Družinske počitnice v termah

Deli

Družinske počitnice so čas povezovanja, sproščanja, zabavanja in ustvarjanja spominov. V Thermani Laško imamo ideje in možnosti, kako ta različna občutja povezati v eno samo družinsko doživetje in družinske počitnice neponovljive, ne glede na letni čas oddiha. Thermana Laško je s svojo ponudbo večkrat dokazala, da so to družinam prijazne terme, saj ima vse: od družini prijazne namestitev, do družinam prijazne aktivnosti. Obisk v naših termah je za tiste, ki želite poleg kopanja v bazenih pod edinstveno stekleno kupolo družinski termalni oddih dopolniti še s sprostitvijo ali privlačnimi doživetji.

Thermana Laško zagotovo spada med najbolj znane in zaželjene terme v Sloveniji in je pogosta izbira za družinski oddih, in to v vseh letnih časih. Te terme za družine so po meri sodobnega načina življenja in sodobnih načinov počitnic, zato so prava izbira za vse letne čase. Sodobni plavalni bazeni v Thermani Laško so tako številni in različni, da so primerni za vse starostne generacije in za celotno družino.

Tobogani za otroke v najbolj priljubljenih termah v Sloveniji

Prvi nujni opravek naših gostov je skok v bazene, ki so dovršeno umeščeni v družini prijazen hotel Thermana Park, v enega najsodobnejših termalnih centrov v Sloveniji. Za najmlajše je na voljo otroško vodno zabavišče, malce starejši otroci bodo navdušeni nad toboganom in hitro reko, za neustrašne pa bo najboljša zabava bazen z valovi. Vsi bazeni so prijetne temperature. Za tiste, ki potrebujete miren počitek, so na voljo tudi trije whirlpooli nad bazenom in umirjen Kneippov kotiček.

Glavna odlika Termalnega Centra niso le raznovrstne in navdihujoče vodne sprostitve, temveč njihova umestitev pod stekleno kupolo. Pod njo se je mogoče greti pod prijetnimi sončnimi žarki, poslušati dežne kapljice ali občudovati zvezdnato nebo. Ob petkih je namreč na voljo nočno kopanje pod stekleno kupolo na voljo vse do 22. ure.

Plavanje v termalni vodi Laško poživlja ali pomirja ter v napornem življenjskem tempu predvsem sprošča.

Otroci so ob obisku bazenov hitro lačni. Ne skrbite, v sklopu kopališča so na voljo tako hitri prigrizki kot okusna kosila, za otroke še posebej priporočamo Vodomčkove menije.

nad in podvodna 1200

Otroški wellness in animacija za otroke za popolne družinske počitnice

Thermana Laško so terme v Sloveniji, ki so na prav vsakem koraku prilagojene za vaše najmlajše. V naših termah ponujamo programe, s pomočjo katerih bodo družinske počitnice res v polnosti izkoriščene. Terme za otroke ponujajo vsakodnevne otroške animacije, kjer bodo naši animatorji poskrbeli za zanimive aktivnosti v bazenih in izven njih. Vaši otroci bodo tako vsak dan doživeli nepozabne trenutke, ob tem morda spoznali nove prijatelje.

Otroke zelo rada obiščeta Vodomček in Vodomka, naši otroški maskoti, narejeni po podobi vodomca, ene izmed naših najbolj barvitih ptic, ki gnezdi le v najbolj čistih predelih. Ponosni smo, da si je za svoje domovanje izbral tudi obrežje Savinje. Trajnostno delovanje bo še naprej naša prioriteta, tudi zato, da bo vodomec še dolgo naš prijatelj.

Poleg tega, da so otrokom na voljo posebni bazeni, igralnice, animacije, zabave in različne dogodivščine, imamo v Thermani Laško še prav posebno presenečenje za malce večje otroke. Po napornih šolskih in športnih aktivnostih namreč tudi otroci potrebujejo sprostitev in razvajanje. Zato smo posebej za njih pripravili otroške wellness tretmaje in nege. Med otroci je zlasti priljubljena čokoladna masaža - vonj čokolade jih bo pomiril, ekstrakt kakava pa negoval njihovo mlado kožo.

mini club in ustvarjanje 1200 thermana

Atraktivno odkrivanje zgodovine za nepozaben družinski oddih

Da družinski oddih ne bo samo vodna zabava, lahko malo večji otroci pa tudi njihovi starši, na sodoben in mladini bližji način spoznate pomembno zgodovino Slovenije. Ponujamo namreč VR doživetje, ko lahko s pomočjo virtualne resničnosti spoznate zgodovino mogočnih grofov Celjskih. Grofje Celjski so bili najvplivnejša plemiška rodbina vseh časov, še posebej je Slovencem znana prepovedana ljubezen med Friderikom Celjskim in Veroniko Deseniško. Z nagrajenim avtorskim VR doživetjem lahko vstopite v barvit srednjeveški čas in doživite podobo Starega gradu Celje kot je bila takrat. Interaktivna virtualna resničnost vas spremeni v Friderika Celjskega, ki zaprt čaka v ječi. Se boste uspeli rešiti?

Sprostitev za starše v termah

Otroci so zadovoljni, kaj pa njihovi starši? Da boste lahko tudi starši uživali ob otroških vodnih zabavah, si lahko nove moči naberete v sproščujočih razvajanjih. Celotna filozofija wellness centrov Thermane Laško temelji na programih sprostitve in razvajanja. Savna Center nudi sedem savn, zgrajenih v sodobnem slogu s pridihom zgodovine Laškega. Na voljo so finske savne v obliki hiše Kozjanskega, zunanja savna Kristal, parna savna v obliki kotla za varjenje piva, infrardeča savna v obliki vagona, Laconium z aromo lipe in savno Sanarium. Ob savnah se nahajata tudi manjši ohlajevalni bazen in bazen z ogrevano termalno vodo in masažnimi šobami.

Za še boljšo sprostitev, krepitev imunskega sistema, za izboljšano prekrvavitev in presnovo ter odpravljanje mišične napetosti si izberite primerno masažo iz pestrega nabora. Tudi pri posebnih wellness tretmajih smo navdih črpali iz našega lokalnega okolja in v njih vtkali tradiciji čebelarsta in pivovarstva. V Thermani smo kot prvi v Sloveniji razvili edinstvena medena razvajanja, saj med ne deluje zdravilno le v telesu, temveč tudi na njem. Pivovsko razvajanje smo razvili v čast izjemni pivovarski dediščini kraja. Bi poskusili pivovsko masažo, narejeno iz enakih sestavin kot vrček odličnega laškega?

Posebnost našega programa so tudi ayurvedski wellness tretmaji, ki jih izvajajo wellness terapevti iz Indije.

Zabava v jacuzziju par 1200

Družinski hotel z notranjim bazenom in odlično kulinariko

Uživanje pod stekleno kupolo in poživitev v termalni vodi dopolnjuje ponudba družini prijaznega hotela Thermana Park Laško**** superior. Sodoben družinski hotel bo izpolnil vaša pričakovanja, saj zadošča vsem potrebam sodobnega gosta. Poleg sob, ki so prilagojene družinam, je njegova prednost tudi ta, da je notranje povezan s termalnim centrom, kar je sploh v hladnejšem delu leta in z malimi otroci »na krovu« velika prednost, kajne?

Poleg urejenih družinskih sob je potrebno omeniti pestro ponudbo hrane za vse okuse. Na naših krožnikih najdete pečat avtohtonih slovenskih jedi s tega območja, okušate sezonsko hrano, ki so jo pridelali lokalni kmetovalci. Da nam je res mar za vrhunsko kakovost hrane, za lokalne pridelovalce hrane, za trajnostni gastronomski turizem, opozarja znak kakovosti Okusiti Laško, ki predstavlja lokalno poreklo prehranskih sestavin vrhunske kakovosti. Znak kakovosti Okusiti Laško nosijo tudi naše hišne jedi in pijače, ki jih pri obisku še posebej priporočamo. To so Laška hišna južina, Meni »Okusi Laško«, medena limonada z meto in hišna slaščica ter destinacijska sladica – Laška medenka.

Zahtevne brbončice lahko pomirite s pestrim samopostrežnim bifejem, ki se vam v hotelu Thermana Park ponuja pri zajtrku in večerji. Še več: pri zajtrku pripravimo poseben slovenski kotiček, kjer so na voljo orehi, jabolka, lokalni Šolarjev med in številne druge lokalne dobrote. 
Če je spanec preveč sladek ali je bila noč prekratka, priporočamo izbiro zajtrka kar v sobo. Zajtrk z Okusi Laškega bo vašemu telesu zagotovil dobršno mero energijo za izjemen počitniški dan.

Poleg lokalnega in domačega smo v naši kuhinji poskusili še nekaj povsem drugačnega, to je ayurvedska kuhinja. Z vonjavami eksotičnih začimb in okusi doživite delček Indije, ki vam jo pričara ayurvedski kuhar Soni.

Naši kuharji obvladajo tudi marsikatero drugo jed, zato kakšne alergije ali drugačen način prehranjevanja ne predstavljajo nobene težave. Na to le opozorite osebje, ki bo prijazno ustreglo vašim željam.

Za sladek zaključek družinskih počitnic v termah Laško je obvezen obisk v kavarni in pokušnja Laške medenke, lokalne specialitete in destinacijske slaščice.

Okusiti Lasko kulinarika hotel Thermana

Raziskovanje okolice je odlična ideja za družinski izlet

Terme so odlična središča za družinski oddih in vsak letni čas poleg temeljne termalne ponudbe prinaša prijetna doživetja tudi izven zaprtih prostorov.

Samo nekaj korakov stran je Zdraviliški park Thermane Laško, kjer lahko s pomočjo šestih energijskih točk izboljšate pretok energije v telesu. Energetske točke blagodejno vplivajo na fizično in psihično počutje, vsak posameznik izboljšano delovanje začuti na svoj način.

Laško je mesto, ki nudi raznolik kulturni, športni in turistični utrip. Na voljo so številne pohodniške poti, naravne in kulturne znamenitosti, zanimivi so tudi obiski turističnih kmetij, obenem pa mesto nosi naziv zdraviliškega kraja, saj tu stojijo ene izmed najbolj priljubljenih term v Sloveniji.

Na robu Zdraviliškega parka v Laškem, nekaj sproščujočih korakov proti mestu, stojijo ekološka igrala v obliki grajske trdnjave, ki čaka na mlade osvajalce. Igrala so narejena iz okolju prijaznih materialov in ustrezajo najvišjim standardom. V parku so čebelje uganke za najmlajše, kot tudi Vrt medovitih rastlin, ki jih rade obiskujejo čebele.  Bi znali odgovoriti na slednjo uganko? Revna roma skozi vrata, vrača se domov bogata. Kdo je to? 

Park Lasko kolesarji dobro pocutje

Družinske počitnice v blagodejni termalni vodi

Že od antičnih časov pod zelenimi hribi v okolici Laškega izvira okusna pitna voda in dokazano zdravilna termalna voda, ki je vir dobrega počutja. Edinstvena termalna voda Laško zaradi posebne oblike kristalov izžareva močno življenjsko energijo.  Raziskave na Inštitutu Bion so pokazale, da ima laška termalna voda zelo kakovostno biopolje, njene zdravilne lastnosti pa so se skozi desetletja dokazovale v terapevtske namene pri balneoterapiji. Zaradi pozitivnih in spodbujevalnih lastnosti je priporočljiva tudi za pitje.

Ker je za termalna voda v Laškem znanstveno dokazana, da blagodejno vpliva na počutje, ima dopust v Thermani Laško, enih izmed najbolj priljubljenih term v Sloveniji, poleg vodne zabave še pomirjujoč in definitivno sproščujoč učinek. To pa je tudi cilj vsakih družinskih počitnic, kajne?

Preverite aktualno ponudbo družinskih počitnic >>

Naše zgodbe

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Bogata tradicija in pivovarska dediščina Laškega, ki sega že v leto 1825, je botrovala temu, da smo v Thermani Laško...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund