Izlet v Laško

Odkrijte skrite dragulje: Pustolovščine in doživetja v okolici Thermane Laško

Deli

V čarobnem kraju ob reki Savinji, kjer se narava prepleta s sprostitvijo, Thermana Laško ponuja več kot le oazo termalnega razvajanja.

Naša destinacija je vrhunsko izhodišče za raziskovanje osupljivega okoliškega sveta, polnega skritih draguljev, ki bodo vaše srce napolnili z navdušenjem in vaše misli očarali s svojo lepoto.

Ne glede na vaše interese, starost ali fizično pripravljenost vas čakajo doživetja, ki bodo zadovoljila vse okuse - od sproščujočih sprehodov do adrenalinskih avantur.

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Za ljubitelje narave in pohodništva je na voljo Rečiška planinska krožna pot, ki povezuje deset vrhov in tri planinske koče ter ponuja osupljive razglede.

Izlet na Hum

Odkrijte številne pohodniške poti, ki vodijo do zanimivih razglednih točk, kot je očarljiva skulptura harfe na vrhu Huma, ki zvok svojih strun razširja po okoliških hribih in dolinah, ustvarjajoč čarobno glasbeno kuliso, ki obiskovalcem ponuja nepozabno izkušnjo.

Za ljubitelje kolesarjenja so na voljo urejene poti, ki vodijo skozi slikovite kraje Laškega in okolice ter ponujajo tako družinske izlete kot tudi adrenalinske izzive za izkušene kolesarje.

Adrenalin, gurmansko doživetje, pivo in podzemni svet

Za tiste, ki hrepenijo po ekstremnih doživetjih, se v Laškem in okolici odpre svet adrenalinskih izzivov! Jadralno padalstvo s prvovrstnih vzletišč na Maliču, Kopitniku in Lisci ponuja priložnost, da se odprete višavam in doživite svobodo kot še nikoli prej.

Ribolov na reki Gračnici ali v ribolovnem ribniku Marof vabi k sprostitvi ob vodi, kjer se z vsakim ulovom prebudi nova zgodba.

Odkrivanje rudarske dediščine v Polhovi jami ali pivocvetni potep po Laškem pa ponujata edinstvene vpoglede v zgodovino in tradicijo kraja, ki vas bodo popeljali v čase davne preteklosti.

Pivocvetni potep po Laškem je edinstvena izkušnja, ki vas popelje po poti med izvirsko termalno vodo in legendarnim pivom, kjer se prepletata tradicija in sodobnost.

Kulinarika v Laškem

Ob vsakem koraku vas pričaka čarobna mešanica osvežujočih požirkov vrhunskega piva in dišečih medenih grižljajev, ki jih je pripravil priznani chef Marko Pavčnik.

Medtem ko raziskujete skrite kotičke Laškega, odkrivajte tudi zgodbe kraja ob samosvoji Orionovi poti, ki vas popeljejo med številnimi cerkvami in lipami ter območjem megalitskih svetišč.

Vsak korak na pivocvetnem potepu je priložnost, da začutite utrip kraja in se prepustite čarom termalnega mesta, ki so ga vzljubili tako domačini kot obiskovalci.

Ne pozabite na obisk Polhove jame v Padežu, kjer lahko stopite v čevlje rudarjev in odkrijete njihovo življenje ter delo v 18. stoletju.

Prepustite se mistični atmosferi opuščenih rovov in odkrijte zgodbe, ki jih skriva podzemlje.

In ko je čas za termalni užitek …

In ko se konča dan poln raziskovanj in doživetij, vas Thermana Laško pričakuje kot zvesta oaza miru in razkošja. Tu boste našli svoj prostor za sprostitev, razvajanje in popolno regeneracijo.

Spočijte se v termalnih vrelcih, razvajajte telo in duha z masažo ali savno, uživajte v bogatem animacijskem programu, če vam vendarle ostane še nekaj energije, pa to še pred bogato večerjo potrošite v hotelskem fitnesu, bazenu z valovi, hitri reki ali na toboganih.

Lahko pa se le prepustite miru in tišini. Pri nas vsak najde svoj kotiček za dobro počutje.

Naše zgodbe

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Bogata tradicija in pivovarska dediščina Laškega, ki sega že v leto 1825, je botrovala temu, da smo v Thermani Laško...

Preberi več

Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s ponedeljkom 20. 5. 2024 pričenjamo z zamenjavo zapornic proti vhodu v objekt Zdravilišče Laško. Dela bodo potekala do predvidoma junija.

Zaradi gradbenih del bo skozi zapornico proti objektu Zdravilišče Laško ONEMOGOČEN UVOZ S STRANI GLAVNE CESTE. Dostop bo OMOGOČEN PRI HOTELU THERMANA PARK LAŠKO vzporedno z glavno cesto. Pot bo označena.

Dostop do parkirišča Zdraviliški park ostaja nemoten.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Thermane

To se bo zaprlo 20 sekund