Zdravilišče Laško 170 let

Odkrijte zgodovino dobrega počutja: Razstava ob 170-letnici Thermane Laško

Deli

Naše dobro počutje ima bogato zgodovino, ki jo letos praznujemo s posebno obletnico – 170-letnico odkritja termalne vode v Laškem. Ob tem pomembnem mejniku se oziramo nazaj, spominjamo prehojene poti ter slavimo našo dragocenost. Vabljeni na ogled tematske razstave "170 let v družbi dobrega počutja", ki smo jo v sodelovanju z več prizadevnimi Laščani pripravili v Muzeju Laško.

Razstava ponuja edinstven vpogled v zgodovino Thermane Laško ter lastnosti edinstvene termalne vode Laško, ki je že 170 let osnovni element našega zdravilišča in je v teh dolgih letih mnogim pomagala pri skrbi za njihovo zdravje in dobro počutje.

Obiskovalci boste na razstavi spoznali tudi otroški pogled na Zdravilišče Laško in uživali v likovnih delih učencev OŠ Primoža Trubarja Laško, ki so nastali v čast jubileju, spomine pa boste obudili tudi s pomočjo audio dela razstave naših nekdanjih že več let ali celo desetletij upokojenih zaposlenih.

Razstava je na ogled v Muzeju Laško do konca maja. Vabljeni, da skupaj z nami proslavite to pomembno zgodovinsko obletnico ter odkrijete bogato dediščino Thermane Laško!

Naše zgodbe

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Bogata tradicija in pivovarska dediščina Laškega, ki sega že v leto 1825, je botrovala temu, da smo v Thermani Laško...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund