Laško in oblike njenih kristalov kažejo na to, da naša termalna voda izžareva močno življenjsko energijo, ima pozitiven, spodbujevalni vpliv na človeka, deluje dobrodejno na psiho in ravnovesje med dušo in telesom.

S svojimi dražljaji deluje na uravnovešenje in utrjevanje organizma. Voda pomaga pri razstrupljanju telesa, zmanjšuje njegovo zakisanost, deluje blago odvajalno, zboljšuje biološko okolje celic in medcelično komunikacijo.

Termalna voda ima na izviru temperaturo od 32 do 34°C, kar pomeni, da naša voda ne potrebuje veliko posegov, da bi dosegla temperaturo telesa, ki je najbolj idealna za termalno vodo. S svojo blagodejno toploto blaži bolečino in omogoča lažje gibanje.

Glede na to, da je termalna voda iz Laškega že skozi zgodovinska obdobja številnim ljudem pomagala na poti do zdravja in dobrega počutja, njeno učinkovanje poskušamo potrjevati tudi v Thermani in sicer skozi dolgoletne izkušnje pri zdravljenju in ohranjanju dobrega počutja.

Zdravilne lastnosti vode Laško so se skozi desetletja dokazovale pri porabi vode v terapevtske namene pri balneoterapiji, saj termalna voda blaži bolečine, mišične krče, izboljša gibljivost sklepov in z zdravilno energijo krepi obrambno sposobnost organizma.

Sestavni del zdravilnih postopkov s termalno vodo so:

  • termalne kopeli,
  • terapevtske vaje v termalni vodi,
  • razgibavanje v metuljčasti kadi,
  • masaže s podvodnim curkom,
  • biserne kopeli z dodanimi zdravilnimi zelišči,
  • Kneippove vodne poti.

Zaradi vseh navedenih pozitivnih in spodbujevalnih lastnosti termalne vode Laško, jo priporočamo tudi za pitje. Vsak lahko pije termalno vodo Laško po lastni presoji. V energijskem smislu za pitje priporočamo do 2 litra vode dnevno.

Količina vode naj bo razdeljena v manjše odmerke po 2 dl preko celega dneva. Vodo pijemo po majhnih požirkih in preden jo popijemo, jo nekaj časa zadržimo v ustih.

V sklopu Thermane se nahajata dve pivnici termalne vode, prva v hotelu Zdravilišče Laško tik ob kavarni, druga pa v pasaži hotela Thermana Park Laško. Voda je brezplačna.

Ker zagovarjamo trajnostni turizem in cenimo naš naravni vir termalne vode, vas pozivamo, da se izognete plastični embalaži in vodo napolnite v lastno stekleničko, narejeno iz okolju prijaznih materialov.

Na recepcijah Thermane lahko kupite steklene kozarce in lične steklenice z logotipom Thermane, ki bodo samo vaši in vas bodo doma spominjali na preživete dneve med nami. Komplet elegantne steklenice in kozarcev je lahko tudi lepo in uporabno darilo za vaše najdražje.

Zadnje zgodbe

V objemu narave, kjer se dotikata nebo in zemlja, kjer se prepletajo vonji cvetlic in šumenje listja, se odvija edinstvena...

Preberi več

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški...

Preberi več

"Zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč celovito stanje dobrega počutja telesa, uma in duha." - Jiddu Krishnamurti Stopite v svet,...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund