Sodobne počitnice z avtodomom ob pogledu na veličastno Savinjo

Deli

Počitnikovanje z avtodomom je v zadnjih letih postalo priljubljeno tudi v Sloveniji in ima vedno več zagretih privržencev. V bližini hotelskega kompleksa Thermane Laško sta na voljo dva parkirišča za avtodome, ki imata poleg vseh zmogljivosti tudi enega lepših pogledov, pogled na miren tok Savinje. A poleg izjemnega pogleda na počasno Savinjo vam ponujamo številne dodatne aktivnosti, za mlajše in starejše popotnike.

Na slovenskih cestah je vedno več mobilnih stanovanj na kolesih oziroma avtodomov. V času epidemije in po njej se je namreč številu tistih, ki počitnice uživajo po svoje, povečalo. Tempo življenje je naporen, zato je priporočljivo, da se med dopustom sprostimo in ne hitimo. Dobro je torej, da se na kakšnem postajališču ustavimo za dlje časa. V Thermani Laško svobodnim, novodobnim iskalcem počitnikovanja ponujamo veliko zanimivih stvari.

Parkirišče za avtodome

Parkirišče za avtodome se nahaja tik ob reki Savinji in v neposredni bližini hotelskega kompleksa Thermana Park Laško. Ima 16 parkirnih mest za avtodome, 4 napajalne enote z dvema priključkoma za pitno vodo in štirimi priključki za elektriko. Udobje, ki ga postajališče nudi, vključuje možnost oskrbe z vodo in elektriko, odstranjevanje fekalij in odpadne vode neposredno na stojišču, ustrezna višina priključkov in odtoka ter možnost fiksnih priključkov za svežo pitno in odpadno vodo. Je le nekaj korakov stran od hotelskega kompleksa in tri korake stran od vodne zabave pod stekleno kupolo.

Drugo parkirišče za avtodome je v bližini hotela Zdravilišče Laško. Ima 4 parkirna mesta za avtodome. Osnovna oprema napajalnega sanitarnega vozla vključuje dva priključka za svežo pitno vodo, štiri zunanje vtičnice, omarico s stikali, števcem in varovalko ter  sifon z zapiralom proti vonjavam.

parkirisce za avtodome

Doživetja za otroke

Res je zanimivo spoznavanje sveta z mobilno hiško na kolesu, a rutinsko vožnjo je dobro  presekati s popolnoma drugačno dejavnostjo. Poleg lastnega udobja v avtodomu, lahko svoj oddih dopolnite s številnimi storitvami Thermane Laško - od bazenov, savn, wellnesa do otroških vodnih doživetij, otroške wellness ponudbe ali VR doživetja. Ne dvomimo, da bo vsak družinski član našel sebi najljubši način zabave.

Kaj imajo otroci raje kot norčije v bazenih? Naj vam dneve v avtodomu preseka skok v bazene, ki so dovršeno umeščeni v Thermana Park, v enega najsodobnejših termalnih centrov v Sloveniji. Za najmlajše je na voljo otroško vodno zabavišče, malce starejši otroci bodo navdušeni nad toboganom in hitro reko, za neustrašne pa bo najboljša zabava bazen z valovi.

Otroci pri nas izjemno uživajo, tako v številnih vodnih doživetjih pod stekleno kupolo kot v družbi izkušenih in usposobljenih animatorjev, ki so dobra družba tako na bazenih kot tudi v večernem mini clubu, kjer razigrano ustvarjajo, se razgibajo, krepijo možgančke in motorične spretnosti, seveda rajajo z maskotama Vodomčkom in Vodomčico ter se pri tem neizmerno zabavajo.

Plavanje v termalni vodi Laško priporočamo tudi staršem. Gibanje v termalni vodi je dobro za organizem, saj stimulira imunski sistem, sprošča mišično tkivo, izboljšuje cirkulacijo in ima protirevmatski učinek.  Naše goste spodbujamo k rednemu pitju termalne vode. Pitje termalne vode pomaga pri razstrupljanju telesa.

dozivetja za otroke

Možnosti za igro na prostem

Na robu Zdraviliškega parka v Laškem stoji grajska trdnjava, ki s prvim pomladnim soncem čaka na viteze in princese, da ga osvojijo in na njej krepijo svoje motorične sposobnosti. Otroška igrala so narejena iz okolju prijaznih materialov in po najvišjih standardih. Na najmlajše čakajo stolpi, tobogani, brvi, plezala. Ko se bodo otroci utrudili, vi pa si zaželeli dobre kavice, stopite do kavarnice Park.

aktivnosti na prostem

Po naporni vožnji z avtodomom na wellness razvajanje

Dolgotrajna vožnja utrudi voznika in tudi sopotnike. Če se počutite utrujeni in imate občutek,  »kot da vas je nekdo povozil«, vam v našem wellness kompleksu ponujamo številne masaže, ki pozdravijo utrujeno telo, kot tudi številne druge možnosti, da telo zopet postavite v ravnovesje.  Za odpravljanje mišične napetosti si izberite primerno masažo iz pestrega nabora raznolikih masaž, pri posebnih wellness tretmajih smo navdih črpali iz našega lokalnega okolja in v njih vtkali tradiciji čebelarsta in pivovarstva. Prvi v Sloveniji smo razvili edinstvena medena razvajanja, saj med ne deluje zdravilno le v telesu, temveč tudi na njem. Prvi smo tudi pri pivskem razvajanju. Posebnost našega programa so tudi ayurvedski wellness tretmaji, ki temeljijo na tradicionalni medicini, ki izvira iz Indije.

A wellness doživetje nismo pripravili samo za starše, temveč tudi za otroke. Za njih smo pripravili otroške wellness tretmaje in nege. Izbirate lahko med wellness razvajanji za male prince in princeske, kot tudi med razvajanji za že skoraj odrasle najstnike in najstnice. Še posebej priporočamo čokoladno masažo, ki pa nikogar od njih ne bo razočarala, saj jih bo vonj popeljal v svet čokoladnih užitkov, ekstrakt kakava pa bo negoval njihovo mlado kožo.

Za dobro ravnovesje je priporočljiv tudi obisk savn. V našem Savna centru je sedem savn, zgrajenih v sodobnem slogu s pridihom zgodovine Laškega.  Na voljo so finske savne v obliki hiše Kozjanskega, zunanja savna Kristal, parna savna v obliki kotla za varjenje piva, infrardeča savna v obliki vagona, Laconium z aromo lipe in savno Sanarium. Ob savnah se nahajata tudi manjši ohlajevalni bazen in bazen z ogrevano termalno vodo in masažnimi šobami.

medena masaza

Izvrstna gostinska ponudba iz lokalnih dobrot

V avtodomu je vsak svoj šef, a včasih prija drugačna hrana, ki jo pripravijo izkušeni kulinarični šefi.  V našem termalnem kompleksu imamo ponudbo za različno zahtevne jedce.

Na naših krožnikih najdete avtohtone jedi z območja Laškega in predvsem okušate sezonsko hrano, ki so jo pridelali lokalni kmetovalci. Ponosni smo na znak kakovosti Okusiti Laško, s katerim dokazujemo vrhunsko kakovost hrane lokalnih pridelovalcev. Meni »Okusi Laško« temelji na pestrosti in raznovrstnosti pridelkov in živil, ki so nam na voljo v lokalnem okolju. Vanj smo vtkali živila, ki se uvrščajo v prehransko piramido Laškega, kot so Laško pivo, med in pregreta smetana, ki je kulinarična posebnost tega predela Slovenije. 

Laškega ne smete zapustiti, ne da bi poskusili Laške medenke, naše hišne specialitete. Ob okušanju hišne medenke se prepletajo okusi medu, skute, pregrete smetane in orehov. Laška slaščica je s svojo okusnostjo in kreativnostjo hitro našla pot do src naših gostov in postala tudi destinacijska slaščica. V njej boste začutili spoštovanje do živil, ki jo sestavljajo in katerih visoka kvaliteta terja mnogo časa in potrpežljivosti.

Poleg lokalnega in domačega lahko v naši kuhinji  poskusite še nekaj povsem drugačnega, to je ayurvedska kuhinja z vonjavami Indije. V starodavni indijski zakladnici zdravja  velja hrana za najpomembnejše zdravilo. Po izročilu je poleg tega, kaj uživamo, zelo pomembno tudi, kako to uživamo. Pravi ayurvedski uravnotežen obrok je obogaten z zelišči in začimbami, ki izboljšajo okus, spodbudijo metabolizem, izboljšajo prebavljivost in absorpcijo sestavin.

Vaše otroke bomo zagotovo navdušili z okrepčili ob bazenu. V bazenski restavraciji so na voljo posebni Vodomčkovi meniji. Za tiste dni, ko je dovoljeno pojesti nekaj ocvrtega in na hitro pripravljenega.

laska medenka copy 2 1

Počitnice z avtodomom omogočajo popoln stik z naravo

Zaradi napornega delovnega časa in ritma življenja smo vse prepogosto premalo v stiku z naravo. Narave pa je v izobilju okoli Themane Laško. V bližini parkirišča za avtodome se nahaja zdraviliški park, ob Savinji so speljane krasne pohodniške poti, za tiste z več kondicije so na voljo daljše planinske poti. Če pri nas ostanete dlje časa, vas povabimo, da prehodite Rečiško planinsko pot, ki vodi po vrhovih, ki obkrožajo bližnjo dolino.

Če boste ostali v dolini, lahko posebno srečno naključje doživete ob reki Savinji. Z malce potrpežljivosti in veliko sreče boste lahko uzrli vodomca, eno izmed naših najbolj barvitih ptic, ki gnezdi le v najbolj čistih predelih. Ponosni in veseli smo, da si je za domovanje izbral obrežje Savinje.

pohodnistvo

Sprehod po mestu in okolici

Laško je mesto, ki nudi raznolik  kulturni, športni in turistični utrip. Poleg številnih pohodniških poti so na voljo tudi naravne in kulturne znamenitosti. Center mesta je od parkirišča za avtodome oddaljen le nekaj minut. Sprehodite se po starem mestnem jedru, občudujte stare stavbe z bogato zgodovino, se ustavite v Muzeju Laško ali Knjižnici Laško. Za posebno kulturno-sakralno doživetje se odpeljite v slikovito Rečiško dolino, kjer stoji krasna cerkev, zasnovana po načrtih Janeza Valentinčiča, asistenta slovitega arhitekta Jožefa Plečnika. Njegov vpliv je med drugim viden pri obliki zvonika z balkoni in kupolami, ki usmerjajo zvonjenje po dolini. Cerkev, zgrajena leta 1939,  je bila leta 2000 kot prva v Sloveniji posvečena blaženemu Antonu Martinu Slomšku.

lasko

Atraktivno odkrivanje zgodovine

Ko bodo mulci imeli že dovolj vodnih norčij, jih povabimo v sobo VR doživetij, kjer lahko na drugačen in interaktiven način s pomočjo virtualne resničnosti spoznajo zgodovino grofov Celjskih. Doživetje je bilo nagrajeno tudi s strani Slovenske turistične organizacije. VR center smo nedavno še nadgradili z novimi doživetji. Poleg odkrivanja zgodovine smo dodali še interaktivna športna doživetja kot so biljard, namizni tenis, bowling, košarka, golf in druge športe, z vlakcem smrti lahko stopijo v temo vesolja, svet dinozavrov in kanjonov. Za tiste, ki radi rešujejo zagontne uganke, bo odlična izbira VR soba pobega oz. Escape Room. Četudi smo zabavo predlagali za mladostnike, boste v VR doživetjih uživali tudi starši.

VR soba

Popusti v Thermani Laško za vse goste parkirišča za avtodome

Poleg vseh naštetih doživetij pa postanek z avtodomom pri Thermani Laško nudi še eno zelo pomembno dodatno ugodnost. Gostom parkirišča za avtodome namreč nudimo različne popuste na vstopnice za bazene in savne znotraj bazenskega kompleksa.

Naj vam dopust ob spodnjem toku Savinje ostane še dolgo v krasnem spominu!

Preverite našo aktualno ponudbo >>

Naše zgodbe

»Okus je kot nevidna vez med spominom in sedanjostjo, ki nas vedno znova vrne na kraje naših najlepših doživetij« V...

Preberi več

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund