Najlepši izleti po Sloveniji

Najlepši izleti po Sloveniji: Zakaj obiskati Laško?

Deli

Iščete navdihujoč izlet po Sloveniji? Raziskovanje naše čudovite dežele je vedno odlična zamisel, še posebej, ko lahko odkrijete skrite dragulje, kot je čarobno mesto Laško. Medtem ko so njeni termalni vrelci in bogata pivovarska tradicija dobro znani, vas Laško vabi še na mnogo več doživetij, ki bodo vašo izkušnjo spremenili v enega najlepših izletov po Sloveniji. Laško ima odlične povezave z železnico. Vsakdo, ki se v Laško pripelje z vlakom, prejme popust pri kopanju v Thermani Laško. Naredimo nekaj za naravo, potujmo trajnostno.

Najlepši izleti po Sloveniji in Laškem

V tem prispevku boste našli nekaj idej za enega najlepših aktivnih izletov po Sloveniji. Ne pozabite si privoščiti postanka v Thermani Laško ob koncu izleta, kjer vas čaka razvajanje v wellnessu, okusno kosilo ali sladka tortica, ki vam bodo dali moč za nadaljevanje raziskovanja ali pa prijeten zaključek dneva.

Laško ni znano le po svojih termalnih vrelcih, ampak tudi po svoji neokrnjeni naravi, ki privablja ljubitelje aktivnega oddiha. Če obožujete pohodništvo, se odpravite na slikovit pohod po Laškem, kjer vas čakajo čudovite poti in panoramski razgledi.

Razmislite o mirnem sprehodu ob reki Savinji ali pa se povzpnite na bližnji Hum, ki ponuja osupljive razglede na celotno dolino. Za ljubitelje kolesarjenja pa je na voljo mreža kolesarskih poti, ki vas vodijo skozi slikovite kraje ob reki in okoliških hribih.

Za tiste, ki uživajo v ribolovu, je Laško prav tako popolna destinacija. Ribolov na reki Gračnici ali v ribolovnem ribniku Marof vabi k sprostitvi ob vodi, kjer se z vsakim ulovom prebudi nova zgodba. Obdana z bujno naravo in tišino, je ribiška izkušnja na tem območju nekaj posebnega. Poleg tega je Laško odlično izhodišče za raziskovanje številnih rek in potokov v okolici, ki so prav tako bogati s ribjo populacijo.

Aktivnosti za vsakogar

Poleg naravnih lepot Laško ponuja tudi številne aktivnosti za vso družino. Med njimi sta zanimiva zipline in bobkart na bližnji Celjski koči, ki bosta navdušila ljubitelje adrenalinskih doživetij.

Za tiste, ki si želijo bolj mirne izkušnje, pa je na voljo sprehod ob obrežju reke ali raziskovanje slikovitih cest okoliških vasi.

Poleg naravnih lepot Laškega, destinacija z bližnjo okolico ponuja tudi številne aktivnosti za vso družino. Med njimi je na primer Zvezdosled – pustolovsko in poučno doživetje, ki je všeč vsem članom družine.

S pomočjo skrivnostnega meniha razvozlavate uganko starega samostana v Jurkloštru, kjer je med 12. in 16. stoletjem domoval kartuzijanski meniški red.

Laško pa vabi tudi na pivocvetni potep, kjer lahko odkrijete zgodbe o pivovarski tradiciji Laškega in poskusite različna piva v krajevnih pivnicah.

Ne pozabite obiskati Polhograjske jame, kjer lahko doživite čarobnost podzemnega sveta in se seznanite z zgodovino jame ter njenimi skrivnostmi.

Prav tako ne zamudite obiska Jurkloštra, kjer boste lahko občudovali kulturno dediščino in arhitekturo, ter se sprehodili po grajskih obzidjih.

Odkrijte bogastvo zgodovine in kulture

Grad Tabor Laško

Poleg naravnih čudes vas Laško vabi tudi na potovanje skozi čas. Obiščite bližnje gradove in zgodovinske znamenitosti, ki bogatijo to območje. Grad Tabor, stoječ nad mestom Laško, ponuja čudovit razgled na okolico in fascinantno zgodovino, ki sega v srednji vek.

Ta srednjeveški ponos je znan po svoji impresivni arhitekturi in bogati zgodovini. Ob obisku Gradu Tabor lahko obiskovalci raziskujejo njegove utrdbe, stolpe in dvorišča ter uživajo v čudovitem razgledu na Laško in okoliško podeželje.

 Še ena zanimiva točka je Celjski grad, nekdanje središče močne Celjske grofije, ki vas bo popeljal v obdobje viteških turnirjev in ljubezenskih intrig.

Vzpenja se nad mestom Celje in ponuja osupljiv razgled na okoliško pokrajino. Grad je bil nekoč domača palača mogočne Celjske grofije, ki je imela pomembno vlogo v srednjem veku.

Ob obisku Celjskega gradu lahko obiskovalci spoznajo zgodovino tega območja ter se sprehodijo skozi obnovljene grajske prostore in razstave.

Okusite lokalne dobrote

Okusi Laškega

Po napornem dnevu raziskovanja vas bo zagotovo prijetno presenetila lokalna kulinarična ponudba.

Laško je znano po svojih vrhunskih gostinskih ponudbah, kjer lahko uživate v tradicionalnih slovenskih jedeh, kot tudi v sodobnih kulinaričnih kreacijah.

Ne pozabite poskusiti lokalnih specialitet, kot je tradicionalna laška potica s pregreto smetano.

Poleg tega pa Laško ponosno neguje tudi bogato čebelarsko tradicijo, ki sega stoletja nazaj. Travniki in obilje cvetja ustvarjajo idealno okolje za čebele, ki proizvajajo kakovosten med z edinstvenim okusom.

Obiščite lokalne čebelarje in spoznajte njihovo delo ter okusite različne vrste medu, medenjake in druge čebelje dobrote, ki so znane po svoji izjemni kakovosti in lokalnem okusu.

Sprostitev v Thermani Laško

Izlet s kopanjem

Po aktivnem dnevu polnem raziskovanja in zabave si privoščite zaslužen oddih v Thermani Laško. Thermana ponuja vrsto wellness storitev, kjer se lahko sprostite in napolnite z energijo.

Predlagamo, da se ustavite na kosilu ali sladici v eni izmed restavracij v Thermani, nato pa se razvajate v termalnih bazenih ali se prepustite masaži v wellness centru.

Thermana Laško je idealen kraj za sprostitev po dolgem dnevu raziskovanja in raziskovanja ter ponuja številne bazene, savne in masažne terapije, ki bodo obiskovalcem pomagale obnoviti energijo in se počutiti osvežene.

Z vsemi temi izjemnimi možnostmi za raziskovanje, zabavo in sprostitev ni presenetljivo, da je Laško eden najbolj priljubljenih izletniških krajev v Sloveniji.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj narave, zgodovine, kulinarike ali wellnessa, Laško zagotovo ponuja nekaj za vsakogar.

Zato ne odlašajte in načrtujte svoj naslednji izlet v to čudovito slovensko mesto, kjer vas čakajo nepozabne dogodivščine in doživetja!

Naše zgodbe

»Okus je kot nevidna vez med spominom in sedanjostjo, ki nas vedno znova vrne na kraje naših najlepših doživetij« V...

Preberi več

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund