I feel Slovenia open

I feel Slovenia Thermana Open: Praznovanje športa, dostopnosti in navdiha v Thermani Laško

Deli
Thermana open STO

S ponosom napovedujemo začetek največjega namiznoteniškega prvenstva za parašportnike na svetu - I Feel Slovenia Thermana Open. Športniki iz 45 držav se bodo zbrali v Laškem, da bi se pomerili na skupno več kot 1000 tekmah, ki bodo v športni dvorani Tri Lilije. Tekmovanje se bo začelo v torek, 7. maja, in trajalo do 11. maja. Predstavila se bo tudi 10 članska domača, slovenska reprezentanca.

I Feel Slovenia Thermana Open predstavlja predstavlja največji namiznoteniški turnir za svetu za športnike invalide. Kot partnerji turnirja se zavezujemo k zagotavljanju udobnih namestitev in dostopne infrastrukture za vse udeležence, ne glede na njihove fizične omejitve, ter k podpori dostopnemu turizmu, za katerega v Thermani trdno verjamemo, da je prihodnost turizma.

Ob tem ne smemo prezreti impresivnega razvoja prvenstva I Feel Slovenia Thermana Open. Prvič je bilo organizirano leta 2004, ko se je v Laškem med 28. aprilom in 2. majem pomerilo 176 igralcev iz 21 držav. Od takrat se je prvenstvo neprestano razvijalo, postalo je eno najprepoznavnejših športnih dogodkov v Laškem ter pridobilo mednarodno priznanje. Letošnje prvenstvo bo že 19. po vrsti, kar kaže na trajnostno rast in uspeh tega dogodka.

Tekmovanje se bo začelo v torek, 7. maja, in nadaljevalo v sredo in četrtek. Petek, 10. maja, ter sobota, 11. maja, pa sta rezervirana za tekmovanja v dvojicah in mešanih dvojicah.

Turnir organizira Zveza za šport invalidov Slovenije -Slovenski paraolimpijski komite, dogodek pa podpira tudi STO.

Ogled tekem v živo: https://www.youtube.com/@zvezasis-spk8675/streams

Več o dostopnem turizmu

Naše zgodbe

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Bogata tradicija in pivovarska dediščina Laškega, ki sega že v leto 1825, je botrovala temu, da smo v Thermani Laško...

Preberi več

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund