Gogi Kamp

Goran Dragić ponovno zasadil drevesa v Zdraviliškem parku Laško

Deli

Z veseljem sporočamo, da je naš izjemni košarkar Goran Dragić, eden najbolj uspešnih slovenskih športnikov vseh časov, ponovno obogatil Zdraviliški park Laško z novimi drevesi.

Goran, ki že od leta 2021 v Laškem organizira košarkarski kamp za otroke, je v skladu s trajnostno filozofijo svoje dobrodelne fundacije lansko leto skupaj s Thermano Laško ter številnimi sponzorji in partnerji začel ustvarjati Gogijev drevesni gaj.

O projektu Gogijev drevesni gaj

Goran Dragić ponovno zasadil drevesa v Zdraviliškem parku Laško

Gogijev drevesni gaj je trajnostni projekt, ki ga ponosno podpirajo Fundacija Goran Dragić, Thermana Laško ter številni drugi deležniki.

Cilj projekta je vsako leto razširiti Gogijev drevesni gaj za dodatna štiri drevesa, z željo, da bo nazadnje v tem čudovitem okolju stalo drevo za vsako od sezon, ki jih je Dragić preživel v najboljši košarkarski ligi na svetu – Ligi NBA.

»Košarka na travi«

Okrasna hruška

V Zdraviliškem parku Laško je zasajenih 5 okrasnih hrušk, ki simbolizirajo košarkarsko peterko. Svoje mesto so našli tudi 3 poljski javorji, ki predstavljajo igralce na klopi in ekipni duh.

Te nove zasaditve ne le obogatijo park, ampak tudi prinašajo simboliko in pomen v športnem duhu, ki ga Goran Dragić in njegova fundacija želita poudariti.

Tako "košarka na travi" prinaša novo dimenzijo in svežino v Zdraviliški park Laško ter še bolj povezuje šport in naravo.

Pomen projekta

Pomen projekta

Projekt Gogijev drevesni gaj opozarja na pomen zmanjšanja ogljičnega odtisa in skrbi za naravo ter okolje, v katerem živimo.

Skupni cilj vseh deležnikov je prispevati k boljši prihodnosti s trajnostnimi ukrepi in ozaveščanjem o pomenu varovanja okolja.

Prvi niz dreves je bil zasajen leta 2023,  našo zavezo trajnosti in skrbi za naravo pa nadaljujemo z zasajanjem dreves prihodnosti, ki so odporne na vremenske spremembe in prispevajo h ohladitvi vse bolj segretega ozračja.

Skupaj za boljšo prihodnost

Goran Dragić in vsi partnerji projekta verjamemo, da lahko z majhnimi koraki in trajnostnimi projekti ustvarimo boljšo prihodnost za vse.

Veselimo se nadaljevanja projekta in novih dreves, ki bodo prispevala k še lepšemu in bolj zdravemu okolju v Zdraviliškem parku Laško.

Goran Dragič sponzorji

Naše zgodbe

»Okus je kot nevidna vez med spominom in sedanjostjo, ki nas vedno znova vrne na kraje naših najlepših doživetij« V...

Preberi več

V Thermani Laško že vrsto let sledimo smernicam dostopnega turizma. Trudimo se, da lahko vsakemu gostu ne glede na fizične...

Preberi več

Blagodejno učinkovanje termalne vode Laško se potrjuje skozi njeno dolgoletno, pozitivno delovanje na zdravje in dobro počutje. Izvira iz globine...

Preberi več

Spoštovani gostje,

Nadaljujemo z obnovo Centra medicine Zdravilišča Laško, sprejemnega mesta za dostop do naših ambulant. Navkljub prenovi lahko nemoteno dostopate do vseh ambulant in želenih storitev.

Za dodatne informacije glede dostopnosti in dela ambulant se lahko obrnete na hotelsko recepcijo Zdravilišča Laško ali recepcijo Centra medicine, kjer vam bomo z veseljem v pomoč.

Prenova bo trajala od 3. junija do predvidoma konca avgusta 2024.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa Thermane d. d.

To se bo zaprlo 23 sekund